• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Отказ от ребенка

Инна С   
VIP пользователь   
23 August 2012 5016 32
Как эта процедура происходит, что для этого требуется, сколько стоит.
И как потом, как мне менять свидетельство о рождении ребенка (менять фамилию, отчество, убирать запись об отце)?
Подскажите, пожалуйста.
У кого то счастье в сыне, у кого то в дочке, у меня двойное счастье в дочке и сыночке!
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   23 August 2012
Цитата: #9340 Инна С 23 August 2012, 21:13
Как эта процедура происходит, что для этого требуется, сколько стоит.
И как потом, как мне менять свидетельство о рождении ребенка (менять фамилию, отчество, убирать запись об отце)?
Подскажите, пожалуйста.

Уточніть, мова йде про відмову батька, який вже записаний в свідоцтво про народження дитини батьком?
Якщо так, то це неможливо. В таких випадках можна провести лише процедуру позбавлення батьківських прав через суд. Здається (точно не знаю), для цього достатньо або лише згоди батька на позбавлення його прав, або вже треба зібрати якісь докази про те, що батько не приймав участі у вихованні дитини тощо.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   23 August 2012
Цитата: #9340 jozh 23 August 2012, 21:18

Уточніть, мова йде про відмову батька, який вже записаний в свідоцтво про народження дитини батьком?
Якщо так, то це неможливо. В таких випадках можна провести лише процедуру позбавлення батьківських прав через суд. Здається (точно не знаю), для цього достатньо або лише згоди батька на позбавлення його прав, або вже треба зібрати якісь докази про те, що батько не приймав участі у вихованні дитини тощо.

Із всіх реальних- то невиплата аліментів протягом 6 місяців... Решта- то наркомани, алкаші, чи ті, хто знущаються (фізично або якось ще).
Инна С

Инна С

Заходил(а): 24.11.2015
Район: Ленинский - ЮТЗ
Инна С
VIP пользователь
   23 August 2012
Он сам хочет отказаться от ребенка, ему на него "плевать".
Да, он указан в свидетельстве о рождении как отец ребенка.
Так мне в суд идти? Или к адвокату? Какой пакет документов должен быть на руках?
У кого то счастье в сыне, у кого то в дочке, у меня двойное счастье в дочке и сыночке!
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   23 August 2012
Ну якщо він йому не біологічний батько, то може і є така процедура.
А так... Тільки позбавлення батьківських прав, здається.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Инна С

Инна С

Инна С
VIP пользователь
   23 August 2012
Он биологический отец. Мне просто надо знать, куда идти, что делать и сколько платить.
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   23 August 2012

Якщо є можливість йдіть до реального юриста. може є юридична консультація при службах опіки та соцзахисту?
Orchid

Orchid

Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   23 August 2012
Цитата: #9340 Инна С 23 August 2012, 21:52
Он биологический отец. Мне просто надо знать, куда идти, что делать и сколько платить.

Сьогодні вже пізно, завтра попитаю, напишу вам у приватному повідомленні. Якщо він не проти, то не складно)

Kseniya

Заходил(а): 17.01.2017
Район: Ленинский
Kseniya
Активный пользователь
   23 August 2012
Взято тут Ссылка
Отказа от отцовства нет, но есть процедура согласия!
Берете документального папу и идете с ним к нотариусу. У нотариуса составляется документ (нотариусы знают как правильно его состовлять), но смысл его в том что биологический отец не против усыновления его ребенка другим человеком. Нужны документы матери, биологического отца и отца который усыновляет.
Потом с этим документом ваш муж должен обратится в орган опеки с желанием усыновить ребенка на основании этого документа. И kyb вам дальше все подскажут.
Нужно будет собрать мужу необходимые справки, потом приедут посмотрят ваши жилищные условия и потом в суд подадите документы, и суд примет решение в вашу пользу если все документы будут.

Мы сами через это прошли, так что знаю весь процесс от начала и до конца.

Знаю что мой отец проходил такую процедуру. Ему с России прислали документы на разрешение усыновления его ребёнка , он их подписал и всё.

Leky

Заходил(а): 07.09.2017
Район: Корабельный - Октябрьское
Телефон: 0678114190 0667098385
Leky
Активный пользователь
   23 August 2012
Тоже нашла в инете:
Мы в браке 2 года...Мой муж хочет сделать добровольный отказ от отцовства (нашему сыну 4 месяца)...мы в месте не живем...денег на содержание меня и сына давать не хочет...подскажите...какие документы надо подготовить...где и как их оформлять. (Татьяна, Украина)

Ответ: Ваш вопрос может быть решен только в судебном порядке в рамках Вашего иска о лишении родительских прав.
Ніколи, ніколи, не дозволяйте нікому говорити вам, що ви можете і не можете. Доведіть, що циніки помиляються. Це їх проблема, що у них немає уяви. Єдина межа - це небо. Ваше небо. Ваша межа.
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   23 August 2012
Цитата: #9340 Инна С 23 August 2012, 21:45
Он сам хочет отказаться от ребенка, ему на него "плевать".
Да, он указан в свидетельстве о рождении как отец ребенка.
Так мне в суд идти? Или к адвокату? Какой пакет документов должен быть на руках?

Перепрошую, я Вас неправильно інформувала, батько не має права просто так відмовитися від дитини. Ось цитата з Сімейного кодексу України ( Ссылка ):

Батько може лише надати добровільну згоду на усиновлення дитини, це єдине виключення:

Також ще інформація щодо підстав:

Також, позбавлення батьківських прав не звільняє батька від сплати аліментів:

Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
dina_barta

dina_barta

Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   24 August 2012
Kseniya, я так зрозуміла, що мови про всиновлення іншою людиною немає. Тому до юриста, але здається, що варіантів нуль.
Свідоцтво про народження в такому випадку не перепишуть (навіть після позбавлення батьківських прав) і статус одинокої матері не дадуть.
novka

novka

Заходил(а): 30.04.2018
Район: Ленинский
Телефон: 0933369832
novka
VIP пользователь
   24 August 2012
получается, если мать выходит замуж во 2й раз, то ее ребенок новому мужу никто? нужно его усыновить? к примеру, чтобы в будущем не было проблем с наследством и т.п.?
/JC_hulahoop-girl/connie_1/connie_43
Инна С

Инна С

Инна С
VIP пользователь
   24 August 2012
Странно как-то. У подруги муж отказался от дочери - официально. Хотя было это очень давно, может законы поменялись.
Прочитала в интернете, что муж может у нотариуса официально отказаться от прав на ребенка... Может, я что-то не так поняла.
ЗАЯВА

Я, ХХХХХХХ ХХХХХХХ ХХХХХХ, (паспорт КК 000000, виданий Малиновським РВ ОМУ УМВС України в Одеській області 00.00.0000 року), повністю розуміючи значення своїх дій, без будь-якого до того примушення або впливу тяжких обставин, фізичного і морального насильства чи погроз, повністю розуміючи значення та правові наслідки своїх дій, цією заявою даю згоду на позбавленні мене батьківських прав до мого сина(донькі) – ХХХХХХ ХХХХХХХ ХХХХХ 00.00.0000 року народження (свідоцтво про народження (серія номер), видане(ким, коли) року, актовий запис №….). Участі у вихованні, навчанні, утриманні сина(доньки) не приймаю.
Зміст статей 155, 164 – 166, 168, 169 Сімейного кодексу України, статей 64, 1183, пункту 3 статті 1224 Цивільного кодексу України мені нотаріусом роз'яснений.
Повідомляю що з досягненням дитиною повноліття звертатися за аліментами на моє утримання не буду.

Справу прошу слухати в мою відсутність.

Підпис_____________________________

Ладно, взрослые люди, пусть сами решают
Инна С

Инна С

Инна С
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 dina_barta 24 August 2012, 00:02
Kseniya, я так зрозуміла, що мови про всиновлення іншою людиною немає. Тому до юриста, але здається, що варіантів нуль.
Свідоцтво про народження в такому випадку не перепишуть (навіть після позбавлення батьківських прав) і статус одинокої матері не дадуть.

В шоке..... Т.е. если женщина растит ребенка одна, мужа решили родительских прав, то она все равно не мать-одиночка???? Это как понимать?
dina_barta

dina_barta

dina_barta
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 Инна С 24 August 2012, 02:03

В шоке..... Т.е. если женщина растит ребенка одна, мужа решили родительских прав, то она все равно не мать-одиночка???? Это как понимать?

Ну так. Законодавчо цей статус можна отримати лише при оформленні свідоцтва про народження, в якому батько або взагалі не записаний, або - зі слів матері, тобто відсутній як такий. І ще окремі випадки - пошукаю.
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   24 August 2012
Там може можна претендувати на допомогу "по втраті годувальника". Але це так, припущення.
dina_barta

dina_barta

dina_barta
VIP пользователь
   24 August 2012
Думаю, що ні. Але знайшла, що статус одинокої матері можна отримати і за таких умов:
Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають вдова та вдівець з дітьми, мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.
Тоді довелося б обирати між видами допомоги.
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   24 August 2012
Я подумала про це, як про варіант. Батька в дитини тепер виходить нема, щось з цього приводу повинно бути.
dina_barta

dina_barta

dina_barta
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 alisa 24 August 2012, 02:55
Я подумала про це, як про варіант. Батька в дитини тепер виходить нема, щось з цього приводу повинно бути.

Якщо відмова оформлюється тільки через процедуру позбавлення батьківських прав, то від аліментів це не звільняє, а якщо ухиляється - то держава передбачає виплату (мізерну, звичайно), та й то доти, поки не знайде батька та не стягне виплачене.
Просматривают эту тему:

Forum