Стаття 184.КЗпП Гарантії при прийнятті на роботу і заборона звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов'язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям - за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда. При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку. Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - Ссылка), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням.
- 0 Поддержать автора
-
alen4ik_77
Имя: Алена Группа: Активный пользователь Сообщений: 422 Регистрация: 30.11.2010 Заходил(а): 12.10.2017 |
Стаття 184.КЗпП Гарантії при прийнятті на роботу і заборона звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей Забороняється відмовляти жінкам у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату з мотивів, пов'язаних з вагітністю або наявністю дітей віком до трьох років, а одиноким матерям - за наявністю дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда. При відмові у прийнятті на роботу зазначеним категоріям жінок власник або уповноважений ним орган зобов'язані повідомляти їм причини відмови у письмовій формі. Відмову у прийнятті на роботу може бути оскаржено у судовому порядку. Звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років - Ссылка), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням.
intruders-vnl
Имя: Наталья Группа: VIP пользователь Сообщений: 1500 Регистрация: 11.08.2010 Заходил(а): 20.01.2024 |
Город: Николаев Район: Корабельный - Октябрьское Телефон: 097 97 95 361 |
Відповідно до ст. 184 КЗпП звільнення вагітних і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років – ч. 6 ст. 179), одиноких матерів за наявності дитини віком до 14 років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли можливе звільнення з обов'язковим працевлаштуванням.
Китиха
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
Можуть при ліквідації. Виплата вихідної допомоги у розмірі одного окладу
romanchik
Имя: Елена Группа: Пользователь Сообщений: 80 Регистрация: 25.03.2014 Заходил(а): 31.10.2016 |
Город: Николаев Район: Корабельный - Широкая Балка Телефон: 0662351456 |
Китиха
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
1) якщо довіряєте, переводьтесь на інше ПП, але в заяві на звільнення так і напішіть - з переводом на ПП Іваненко
2) отримаєте лікарняний, пишіть заяву на ПП на його оплату, нехай письмово відповідають, що не можуть, потім заяву в соцстрах. Якщо ПП закривається, має бути Опис від держреєстратора про закриття. Копію цього опису мають подати в соцстрах, тоді соцстрах побачить, що вони закриваються
romanchik
Имя: Елена Группа: Пользователь Сообщений: 80 Регистрация: 25.03.2014 Заходил(а): 31.10.2016 |
2) отримаєте лікарняний, пишіть заяву на ПП на його оплату, нехай письмово відповідають, що не можуть, потім заяву в соцстрах. Якщо ПП закривається, має бути Опис від держреєстратора про закриття. Копію цього опису мають подати в соцстрах, тоді соцстрах побачить, що вони закриваються
То есть в заявлении правильно будет написать, что я перевожусь, а не увольняюсь по собственному желанию или по соглашению?
И если я переведусь это как нибудь повлияет на сумму моего больничного (как его будут считать если я не получала з/п) или я должна буду выходить на 2 недели на работу? И скорее всего мне надо будет нести какие нибудь документы в совбес т.к. я получаю детские до 3 лет?
Китиха
Обов"язково. Ви взагалі не хочете звільнятися, вас мають скоротити через 2 місяці після попередження (письмового) і виплатити вихідну допомогу в розмірі місячного окладу. Переводом на інше ПП Ви їм робите велику послугу.
Китиха
И если я переведусь это как нибудь повлияет на сумму моего больничного (как его будут считать если я не получала з/п) или я должна буду выходить на 2 недели на работу? И скорее всего мне надо будет нести какие нибудь документы в совбес т.к. я получаю детские до 3 лет?
Можете працювати, а можете взяти відпустку до досягнення 3 років.
Якщо будете працювати, то лікарняний будуть розраховувати з середнього заробітку за минулий місяць, якщо ці два тижні туди попали.
Якщо не працювати, то розраховуватимуть виходячи к окладу.
В собес наказ про звільнення. Якщо вийдете на роботу, то в собес наказ про вихід на роботу. Якщо не вийдете, то наказ про відпустку до 3 років.
romanchik
То есть мне должны будут дать новый приказ, с нового чп на то, что я сижу еще год с первым ребенком до июля 2015? Или я потеряю выплату, 130 грн на первого ребенка?
Китиха
Так, Ви звільнились зі старого ПП і на цьому все. З новим роботодавцем нові ввзаємини. Наказ на прийняття на роботу, наказ на відпустку до трьох років до липня 2015 року. Всі накази в собес. Виплати до трьох років зараз немає. Наскільки я розумію, Ви отримуєте допомогу на нароження два роки, виходить до липня 2014.
kruhitka
Имя: Сашенька Группа: VIP пользователь Сообщений: 1668 Регистрация: 24.05.2012 Заходил(а): 19.05.2017 |
romanchik
Мне в соцстрахе так же сказали. Говорят это больше похоже на развод какой то. Но я переживаю, что могу не успеть отнести больничный, да и хочется чтобы стаж шел еще 3 года. А муж мне вообще говорит чтобы я относила больничный получала деньги и сама увольнялась.
Китиха
Навіщо самій звільнятися? що Вам це дасть?
Лікарняний оплачує соцстрах, ПП нічого не втрачає, він лише отримує ці гроші і виплачує їх Вам.
Лікарняний з заявою в двох екземплярах, на другому екземплярі вхідний номер, що отримав
Сашуля Андреева
Имя: Александра Группа: Новичок Сообщений: 11 Регистрация: 16.02.2015 Заходил(а): 12.04.2017 |
Девочки, отпишитесь, кто сталкивался с подобной проблемой!
Я официально трудоустроена в частном предприятии на срок, пока другая девочка в декрете(это прописано в приказе о моем трудоустройстве). Из декрета она выходит 20 июня, в то время как мой декретный отпуск должен начаться 24 июня. Начальница говорит, что уволит меня, когда придет срок той сотруднице выходить на работу без оформления декретного отпуска, выплаты декретных и оформления трехлетненго отпуска по уходу за ребенком, хотя обещала, что все у меня будет по-человечески, с выплатами и отпусками, что та девочка не вернется после декрета. Какие есть варианты, чтобы я не осталась ни с чем? Все таки два года на нее отпахала, налоги все платила.
К юристу смогу обратиться только через несколько дней, а очень заморочена этим вопросом(((
vaselyok80
Имя: Наталья Группа: Активный пользователь Сообщений: 428 Регистрация: 19.07.2014 Заходил(а): 25.11.2017 |
Может Вы поговорите со своим врачем, объясните свою ситуацию и она отправит Вас в декретный с 19 числа. Я так делала, меня на неделю раньше отправили.
Сашуля Андреева
Имя: Александра Группа: Новичок Сообщений: 11 Регистрация: 16.02.2015 Заходил(а): 12.04.2017 |
Может Вы поговорите со своим врачем, объясните свою ситуацию и она отправить Вас в декретнй с 19 числа. Я так делала, меня на неделю раньше отправили.
А начальница может не подписать декретный?
И получается, что я все равно останусь без 3х-летнего отпуска?
Forum