А навіщо так далеко шукати?
![](/theme/default/images/smiles/26.gif)
Ні, якщо там одна школа на три села, то вибору немає, але для молодших школярів якість школи не так вже й сильно впливає, щоб аж через все місто пертися. А більш-менш поблизу хоча б дві-три школи є, так щоб вибрати відносно нормально. Не знаю, як для кого, а для мене близькість школи є більш суттєвим фактором, ніж ті потенційні переваги далекої школи. До того ж, дітям легше знайомитись та дружити, якщо вони ще й живуть поблизу, а не тільки вчаться разом (елементарно на день народження мало хто прийде, якщо на той ДР треба через все місто їхати).
Ба навіть якщо школа через все місто, це зовсім не обмеження мами виходити на роботу. Сидіти сиднем весь день лише, щоб бути готовою забрати дитину після школи? Для цього можна або домовитися на роботі про відповідний зсунутий график роботи (якщо це можливо), або найняти якусь людину чисто для цих функцій, або група продовженого дня (особисто я не люблю такі групи, але можливість така є), або з татом/бабусею і т.д. по черзі забирати. А якщо вже є старші діти, то взагалі не проблема.
Ну не вважаю я, що мама повинна перетворюватися на обслуговуючий персонал для дитини аж до пенсії.