А что тут удивляться? В садике - заведующая, в школе - директор имеют процент с продаж. Вот и весь прикол))) Нам тоже фотки ужасные периодически приносят, и раз в неделю театр занимает время занятий деток((
- 0 Поддержать автора
-
Але, чесно кажучи, вже набридло. Коли в школах починають дітям щось впарювати - починаючи від більш-менш звичних фотографій дітей, і закінчуючи різного роду книжками, квитками кудись тощо. Як правило, це або дорожче, або низької якості. Я розумію, що можна спокійно відмовитися, якщо не влаштовує. Але я не розумію, чому взагалі ці спамери мають доступ, так щоб могли десь після уроків у класі всім дітям спокійно щось рекламувати и пробувати продати? Про що думають директор і вчителі? Це ж діти, вони ще не навчилися аналізувати рекламу і накладати фільтр на все, що говорять. Вони ж вірять усьому, що кажуть, - тим паче, що школа - це місце, де вони привчені уважно слухати вчителя. І якщо приходить якийсь дядько чи тітка, і щось починає розказувати, то вони теж будуть його уважно слухати і сприймати без фільтрів.
Сьогодні пробували впарити якісь збірники задач з математики у м'якій обкладинці, чорно-білі на сірому папері, ціною в 40 гривень. Мотивуючи тим, що якщо діти хочуть навчатися на відмінно, то ці книжки їм вкрай необхідні.
Ні, я розумію, що можна ставитися до цього з гумором, і це прекрасна можливість навчити дітей відповідному відношенню до реклами. Але ж це не відміняє того факту, що школа таким чином перетворюється з храму знань - на звичайний базар.
Скажіть, хто ще стикався з цим, як ви до цього відноситесь? Це нормально, а я роздуваю з мухи слона, чи все-таки погодитесь зі мною, що продавцям-рознощикам взагалі не місце в школі?
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ioanna
Имя: Катерина Группа: VIP пользователь Сообщений: 2877 Регистрация: 23.10.2010 Заходил(а): 02.08.2018 |

Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
Morkovka
Имя: Анютка Группа: VIP пользователь Сообщений: 3314 Регистрация: 18.03.2011 Заходил(а): 12.08.2021 |
Цитата: #9937 Ioanna 29 November 2012, 21:18Соглашусь с предыдущим оратором :) Если в школу приходят такие товарищи, то смело можете быть уверены, что заведующий учебным заведением имеет с этого процент от прибыли, будь то фотографии или походы на культмассовые (платные) мероприятия. Без ведома директора их и в школу не пустят, и эти спамеры это прекрасно знают, поэтому все приходы начинаются с кабинета начальства.
Ioanna
Имя: Катерина Группа: VIP пользователь Сообщений: 2877 Регистрация: 23.10.2010 Заходил(а): 02.08.2018 |

Цитата: #9937 Morkovka 29 November 2012, 21:20Другое дело имеет ли право директор пускать этих спамеров...
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
jozh
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |

Збірники ці продавали по 40 грн. за умови, якщо купує весь клас, - і по 45 грн., якщо не весь. Це у класі старшої дочки таке. Весь клас її погодився купити, і лише моя сказала, що треба подумати, і принесла показати додому цю макулатуру. І тепер виникає ситуація, що начебто через неї одну нікому не продадуть по 40 грн., - я думаю, двозначність ситуації пояснювати не треба? З одного боку, і білою вороною бути не хочеться, - а з другої, через боязнь виявитися білою вороною купувати всяке г-о теж неправильно. У нашому випадку-то особливої проблеми немає, бо я в цілому вчу дітей не піддаватися масовим психозам, особливо якщо є натяк на шантаж. Але знову ж таки - з якого біса моя дочка повинна опинятися у подібних ситуаціях заради прибутку якогось не дуже чесного комерсанта??
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Zemy
Имя: Зяма Группа: VIP пользователь Сообщений: 12755 Регистрация: 03.01.2011 Заходил(а): 12.04.2017 |

Елка
Имя: Елка Группа: VIP пользователь Сообщений: 1145 Регистрация: 15.04.2010 Заходил(а): 22.12.2015 |
Цитата: #9937 Zemy 29 November 2012, 21:42Я тоже уже под метила такую фишку в школе - то всем книжки, то раскраски, то пенку кислородную всем без разбора, то какие-то сомнительные цирки. Но догадываюсь - это система, и единственное, что можно сделать - научить ребенка не топать бездумно строем.
jozh
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |

Цитата: #9937 Елка 29 November 2012, 21:49А то надоело платить дикие деньги за идиотские фото.

Елка
Имя: Елка Группа: VIP пользователь Сообщений: 1145 Регистрация: 15.04.2010 Заходил(а): 22.12.2015 |
Цитата: #9937 jozh 29 November 2012, 21:53Ну з цим якраз простіше всього вирішити - не платити, і все. Раз наперед не узгодили з батьками - то і до побачення. Навпаки - хай фотограф платить за право використовувати дитину у якості моделі.

jozh

Цитата: #9937 Елка 29 November 2012, 21:59просто мне не приятно, что распечатанное фото с моим ребенком полетит в мусорный контейнер, потому и выкупала.

Дійсно, неприємно...
Мурена
Имя: Мурена Группа: VIP пользователь Сообщений: 1926 Регистрация: 18.01.2010 Заходил(а): 18.05.2013 |
Цитата: #9937 Елка 29 November 2012, 21:59просто мне не приятно, что распечатанное фото с моим ребенком полетит в мусорный контейнер, потому и выкупала. До тех пор пока не объяснила учителю, что мне это не нравится. Но, слава Богу, она адекватная и долго просить не пришлось.
![]()
потом показывают пробники. хочешь - берешь, не хочешь - не берешь
mamatanya
Имя: mamatanya Группа: VIP пользователь Сообщений: 8122 Регистрация: 17.04.2010 Заходил(а): 15.06.2019 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 063 491 2019 |

я, наверное, отстала от жизни, но я в глубоком шоке....
то есть на полном серьезе в школу приходят продавцы и ездят детям по ушам после уроков? учитель его типа заводит в класс, говорит детям, чтоб сидели и слушали, и все вместо того, чтобы идти отдыхать и заниматься своими делами сидят и слушают это все? или как? или самые смелые хотя бы могут сказать "спасибо, не надо" и пойти домой? или я что-то неправильно понимаю?
jozh

mamatanya
Имя: mamatanya Группа: VIP пользователь Сообщений: 8122 Регистрация: 17.04.2010 Заходил(а): 15.06.2019 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 063 491 2019 |

Цитата: #9937 jozh 29 November 2012, 22:50mamatanya, майже все правильно, за одним уточненням - спамери можуть зайти і НА уроці. І вчитель може хмуритися і казати "тільки давайте швидше", але не вижене. Отаке...
навіть не знаю, що сказати. не знаю, що б я робила....спитала б у вчителя (або директора) "якого біса?", але це ж нічого не змінило б...
спочатку подумала, що навчила б дітей виходити з класу, казати, що вони спам не слухають, демонстративно займатись своїми справами в цей час. але ж це теж не вихід
якщо після уроків, або на перервах, то йти і нікого не слухати, але якщо навіть на уроках ну нехай це залишиться на совісті самого спамера і того, хто його впускає, а дітей все одно треба вчити фільтрувати все, що вони бачать і чують, то чим не чудовий приклад.
Larsa
Имя: Лариса Группа: Новичок Сообщений: 35 Регистрация: 27.11.2012 Заходил(а): 12.12.2012 |
Цитата: #9937 jozh 29 November 2012, 22:50mamatanya, майже все правильно, за одним уточненням - спамери можуть зайти і НА уроці. І вчитель може хмуритися і казати "тільки давайте швидше", але не вижене. Отаке...
А тепер про фото у садочку:
До нас у садок приходить знайомий однієї мами і фотографує діток і робить маленькі фото 3*4 на форматі А4-розміщає усі фото там, а батьки відмічають, що робити, що ні.
Ксюшище
Имя: Ксюшише Группа: VIP пользователь Сообщений: 1692 Регистрация: 07.02.2010 Заходил(а): 07.02.2014 |

jozh

k-vitka
Имя: Вика Группа: Активный пользователь Сообщений: 858 Регистрация: 20.10.2009 Заходил(а): 11.01.2019 |
Цитата: #9937 jozh 29 November 2012, 21:28Додам ще один момент, власне, який мене особливо збісив сьогодні.
Збірники ці продавали по 40 грн. за умови, якщо купує весь клас, - і по 45 грн., якщо не весь. Це у класі старшої дочки таке. Весь клас її погодився купити, і лише моя сказала, що треба подумати, і принесла показати додому цю макулатуру. І тепер виникає ситуація, що начебто через неї одну нікому не продадуть по 40 грн., - я думаю, двозначність ситуації пояснювати не треба? З одного боку, і білою вороною бути не хочеться, - а з другої, через боязнь виявитися білою вороною купувати всяке г-о теж неправильно. У нашому випадку-то особливої проблеми немає, бо я в цілому вчу дітей не піддаватися масовим психозам, особливо якщо є натяк на шантаж. Але знову ж таки - з якого біса моя дочка повинна опинятися у подібних ситуаціях заради прибутку якогось не дуже чесного комерсанта??
Думаю, что тут лучше с родителями говорить, может никто и не хочет, но каждый думает, что он может быть белой вороной и робко соглашается, а дома потом уламывает родителей и говорит, что не хочет быть единственным, кто не купит и так каждый или большинство детей. А на самом деле этот хлам николму не нужен.
А вообще думаю, что надо вести разговор с директором, писать коллективное письмо, что есть родительские собрания, где каждый желающий может прийти и предложить свои услуги либо доска объявлений для срочных сообщений. Как то так, ведь пока все "соглашаются", то так и будет
Крокозябра
Имя: Ірина Группа: VIP пользователь Сообщений: 2533 Регистрация: 25.06.2010 Заходил(а): 16.02.2015 |

Я трохи не розумію, дівчата, всі ці "ходоки", як я їх називаю, дійсно така серйозна проблема для вас, як для батьків?
Бо я проблеми взагалі не бачу...
У нас в школі теж відбуваються різні спектаклі, циркові або інші вистави, постійно різні флаєри роздають. Правда, методичну літературу придбати не пропонують, бо в нас цим займаються вчителі разом з БК наприкінці кожного учбового року, і всі необхідні посібники закупаються на весь клас.
Фотографи теж спочатку питаються згоди у батьків на зйомку.
Всі ці вистави, зйомки і проча лабуда - справа абсолютно добровільна, ніхто не примушує йти на всі ці заходи насильно
Чи це просто у нас в школі порядок, бо керівництво адекватне і не загребуще, а в інших школах все набагато гірше?
Forum