• (1) Поддержать автора
  • Поделиться

Бродячие собаки, как бороться?

k@t   
Активный пользователь   
06 April 2012 417913 2315
dina_barta

dina_barta

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   10 April 2013
Що таке, вважають, що гаранту не сподобаються красивущі блакитні кліпси??? То нехай популярно розкажуть, що це так у Європі заведено. http://nikvesti.com/news/public/41196

Marat Adylov

Заходил(а): 01.05.2013
Marat Adylov
Новичок
   11 April 2013
Миколаївська міська рада 54009, Україна, м. Миколаїв, вул. Адміральська, 20
Миколаївська міська санітарно-епідеміологічна станція 54034, м. Миколаїв, вул. 8 Повздовжня 11а
Управління ветеринарної медицини в м. Миколаєві 54034, м. Миколаїв, вул. Скороходова, 192,
УМВС України в Миколаївській області 54001,м. Миколаїв,вул.Спаська ,41
Прокуратура Миколаївської області 54030, м. Миколаїв, вул.Спаська ,28
Міністерство внутрішніх справ України 01601,Київ, вул.Академіка Богомольця,10

ЗАЯВА

В місті Миколаїв, у дворі будинку №…по вулиці …постійно знаходиться популяція (зграя) безпритульних здичавілих собак. Зазначені тварини також періодично (як правило з … до … годин) мігрують по вулиці ,включаючи подвір’я школи №…, поліклініки №… , дитячого садка № …та супермаркету…
Зазначені собаки становлять загрозу людям, особливо дітям. Вони виявляють природну агресію (соціального, харчового, територіального характеру), збиваються в зграї, нападають на людей, домашніх тварин на вигулі, вискакують на дорогу та провокують дорожньо-транспортні пригоди.
Вночі неможливо відпочивати від їхнього гавкотіння. Собаки справляють природні потреби на дитячих майданчиках, клумбах та газонах, перед під’їздами житлових будинків. Екскременти собак містять ряд хвороботворних інфекційних збудників, серед яких лептоспіроз, туляремія, лістеріоз, правець. Собаки також розносять паразитарних збудників, можуть бути збудниками алергічних реакцій. Згаданих собак підгодовують несвідомі громадяни, зокрема, П.I.Б… з квартири №… будинку №… по вулиці … та інші особи.
Згідно ст. 24 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» безпритульні собаки підлягають безумовному і беззастережному вилову та прибиранні з території міста органами місцевого самоврядування (комунальними підприємствами та службами), що прошу зробити з метою захисту безпеки громадян та забезпечення належної санітарно-епідеміологічної ситуації в місті, про що прошу повідомити докладно.
Правоохоронні органи прошу забезпечити виховно-профілактичну роботу з громадянами, що підгодовують собак, притягнувши їх до відповідальності за порушення санітарних норм та правил поводження з тваринами, а також пропоную забезпечити дотримання правопорядку під час процедури вилову собак.
В разі зволікання або неналежного виконання зазначених законних вимог – буду змушенa звернутися до суду з вимогою про визнання незаконною бездіяльності, спонукання до виконання обов’язків по усуненню собак та стягненню моральної шкоди, а також до засобів масової інформації.

П.I.Б. Адреса, телефон, дата, подпись.

Marat Adylov

Заходил(а): 01.05.2013
Marat Adylov
Новичок
   11 April 2013
Надеюсь это способ повлиять на ситуацию. Еще прикрепил этот образец в Worde. Можно зайти на официальный сайт МВД Украины и там продублировать письмо , кроме указанных инстанций , в блоге министра внутренних дел Виталия Захарченко, он быстро реагирует.   Текст обобщенный, можно менять для каждого случая.

Вера1690

Вера1690

Заходил(а): 26.08.2019
Вера1690
VIP пользователь
   11 April 2013
я почала, роздрукувала 12 екземплярів, по 2 кожного, може ще хто приєднається з сусідів
Залишилось конверти придбати. 

Листи звичайні відправляти чи з повідомленням, чи рекомендованими, як вважаєте?
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг

Слава Україні!
mackry85

mackry85

Заходил(а): 19.02.2015
Район: Заводской - Намыв
mackry85
VIP пользователь
   12 April 2013
Кормишь дворнягу - плати штраф
Идея штрафов за кормление бездомных животных пришлась по душе и мэру А. Карасевичу. «Пусть люди содержат животных в квартирах, а не разводят кормпункты возле подъездов», - отметил мэр на планерке 25 марта.
В прошлом номере «Каховские новости» сообщали, что против кормления бездомных собак выступили коммунальщики. Они предложили штрафовать сердобольных каховчан, которые разводят возле дома собачьи столовые. Как рассказал председатель ГФ «Щит» П. Матвиенко, такие действия являются нарушением ст.152 КУ об админнарушениях и тянут за собой штраф (от 340 до 1360 гривен). У коммунальщиков уже есть список тех, кто разворачивает возле домов собачьи общепиты, и в скором времени к ним нагрянет проверка.
http://www.kn.ks.ua/index.php/novosti/publikatsii/1329-kormish-dvornyagu-plati-shtraf

Якби таку ініціативу проявила місцева влада, то моя свекруха б зовсім збанкрутіла./biggri
Аннушка

Аннушка

Заходил(а): 01.11.2024
Район: Центральный
Аннушка
Администратор
   12 April 2013
Сегодня с сыном шли на каратэ и три собачки, перебегая улицу, бросились к сыну с агрессивным лаем...

Я так расстерялась(( ужас... Лёшка молодец, остановился и стоял на месте.. В этот момент мимо проезжала машина и собачки резко свернули к ней с таким же диким воем.

Если бы не машина, не представляю, чтоб было (всё так быстро произошло)

Самое ужасное еще то, что среди этих собачек та, что неделю назад укусила нашу работницу. Т.е. у этой стаи уже заведено бросаться на людей((

iratro

Заходил(а): 26.02.2017
Район: Заводской
Телефон: 7777
iratro
Активный пользователь
   12 April 2013
Знакомого недавно покусали в Лесках. В больнице врачи сказали, что сейчас по 30 случаев в день обращений об укусах собаками.

iratro

Заходил(а): 26.02.2017
Район: Заводской
Телефон: 7777
iratro
Активный пользователь
   12 April 2013
как по мне, очень настораживает тот факт, что так называемая "собачья свадьба" теперь состоит не из 5 собак, как было раньше, а доходит до 20-30...

asperka

Заходил(а): 31.07.2019
asperka
VIP пользователь
   12 April 2013
Сегодня во дворе 52-й школы на моего ребенка напала собака. К слову, с синей клипсой. Прикормленная работниками самой школы. Собака выскочила из какой-то дыры, проделанной в подвале школы (явно людьми приспособленной). Ребенка от укуса спас мой дикий крик на собаку и то, что в тот момент она там была одна (обычно их там несколько). Я начала на нее орать и топать ногами. Пока достала баллончик - она уже убежала. Вывод - баллончик надо держать в кармане или руке.
И что самое интересное, малый там бегал минут пять до этого. Т.е. собака сидела где-то в своей дыре, наблюдала и тут на нее что-то нашло. Вылетела, как из ниоткуда, и на малого сразу с лаем бросилась. Причем агрессивно так неслась на него.
Скидка 10 долларов на первый заказ на IHerb код JMZ126
isabel

isabel

Заходил(а): 10.04.2018
Район: Ленинский
isabel
Активный пользователь
   13 April 2013
Цитата: #8682 Gloria* 10 April 2013, 16:38
Ну я так думаю, что брызнуть нужно на одну собаку, она заскулит. А вся стая испугается и не подойдет. Но это все в теории. На практике можно даже не успеть его из сумки достать.
на остальных вряд ли подействует, разве что это вожак пострадает. скорее всего их спровоцирует вести себя агрессивнее.
la vita e bella
dina_barta

dina_barta

dina_barta
VIP пользователь
   13 April 2013
Цитата: #8682 asperka 12 April 2013, 23:46
Сегодня во дворе 52-й школы на моего ребенка напала собака.
Можна написати листи, як пропонували вище. А можна зателефонувати у КП "Центр захисту тварин", Ссылказа труп з наших податків, і попросити прибрати труп. Обирайте))
Стосовно мене особисто, то якщо б мова йшла про гіпотетичний напад миколаївських безпритульних собак (які ще чомусь в основній масі не вдома у зоозахисників на чолі з Музою) на космічних прибульців - я б писала листи. Якщо мова йде про очевидну спробу нападу на мою дитину поблизу будинка/секції/школи/місця для прогулянок тощо - я б телефонувала з вимогою прибрати труп, бо я цю послугу добровільно-примусово оплатила.

Тапотушка

Заходил(а): 28.12.2018
Тапотушка
VIP пользователь
   13 April 2013
На Дзержинского ходят собаки целыми сворами. Дети не могут кататься ни на велосипедах, ни на роликах.  Скоро лето, даже побегать во дворе нельзя будет. /26

АЛЕКС26

Заходил(а): 06.08.2015
АЛЕКС26
Активный пользователь
   13 April 2013
ну, на дзержинского просто еще живет тот человек, который в прошлое лето слегка скорректировал численность бездомных собак) думаю, что у собак нет выхода, или их разберут ЗЗ, или их отравят. детей много и дети (ну, и взрослые, конечно) никогда не будут даже в диких фантазиях сравниваться с собаками) баллончик не всегда помогает, это да, но и более серьезное оружие - тоже не выход.  к сожалению, нет места бродячим собакам рядом с детьми...мне собак жаль, но ,увы, их дни сочтены.

Gameln

Заходил(а): 16.01.2016
Gameln
Новичок
   13 April 2013
Надо пробовать писать везде как предложили, чтобы у властей были документальные обращения, а не на словах, и много.

тогда они будут вынуждены что-то делать и находить способы

Gameln

Заходил(а): 16.01.2016
Gameln
Новичок
   13 April 2013
Подумала, что еще в каждом послании необходимо сохранить всю шапку куда отправляли, чтобы одни государсттвенные органы знали, что отправлено и в другие места и друг-друга контролировали.
dina_barta

dina_barta

dina_barta
VIP пользователь
   24 May 2013
http://nikvesti.com/news/incidents/42436
http://www.niknews.mk.ua/2013/05/23/v-tsentre-nikolaeve-agressivnaja-dvornjaga-za-dva-dnja-napala-na-desjatok-gorozhan/
Ioanna

Ioanna

Заходил(а): 02.08.2018
Ioanna
VIP пользователь
   24 May 2013
Цитата: #8682 dina_barta 24 May 2013, 13:53
http://nikvesti.com/news/incidents/42436
http://www.niknews.mk.ua/2013/05/23/v-tsentre-nikolaeve-agressivnaja-dvornjaga-za-dva-dnja-napala-na-desjatok-gorozhan/
Судя по описанию, именно от этих собак мы вчера отбили девочку. Они днем кинулись на ребенка - просто потому что девочка катилась мимо на роликах. И кинулись очень агрессивно... Шугануть мы их шуганули, но ребенок остался перепуганным.
Оккупанты из космоса, роботы, бесы, орки,
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:

Мы победим.
Вера1690

Вера1690

Вера1690
VIP пользователь
   21 June 2013

В центре Николаева трупы бродячих собак валялись прямо у тротуара (ВИДЕО)

Ссылка
дружина олігарха

Слава Україні!

Люд-мила

Заходил(а): 24.01.2015
Район: Корабельный - Октябрьское
Люд-мила
Активный пользователь
   01 July 2013
Цитата: #8682 Вера1690 21 June 2013, 16:18

В центре Николаева трупы бродячих собак валялись прямо у тротуара (ВИДЕО)

http://www.0512.com.ua/news/335684#comment-start
А у нас в Корабельном труп человека валялся пол дня и лужа крови - еще пол дня !!!/blinkУжжжассс!!
Да, и моя жизнь полосатая, но она не зебра, а радуга =))
Вера1690

Вера1690

Вера1690
VIP пользователь
   01 July 2013
Ну от де ми мешкаємо.
Чим займаються ті, хто має слідкувати за цим. 

Попереджати події та прибирати з очей після, якщо вже припустили, падлюки /angry

дружина олігарха

Слава Україні!
Просматривают эту тему:

Forum