5 порад щодо безпеки дитини в інтернеті

1 Ідеальним варіантом було б приділити дитині стільки часу й уваги, що в неї б не залишилося можливості навіть увімкнути комп'ютер або зайти в інтернет через телефон. Але не всі батьки це можуть зробити. Але буде дуже корисно хоча б просто обговорити з дитиною 5 правил безпечного використання інтернету. Ця розмова займе приблизно годину, але допоможе зберегти нервову систему, як дитини, так і батьків.
Налаштувати приватність на всі акаунти дитини
2. Фахівці радять батькам подбати про те, щоб приватність і закритість дитячих акаунтів була максимальна - записи, призначені для друзів і членів сім'ї, не повинні бути видимі чужим людям. Обов'язок батьків пояснити дитині, чому приватність у мережі така важлива, і допомогти знайти потрібні налаштування в соціальних мережах. А пізніше переконатися, що все зроблено як було домовлено, і час від часу перевіряти, з ким спілкується дитина.
Враховувати вікові обмеження, встановлені на сайтах
Не всі знають, що на платформах «Instagram», «Snapchat», «Facebook», «YouTube», «Google», «TikTok», а також на інших популярних серед дітей сайтах є вікове обмеження: діти, молодші за 13 років, не мають права на них реєструватися. Майже скрізь є подібні обмеження. Якщо ж дитина, збрехавши про свій вік, реєструється на сайті, то вона може побачити рекламу або вміст, не призначений для дітей або навіть шкідливий для дитячої психіки. І це обов'язок батьків, обговорити з дитиною ризики використання соціальних мереж і правила їхнього використання, а також пояснити, як потрібно діяти в разі проблем.

3) Уникати публікації фотографій і відео, яких пізніше дитина буде соромитися.
Дитині потрібно пояснити, що все, що викладається в інтернет або надсилається комусь, з великою ймовірністю буде мандрувати мережею без відома господаря, і буде доступне набагато більшій кількості людей, ніж замислювалося на початку. Навіть через багато років невчасно зняте відео або зроблені фотографії можуть завдати неприємностей. Тим паче, що хтось ці матеріали може використати в корисливих цілях. Наприклад, шантажуючи, і вимагаючи гроші. Тому потрібно навчити дітей не надсилати нікому матеріали, яких потім буде соромитися, навіть якщо в поточний момент це здається гарною ідеєю.

Не спілкуватися з незнайомцями

4. Варто донести до свідомості дитини, що не всі профілі в інтернеті справжні, тому щойно незнайомець починає виявляти підвищену зацікавленість до дитини, потрібно одразу ж припинити спілкування. І не важливо дорослий це, чи дитина. І в жодному разі не можна розкривати будь-яку особисту інформацію: адресу, школу, імена батьків. У разі, якщо листування з другом з інтернету бентежить або неприємне, варто його показати батькам.

5. Не панікувати при появі проблеми
Якою б не була проблема, потрібно переконати дитину, що насамперед потрібно звернутися по допомогу до батьків або до іншого дорослого, якому вона довіряє. І в жодному разі не намагатися розв'язати проблему самотужки.
Всесвітня мережа досить невідповідне місце для дітей, але при належній підтримці батьків і дотриманні правил, можна уникнути багатьох проблем.

Автор: geolix79 00:00, 11 Апреля 2024
909 0 0

Теги: дитина інтернет безпека виховання діти батьки


Похожие статьи

Інтелігентність не у знаннях, а в здібностях до розуміння іншого Моя семья Інтелігентність не у знаннях, а в здібно...

Багато хто вважає, що інтелігентна людина — це та, яка багато читала, отримала добру освіту (зокрема гуманітарну), подорожувала світо...

Якщо грошей стало мало, можливо, ви відкупилися від біди Моя семья Якщо грошей стало мало, можливо, ви відк...

Якщо ви втратили щось матеріальне, не варто сприймати це як кінець світу. Спробуйте подивитися на ситуацію з іншого боку… Не треб...

Кожен несе свій тягар: мудра притча про те, чому не варто нарікати на свою долю. Моя семья Кожен несе свій тягар: мудра притча про ...

Одного разу людина, незадоволена своїм життям, звернулася до Бога: – Чому моя доля така важка? Чому я повинен нести цей тягар? Може, Ти даси ...

0 комментариев

Поки що немає повідомлень