• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Тема закрыта: Прививки (часть 1)

furius   
Silver   
16 марта 2009 313173 4659
Конфетти

Конфетти

Заходил(а): 29.05.2024
Місто: Николаев
Район: Центральный
Телефон: 0936515763
Конфетти
VIP пользователь
   21 сентября 2012

а что конкретно говорит школьная медсестра, вот так сразу посылает или что?
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   21 сентября 2012

Вірте кому хочете. Я точно лаборанту вірити не збираюсь.

А статистика збирається у всьому світі і що? Більш-менш гучний скандал виявився справжнім шахрайством.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   21 сентября 2012
Цитата: #160 alisa 21 сентября 2012, 09:47

Вірте кому хочете. Я точно лаборанту вірити не збираюсь.

А статистика збирається у всьому світі і що? Більш-менш гучний скандал виявився справжнім шахрайством.

А я взагалі нікому не вірю просто так у подібних випадках. Але інформацію сприймаю, а не просто відкидаю під лозунгом "Цього не може бути, бо цього не може бути ніколи".
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Kori

Kori

Заходил(а): 26.04.2024
Район: Ленинский
Kori
Помощник на форуме
   21 сентября 2012
Боже, как же наши старшие дети жили без инфарикса)))) Старшего прививала исключительно АКДС отечественной. Никогда никаких осложнений не было. А тут прям караул вселенского масштаба.
Вот сами ведь девченки пишут, темпа от прививки, но ПРЕДПОСЫЛКИ были. Нафиг, спрашивается, детей повели на прививку с предпосылками????????????? А потом во всем у нас прививки виноваты.
Мне всегда 18... Все остальное – стаж!
Счастье - это когда люди, которые вам не подходят...к вам не подходят...
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   21 сентября 2012

Не, ну коли нема можливості і нема альтернативи- то ясно, а якщо не проблема зробити інфаріксом чи пентаксімом - то чому ні.
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   21 сентября 2012

а еще возник вопрос-а что, в школе пробы Манту и прививки делает школьная медсестра, а не сестра из прививочного кабинета соответствующей поликлиники? дело в том, что в сад в назначенный день приходят педиатр и мед. сестра из прививочного кабинета районной поликлиники, они и выполняют всю работу,они и несут ответственность, и даже разрешение на манипуляцию родители пишут в адрес поликлиники, а не сада. а как в школе?

пы сы - если ребенок посещает школу не по месту жительства, сделал пробу Манту в своей районной поликлинике и принес школьной медсестре справку об этом, а она не внесла инфу и без письменного разрешения родителей сделали пробу еще раз, то нужно идти жаловаться руководству той поликлиники, которая обслуживает школу по району, жаловаться на педиатра, мед. сестру прививочного кабинета и школьную мед. сестру, виноваты все трое.
Kori

Kori

Заходил(а): 26.04.2024
Район: Ленинский
Kori
Помощник на форуме
   21 сентября 2012

Алиса, я не о том что не нужно Инфарикс или Пентаксим делать. Я о том что АКДС не так страшна как ее малюют.Понятное дело, что если бы была возможность выбора, то я тоже выбрала бы инфарикс, но АКДС тоже обычная нормальная прививка.
Мне всегда 18... Все остальное – стаж!
Счастье - это когда люди, которые вам не подходят...к вам не подходят...

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   21 сентября 2012
Цитата: #160 Конфетти 21 сентября 2012, 09:26

а что конкретно говорит школьная медсестра, вот так сразу посылает или что?

мне кажется, что школьные медсестры подчиняются руководству поликлиник. т.е. надо идти в поликлинику, к которой относится школа.

Объясню, по причине "только вышли" после болезни, я писала отказ от прививки.. потом, когда повторно делали - ребенок сачканул, просто не пошел делать.
к слову, потом мы заболели "свинкой" (тем от чего не привились)

летом, когда мы собирались в лагерь - доктор в кабинете здоровья я была удивлена, что в поликлинике все были в курсе истории.
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   21 сентября 2012

Реакції частіше на неї. Ну там температура, набряки. Воно зазвичай без наслідків, але неприємно і зайві переживання мамі та дискомфорт дитині.
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   21 сентября 2012

Вам не кажется, это так и есть, медицинские сестры ДДУ и школ подчиняются районным поликлиникам.

Анюта_80

Анюта_80
VIP пользователь
   21 сентября 2012
Цитата: #160 Конфетти 21 сентября 2012, 10:18

а еще возник вопрос-а что, в школе пробы Манту и прививки делает школьная медсестра, а не сестра из прививочного кабинета соответствующей поликлиники? дело в том, что в сад в назначенный день приходят педиатр и мед. сестра из прививочного кабинета районной поликлиники, они и выполняют всю работу,они и несут ответственность, и даже разрешение на манипуляцию родители пишут в адрес поликлиники, а не сада. а как в школе?

пы сы - если ребенок посещает школу не по месту жительства, сделал пробу Манту в своей районной поликлинике и принес школьной медсестре справку об этом, а она не внесла инфу и без письменного разрешения родителей сделали пробу еще раз, то нужно идти жаловаться руководству той поликлиники, которая обслуживает школу по району, жаловаться на педиатра, мед. сестру прививочного кабинета и школьную мед. сестру, виноваты все трое.

накануне пробы Манту, ребенок, должен был принести бумагу домой (выдать препод), где вы должны были заполнить, за вы или против.
Другое, что я раз отказалась от пробы Манту, повторно, нас уже никто не спрашивал. Вкололи.. потом мотались по тубдиспансерам...
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   21 сентября 2012

сыну последнюю ревакцинацию делали АКДС, т.к. не стала ждать бесплатных импортных вакцин
Крокозябра

Крокозябра

Заходил(а): 16.02.2015
Район: Заводской - Лески
Крокозябра
VIP пользователь
   21 сентября 2012

А до чого тут директор школи? Шкільні лікар та м/с не є працівниками школи, вони співробітники ШДВ поліклініки по місцю розташування школи, тобто звертатися за поясненнями потрібно до зав. ШД відділом або голов. лікаря поліклініки.

Ой, останню сторінку не прочитала, зразу написала...Конфетті вже вище написала про підпорядкування шкільних м/с.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   21 сентября 2012
Цитата: #160 Конфетти 21 сентября 2012, 10:18

В нашій школі щеплення та Манту робить шкільна медсестра.
Але я теж планую щеплення від правцю та дифтерії у 14 років зробити в поліклініці під особистим контролем, щось мене не радує та масовка у школі. Якщо ще врахувати, що згоду напишемо, а зробити те щеплення можуть через тиждень, а перевіряють здоров'я дитини на момент щеплення тяп-ляп (поміряли температуру, подивились у горло, послухали, і все на тому, хто там буде знати, чи немає якихось проблем на той момент?), то я ризикувати не хочу.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   21 сентября 2012
Цитата: #160 Анюта_80 21 сентября 2012, 10:26

накануне пробы Манту, ребенок, должен был принести бумагу домой (выдать препод), где вы должны были заполнить, за вы или против.
Другое, что я раз отказалась от пробы Манту, повторно, нас уже никто не спрашивал. Вкололи.. потом мотались по тубдиспансерам...

А от мені цікаво - чи нормально це, коли згоду в якийсь день беруть, а щеплення/Манту роблять через тиждень чи навіть два?
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   21 сентября 2012
Цитата: #160 Крокозябра 21 сентября 2012, 10:49

А до чого тут директор школи? Шкільні лікар та м/с не є працівниками школи, вони співробітники ШДВ поліклініки по місцю розташування школи, тобто звертатися за поясненнями потрібно до зав. ШД відділом або голов. лікаря поліклініки.

Ой, останню сторінку не прочитала, зразу написала...Конфетті вже вище написала про підпорядкування шкільних м/с.

Не знаю, до чого чи не до чого, але медсестра мені довго розказувала у минулому році, що від неї саме директор чогось там вимагає. Може, просто з'їзджала з теми, мовляв, я не я, це від мене директор вимагає, всі питання до нього.
Не думаю, що аж геть ні до чого директор школи. Все-таки медичний кабінет знаходиться у школі, тож яке-не-яке підпорядкування медсестри директорові повинно бути, хоча б непряме, я так думаю. Хіба ні?
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   21 сентября 2012
Цитата: #160 jozh 21 сентября 2012, 10:52

А от мені цікаво - чи нормально це, коли згоду в якийсь день беруть, а щеплення/Манту роблять через тиждень чи навіть два?

Я не знаю як по закону, але на мене - то це неправильно. У мене в садку вранці спитали згоду, вдень зробили
Крокозябра

Крокозябра

Крокозябра
VIP пользователь
   21 сентября 2012

А хто є вільний в ШДВ, той і робить... Якщо в школі є своя м/с, то робить вона +обов"язково повинен бути лікар з цього ж відділу з нею в кабінеті, якщо немає своєї м/с, то хто перший зі співробітників ШДВ на очі начальству потрапив, того і посилають в школу на Манту...

Анюта_80

Анюта_80
VIP пользователь
   21 сентября 2012
Цитата: #160 jozh 21 сентября 2012, 10:52

кстати, да.. чет сад усыпил бдительность

в саду говорили дату: сегодня/ завтра будем делать, придите попишите...
не хотите, идите сделайте сами, нам принесете бумагу, что сделано.
Крокозябра

Крокозябра

Крокозябра
VIP пользователь
   21 сентября 2012
Цитата: #160 jozh 21 сентября 2012, 10:55

Не знаю, до чого чи не до чого, але медсестра мені довго розказувала у минулому році, що від неї саме директор чогось там вимагає. Може, просто з'їзджала з теми, мовляв, я не я, це від мене директор вимагає, всі питання до нього.
Не думаю, що аж геть ні до чого директор школи. Все-таки медичний кабінет знаходиться у школі, тож яке-не-яке підпорядкування медсестри директорові повинно бути, хоча б непряме, я так думаю. Хіба ні?

Ну, з шкільної м/с тільки лінивий нічого не вимагає...
І таки ні, директору шкільні медики не підпорядковані, у них інше начальство.
Просматривают эту тему:

Forum