- 0 Поддержать автора
-
Маємо: декілька копій "Я і Україна" в різних форматах, але всі російською, хоча на обкладинках перед завантаженням і в специфікаціях вказано українську, купу посторінкових жпегів і дуже важків ПДФів ще кількох підручників. ПДФ завеликі і я не знаю, як ії зменшити, а той конвертер, що в мене є відмовляється форматувати, тексти йому давай, а в мене тільки картинки...
Отже, чим і як можна з ЖПЕГів і ПДФів надати книжкам пристойний і зручний вигляд при невеликому розмірі. В малого PocketBook pro з величезой діагоналлю, взяли саме, щоб пдф і скановані картинки відображались нормального розміру, а вони виявились заважкі , але книжка читає практично всі формати, отже можна конвертувати в аби що, тільки я не знаю, у що саме, і не вмію цього робити
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
Китиха
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
Цитата: #9408 moonsun 29 August 2012, 12:57Не встигла я порадіти, що все знайшла і завантажила ще місяць тому, як дитині видали підручники і ми почали порівнювати, що я знайшла, з тим, що потрібно Почалися цікавинки
Маємо: декілька копій "Я і Україна" в різних форматах, але всі російською, хоча на обкладинках перед завантаженням і в специфікаціях вказано українську, купу посторінкових жпегів і дуже важків ПДФів ще кількох підручників. ПДФ завеликі і я не знаю, як ії зменшити, а той конвертер, що в мене є відмовляється форматувати, тексти йому давай, а в мене тільки картинки...
Отже, чим і як можна з ЖПЕГів і ПДФів надати книжкам пристойний і зручний вигляд при невеликому розмірі. В малого PocketBook pro з величезой діагоналлю, взяли саме, щоб пдф і скановані картинки відображались нормального розміру, а вони виявились заважкі , але книжка читає практично всі формати, отже можна конвертувати в аби що, тільки я не знаю, у що саме, і не вмію цього робити
moonsun
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |
Цитата: #9408 Китиха 29 August 2012, 12:59Підійди до Ярослава
Дякую
Він все вміє чи в нього все є?
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
Китиха
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
Цитата: #9408 moonsun 29 August 2012, 13:11
Дякую
Він все вміє чи в нього все є?
І вміє, і є. А вже конкретно, чи те, що тобі потрібно, то спитай в нього
moonsun
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |
Цитата: #9408 Китиха 29 August 2012, 13:25
І вміє, і є. А вже конкретно, чи те, що тобі потрібно, то спитай в нього
Дякую
Тяпа
Имя: Наталия Группа: Хранитель форума Сообщений: 14438 Регистрация: 10.01.2011 Заходил(а): 07.05.2024 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 099 050 8599 |
¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))
moonsun
Цитата: #9408 Тяпа 29 August 2012, 13:44moonsun, на всякий случай напишу. Картинки jpg нужно уменьшить в размере - имеется в виду размер в пикселях, потом сохранить "для веб" (Фотошоп умеет это все делать автоматически). После этого уже конвертировать в pdf, размер будет нормальным.
Картинки зменьшити - це півбіди, але після зшивання в один файл - все стає заважким, якщо в пдф сшивати, якщо жпег залишати, то незручно користуватись малому буде...
але нічого, я вперта, я знайду.. вже 5 прогу завантажую, пробую і зношу уявляю, що буде з чоловіком, коли ввечорі в реєстр подивіться
Тяпа
Имя: Наталия Группа: Хранитель форума Сообщений: 14438 Регистрация: 10.01.2011 Заходил(а): 07.05.2024 |
Не нужны никакие программы для этого, кроме Фотошопа и Акробата
А что, у вас разрешают вместо учебников электронную книгу носить?
Тяпа
Вдруг заглянет в тему кто-то знающий - подскажите по ScanKromsator!
Уже лоб об него разбила - почему он мне половину страниц поворачивает на 10-15 градусов, вторую половину делает черно-белыми? Вроде ВСЕ настройки покрутила и выставила, наклон нигде не задан, только нарезка.
Пришлось забросить его, к сожалению. Может кто пользуется и подскажет...
moonsun
Цитата: #9408 Тяпа 29 August 2012, 13:56Какой размер исходной картинки в пикселях и МБ?
Не нужны никакие программы для этого, кроме Фотошопа и Акробата
А что, у вас разрешают вместо учебников электронную книгу носить?
Наприклад англійська
це тека, в якій 84 об'єкти, вона важить 30 метрів, якість - то окреме питання 1168*828 пикселей, 270-380 кб кожний. малюнок - це кольоровий разворот підручника. ну це найгірший варіант. є окремо відскановані, але теж в малюнках.
зарах перевожу пдф в тиф, потім спробую зробити з цього джвю.
Саня не замість і не носити буде Я хитра, тому паперові будуть в класі, щоб не виникало питань про зя-ніззя, а електронна - дома, щоб не надривав спину.
Китиха
Цитата: #9408 moonsun 29 August 2012, 14:21
Наприклад англійська
це тека, в якій 84 об'єкти, вона важить 30 метрів, якість - то окреме питання 1168*828 пикселей, 270-380 кб кожний. малюнок - це кольоровий разворот підручника. ну це найгірший варіант. є окремо відскановані, але теж в малюнках.
зарах перевожу пдф в тиф, потім спробую зробити з цього джвю.
Саня не замість і не носити буде Я хитра, тому паперові будуть в класі, щоб не виникало питань про зя-ніззя, а електронна - дома, щоб не надривав спину.
Книжки лежатимуть в класі?
moonsun
Цитата: #9408 Китиха 29 August 2012, 15:10
Книжки лежатимуть в класі?
сподіваюсь
я вже маю пачку ТІФів замість товстого пдфа, це вже досягнення але як їх не окремими файликами джвю зберігати, а одним багатосторінковим?
Лёлькина
Имя: Алёна Группа: Ведущий раздела Сообщений: 903 Регистрация: 05.11.2009 Заходил(а): 02.07.2019 |
И если у кого то есть ссылки на учебники в электронном варианте, буду благодарна
У меня есть вот такая ссылка Ссылка
Тяпа
http://shkilniypidruc.ucoz.ru
Лёлькина
Имя: Алёна Группа: Ведущий раздела Сообщений: 903 Регистрация: 05.11.2009 Заходил(а): 02.07.2019 |
спасибо
Синий бублик
Имя: Лера Группа: VIP пользователь Сообщений: 3313 Регистрация: 17.01.2011 Заходил(а): 25.06.2018 |
сподіваюсь
я вже маю пачку ТІФів замість товстого пдфа, це вже досягнення але як їх не окремими файликами джвю зберігати, а одним багатосторінковим?
у вас вышло? я уже подумываю купить Ульяне отдельную книгу под учебники. Пока ищу в электронном виде, не очень успешно
moonsun
Тяпа
А что значит "тяжелые" pdf? Имеется в виду большой размер файла (это действительно проблема?) или они тяжелее обрабатываются читалкой? Я всегда стараюсь делать размер не слишком маленьким, чтобы обеспечить наилучшее качество для чтения и распечатки. Распознавать, правда, лень и недосуг :)
Хотелось бы понять, что требуется от книги. Но делаю только pdf, к дежавю у меня душа не лежит и вижу, что он вообще перестал пользоваться спросом, раньше выручал при скачивании - 10 Мб и 30 Мб были двумя оогромными разницами )) Сейчас вроде не актуально. Чем больше привлекает djvu - только большим сжатием?
moonsun
Forum