- (3) Поддержать автора
-
Peppilotta
Семья:
Peppilotta
Имя: Юлия Группа: Активный пользователь Сообщений: 521 Регистрация: 08.12.2011 Заходил(а): 07.08.2021 |
Peppilotta
Активный пользователь
18 July 2013
оф топ: капец какой-то с этим форматированием, не вручную же тэги править..
Viktoria
Награды:
Viktoria
Имя: Viktoria Группа: VIP пользователь Сообщений: 1785 Регистрация: 20.10.2009 Заходил(а): 18.12.2022 |
Viktoria
VIP пользователь
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 15:41)
В пол года мы весили 8 кг и уже уверенно сидели - не могла я ему этого запретить, сам стремился. В 10 месяцев мы пошли. Ему не было тяжело ни сесть, ни пойти, потому как он у него было достаточно много для этого сил и энергии.
тоже ни в чем не ограничивала (ни в еде, ни в желании сесть) не вижу связи между весом и подвижностью.
А вот накладки действительно помешали ГВ со старшим сыном((( а упорства все наладить уже не хватило, зато этот опыт позволил не допустить таких ошибок во второй раз.
alisa
Награды:
alisa
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 15:41)
2 alisa: Мне повезло с сосками и малыш родился крепкий, брал грудь и высасывал так, что чертики в глазах бегали. Ограничивать малыша в кормежках тоже не собиралась, хотя вес он набирал катастрофически быстро. В пол года мы весили 8 кг и уже уверенно сидели - не могла я ему этого запретить, сам стремился. В 10 месяцев мы пошли. Ему не было тяжело ни сесть, ни пойти, потому как он у него было достаточно много для этого сил и энергии.
Моя дитина теж народилась міцна. Ну, при вазі 4600 це не дивно. Тільки ось в півроку вона важила не 8 кг, а 9 кг (а 1 кг це помітна різниця на такій малій дитині) і з перспективою набирати далі. Вона при цьому не виглядала товстою, бо і зріст в неї не маленький. І сіла вона вчасно, і пішла теж вчасно.
Але я не вбачаю нічого хорошого у прибавках по 1,5 кг за міс., це навантаження на організм дитини. І годувати кожні півгодини - це теж для мене сумнівна розвага. Це моя особиста думка, звісно, - ну не тішить мене вигляд пухлої дитинки, що я можу з собою зробити.
Я згодна з тим, що кожен вирішує сам, але в моєму оточенні більшість жінок успішно годували груддю без консультантів з ГВ, без постійних прикладань, без розджувань та масажів і навіть без силіконових накладок. І все в них було добре.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
happy2look
Семья:
happy2look
Имя: Татьяна Группа: VIP пользователь Сообщений: 1159 Регистрация: 20.01.2012 Заходил(а): 21.10.2021 |
happy2look
VIP пользователь
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 15:59)
Але я не вбачаю нічого хорошого у прибавках по 1,5 кг за міс., це навантаження на організм дитини. І годувати кожні півгодини - це теж для мене сумнівна розвага. Це моя особиста думка, звісно, - ну не тішить мене вигляд пухлої дитинки, що я можу з собою зробити.
в первые месяцы это вполне нормально, если мы говорим о ГВ. а если мы говорим ещё и моем случае, то как может не радовать прибавка в весе в 1,5 кг, если до этого была 300гр? деть считай с рождения нормально поесть не мог, а тут наелся, конечно, его "поперло" З.Ы. видели бы вы моего ребенка сейчас, никогда бы не подумали, что была хомяком - с 6 мес. всё ушло в энергию))))))) и 8 кг нет
doc
Имя: Ann Группа: VIP пользователь Сообщений: 2892 Регистрация: 08.01.2011 Заходил(а): 01.05.2017 |
doc
VIP пользователь
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 14:17)
Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 14:05)
"она зарабатывает этими массажами на жизнь" - ключевая фраза! не сомневаюсь в их профессионализме, но с таким отношением ей выгодно приезжать к вам хоть каждую неделю, дабы подработать. моя медсестра не зарабатывает этим на жизнь, она просто работает в детской поликлинике. я думала ,что она не справиться, но Вера Федоровна молча принялась за дело. Сказала, что справлялась и не с таким сложными случаями, и уверенна в 100 % успехе, сделает это один раз и достаточно, объяснила как не запускать грудь, чтобы потом не приезжать ей ко мне опять.
Не Наташа к Вам случайно приезжала?
1.Детская одежда из Венгрии http://www.spclub.mk.ua/sp/detskaya_odegda/4448/
2.ТЕКСТИЛЬ ДЛЯ ДОМА ТМ "КОНДОР".ОТЛИЧНОЕ КАЧЕСТВО ПО ОЧЕНЬ ПРИЯТНЫМ ЦЕНАМ!СП http://www.spclub.mk.ua/sp/dom/4382/
3.Модная и качественная женская и мужская одежда GRAND.UA в моем беспроцентном сп http://www.spclub.com.ua/sp/bez/4446/
2.ТЕКСТИЛЬ ДЛЯ ДОМА ТМ "КОНДОР".ОТЛИЧНОЕ КАЧЕСТВО ПО ОЧЕНЬ ПРИЯТНЫМ ЦЕНАМ!СП http://www.spclub.mk.ua/sp/dom/4382/
3.Модная и качественная женская и мужская одежда GRAND.UA в моем беспроцентном сп http://www.spclub.com.ua/sp/bez/4446/
mamatanya
Награды:
mamatanya
Имя: mamatanya Группа: VIP пользователь Сообщений: 8122 Регистрация: 17.04.2010 Заходил(а): 15.06.2019 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 063 491 2019 |
mamatanya
VIP пользователь
18 July 2013
" в моєму оточенні більшість жінок успішно годували груддю без консультантів з ГВ, без постійних прикладань, без розджувань та масажів і навіть без силіконових накладок. І все в них було добре. " тобто у Вас проблем майже ніяких не було, у знайомих Ваших проблем не було, але Ви даєте поради щодо того, як ці проблеми вирішувати, я правильно зрозуміла?
happy2look
Семья:
happy2look
Имя: Татьяна Группа: VIP пользователь Сообщений: 1159 Регистрация: 20.01.2012 Заходил(а): 21.10.2021 |
happy2look
VIP пользователь
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 16:13)
Не Наташа к Вам случайно приезжала?
да, Наташа
alisa
Награды:
alisa
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 16:16)
" в моєму оточенні більшість жінок успішно годували груддю без консультантів з ГВ, без постійних прикладань, без розджувань та масажів і навіть без силіконових накладок. І все в них було добре. " тобто у Вас проблем майже ніяких не було, у знайомих Ваших проблем не було, але Ви даєте поради щодо того, як ці проблеми вирішувати, я правильно зрозуміла?
Ну, чому ж в мене не було. В мене була конкретна проблема із пласкими сосками із-за яких дитина не брала грудь при народженні. Я користувалась силіконовими накладками і це стало простим, ефективним і дешевим рішенням. Ніяких наслідків силіконові накладки не дали. Чому написати про те, які вони погані - це нормально, а написати, що вони хороші - це вже прямо щось не те.
Мені тут на форумі кілька разів прочили швидке закінчення ГВ, але, обійшлась без допомоги консультантів. А після таких "помилок" вже точно до них не піду і навряд чи комусь пораджу до них звертатись.
mamatanya
Награды:
mamatanya
Имя: mamatanya Группа: VIP пользователь Сообщений: 8122 Регистрация: 17.04.2010 Заходил(а): 15.06.2019 |
mamatanya
VIP пользователь
18 July 2013
"А після таких "помилок" вже точно до них не піду і навряд чи комусь пораджу до них звертатись. " а особисто до Вас приходили консультанти і давали Вам якісь поради? суть консультанта в тому, що він оцінює КОНКРЕТНУ ситуацію. а ще для нього головне - зберегти ГВ, а для Вас це не головне, Ви самі казали, що не стали б перейматись і дали б суміш у разі потреби. то звичайно, що консультанти Вам не потрібні. Ви кажете, що постійні прикладання - сумнівне задоволення, не допускаючи думку, що це робиться не заради задоволення? чи Ви просто дали б суміш, якби була потреба годувати кожні півгодини? це до чого питання - комусь важливіше годувати, навіть якщо це дуже складно, а для когось і штучне вигодовування цілком нормальне. якщо Ви з другої категорії, то не вчить годувати тих, кто з першої, тому що Ви вчите тому, чого не знаєте. це Ваш особистий вибір, він не хороший, не поганий, але він Ваш. а ті, хто звертається до консультантів, зробили інший вибір.
mamatanya
Награды:
mamatanya
mamatanya
VIP пользователь
18 July 2013
"Чому написати про те, які вони погані - це нормально, а написати, що вони хороші - це вже прямо щось не те." це теж саме, що писати "от я свою дитину годую соками з двох місяців, і нормальна здорова дитина - ніяких проблем. чому про це не можна написати?" тому що це небезпечно для тих, хто може Вам повірити. звісно, що не так небезпечно, як давати сік у два місяці, але для ГВ небезпечно.
alisa
Награды:
alisa
alisa
мати-єхидна
18 July 2013
Ну, таке враження в мене склалось тому, що дівчата, які називали себе консультантами, запевняли мене в тому, що я годувати не буду, бо я роблю не так, як радять вони.
До речі, одна з дівчат, яка мені казала, що я годувати не буду, бо я годую "неправильно" :))), має сертифікат від "Молочних рік". Нащо мені такі "компетентні" консультанти взагалі.
Більше я з Вами сперечатись не хочу. Мені так "щастило" з ГВ саме тому, мабуть, що я на ньому ніколи не зациклювалась. Але якщо Вам "не щастило", то це не привід всіх інших лякати.
До речі, одна з дівчат, яка мені казала, що я годувати не буду, бо я годую "неправильно" :))), має сертифікат від "Молочних рік". Нащо мені такі "компетентні" консультанти взагалі.
Більше я з Вами сперечатись не хочу. Мені так "щастило" з ГВ саме тому, мабуть, що я на ньому ніколи не зациклювалась. Але якщо Вам "не щастило", то це не привід всіх інших лякати.
mamatanya
Награды:
mamatanya
mamatanya
VIP пользователь
18 July 2013
саме так і сказала? бо скільки стикалась з консультантами, такого не чула. вони саме попереджають про можливі наслідки. і така категоричність "годувати не будете" їм не притаманна. я не лякаю інших, я просто знаю, що таке відновлвати втрачене молоко, наприклад. і я знаю, що у порівнянні з цим три дні у пологовому вчити дитину брати незручний сосок - це взагалі не проблема. Ви колись писали, що основна проблема була навіть не у формі, а в розмірі. можливо, Вам і не вдалося б дати грудь дитині перші тиждні, але це дійсно дуже велика рідкість. більшість мам з пласкими сосками можуть годувати з народження, але їм ще вагітним розкажуть, що нічого не вийде, потім у пологовому, і порада про накладки їм здаватиметься чудовим врятуванням. а насправді і проблеми не було особливої. а от нові вирішувати....ох, не бажаю нікому про них дізнатись.
mamatanya
Награды:
mamatanya
mamatanya
VIP пользователь
18 July 2013
якби я не зациклювалась на ГВ в мене б його не було взагалі. в два тижні моя дитина вже була на штучному вигодовуванні. а Ви б обережніше такі речі казали. Вам ГВ далося на тарілочці, тож не Вам засуджувати і розмірковувати про тих, для кого це стало важкою працею.
Peppilotta
Семья:
Peppilotta
Имя: Юлия Группа: Активный пользователь Сообщений: 521 Регистрация: 08.12.2011 Заходил(а): 07.08.2021 |
Peppilotta
Активный пользователь
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 16:52)
Ну, таке враження в мене склалось тому, що дівчата, які називали себе консультантами, запевняли мене в тому, що я годувати не буду, бо я роблю не так, як радять вони.
Alisa, а может, если бы Вы послушали консультанта по ГВ, Вы бы кормили и без накладок?
С одной стороны, у Вас есть голова на плечах и вы свое ГВ разрулили - Вам консультанты не нужны. А что делать тем девушкам, которые не знают/не уверены/в послеродовой депрессии?
С другой стороны, Вы говорите что было несколько консультантов и все некомпетентны - а судьи кто? Вы же консультантов то не слушали, значит и результатов не видели. Как можно судить в таком случае о компетентности?
Я понимаю, что сейчас будут приведены ужасающие случаи некомпетентности консультантов по отношению к другим роженицам, но мы говорим о личном опыте.
alisa
Награды:
alisa
alisa
мати-єхидна
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 17:12)
Alisa, а может, если бы Вы послушали консультанта по ГВ, Вы бы кормили и без накладок?
С одной стороны, у Вас есть голова на плечах и вы свое ГВ разрулили - Вам консультанты не нужны. А что делать тем девушкам, которые не знают/не уверены/в послеродовой депрессии?
С другой стороны, Вы говорите что было несколько консультантов и все некомпетентны - а судьи кто? Вы же консультантов то не слушали, значит и результатов не видели. Как можно судить в таком случае о компетентности?
Я понимаю, что сейчас будут приведены ужасающие случаи некомпетентности консультантов по отношению к другим роженицам, но мы говорим о личном опыте.
Все набагато простіше - консультанти запевняли, що я не годуватиму груддю тому, що вночі я дитину не годувала взагалі. Накладки мені не заважали ніколи, я не бачу в них ніякої проблеми. Я годувала в них кілька тижнів, потім поступово відмовилась і вже не поверталась, бо сосок змінив свою форму від смоктання.
Всі мої проблеми із ГВ, які виникли в перші три дні, вирішились одним махом, коли я почала користуватись накладками. Головне правило сісадміна: Працює? Не ламай!. Отак я діяла і тут. Дитина їсть, мені комфортно - нащо мені шукати собі проблеми.
elo4ka
Семья:
elo4ka
Имя: Елена Группа: VIP пользователь Сообщений: 1537 Регистрация: 23.10.2009 Заходил(а): 07.10.2019 |
elo4ka
VIP пользователь
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 16:52)
Похоже это про меня? Помню, была долгая дискуссия на эту тему, писало много девочек, были разные комменты, но вот я никогда так категорично не высказываюсь в принципе. Исходя из моих знаний и опыта общения с кормящими мамочками я могу только посоветовать, подсказать, помочь найти причину проблемы и попытаться ее исправить либо не допустить ее появления. Есть дети, которые не едят по ночам, есть такие, которые прекрасно едят и грудь и из бутылки, есть такие, которые прекрасно набирают вес при кормлении по часам, но я обычно сталкиваюсь с проблемами, когда не хватает молока, ребенок отказывается от груди и тд, соответственно и рекомендации даются для решения конкретной проблемы, а не для всех! Есть несколько моментов, которые позволяют избежать проблем и наладить ГВ - если им следовать, то вероятность успеха очень высока, можно не следовать и все будет отлично, но могут возникнуть и сложности, которые потом будет гораздо труднее решить. Вот собственно и все.
В жизни всегда есть место для радости.
alisa
Награды:
alisa
alisa
мати-єхидна
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 17:51)
Ні, це не про Вас. Цієї дівчини нема на мамі взагалі, той діалог відбувався на іншому ресурсі. Можливо, в когось із форумчанок теж є такий сертифікат, я не в курсі.
Але і на мамі мені кілька разів писали, що молоко зникне, якщо не годувати вночі.
Peppilotta
Семья:
Peppilotta
Peppilotta
Активный пользователь
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 17:36)
Все набагато простіше - консультанти запевняли, що я не годуватиму груддю тому, що вночі я дитину не годувала взагалі. Накладки мені не заважали ніколи, я не бачу в них ніякої проблеми. Я годувала в них кілька тижнів, потім поступово відмовилась і вже не поверталась, бо сосок змінив свою форму від смоктання.
Всі мої проблеми із ГВ, які виникли в перші три дні, вирішились одним махом, коли я почала користуватись накладками. Головне правило сісадміна: Працює? Не ламай!. Отак я діяла і тут. Дитина їсть, мені комфортно - нащо мені шукати собі проблеми.
Что же некомпетентного в рекомендации о ночном кормлении? ГВ консультанты тоже ведь информацию не с потолка берут? Что-то мне подсказывает, что они руководствуются рекомендациями ВОЗ. Вы же не будете утверждать, что ВОЗ - некомпетентная организация?
То что у Вас наладилось ГВ без ночных кормлений только подтверждает, что у правил есть исключения. И это замечательно, что Вы поделились с нами своим опытом.
Alisa, я думаю, Вам нужно быть осторожней в своих высказываниях и суждениях - У Вас на мамском форуме статус ого-го-го, а Вы предаете анафеме ГВ консультантов :)
Новички да молодые мамочки почитают Вас и примут Ваш опыт как единственно правильный. Кому от этого будет хорошо?
elo4ka
Семья:
elo4ka
Имя: Елена Группа: VIP пользователь Сообщений: 1537 Регистрация: 23.10.2009 Заходил(а): 07.10.2019 |
elo4ka
VIP пользователь
18 July 2013 Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 17:56)
Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 17:51)
Ні, це не про Вас. Цієї дівчини нема на мамі взагалі, той діалог відбувався на іншому ресурсі. Можливо, в когось із форумчанок теж є такий сертифікат, я не в курсі.
Але і на мамі мені кілька разів писали, що молоко зникне, якщо не годувати вночі.
К сожалению, очень часто случается, что молока становиться намного меньше, если мама выдерживает перерывы в 3 часа и не кормит по ночам. Так что Ваш опыт к сожалению не является абсолютным, и если есть проблемы с количеством молока то ночные кормления очень важны. Мне кажется Вам стоит менее категорично высказываться, опираясь лишь на собственный опыт, ведь это далеко не каждому подходит, а консультанты сталкиваются с огромным количеством сложных ситуаций, и поверьте, их рекомендации не на пустом месте появились и они работают.
В жизни всегда есть место для радости.
mamatanya
Награды:
mamatanya
mamatanya
VIP пользователь
18 July 2013
alisa , я брала участь у багатьох дискусіях на мамі про ГВ, у яких і Ви були присутні. я не можу пам"ятати всього, але дещо пам"ятаю. наприклад, як Ви багато разів казали, що ті, хто годує суттєво більше року, мають проблеми з постійним висінням на грудях. а коли Вам відповідали, що це проблема неправильного годування, а не довгого годування, то Ви продовжували розповідати про те, що от в Вас таких проблем не було, а в тих, кого Ви особисто знаєте, були. підозрюю, що з годуванням вночі так само. годувати вночі треба обов"язково, якщо дитина прокидається и просить грудь. іноді варто будити зовсім маленьке немовля, якщо є проблеми з набором ваги. а якщо дитина спокійно спить усю нічь і чудово набирає вагу, то звісно, що будити не треба. абсолютна більшість дітей прокидається вночі. тому загальна порада - годувати! тому що нічні годування ДУЖЕ важливі. якщо Ви у подробицях описали свою ситуацію консультанту, і він сказав Вам будити дитину вночі і годувати, то він дійсно непрофесійний. так і було?
Просматривают эту тему:
Forum