• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Дневник мамы первоклассника

Fёkla   
VIP пользователь   
02 September 2012 70972 550

ya_maritanna

Заходил(а): 01.03.2021
Район: Корабельный - Октябрьское
ya_maritanna
Активный пользователь
   06 September 2012
мне самой стало интересно, есть ли у нас в городе подобные специалисты..
moonsun

moonsun

Заходил(а): 20.10.2017
Район: Центральный
moonsun
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Zemy 06 September 2012, 15:18
У нас чем дальше в лес, тем толще партизаны - малую сегодня кто-то не пускал в туалет, когда она попыталась туда все-таки прорваться побили бутылкой с водой по голове и порвали бантик - я в восторге .
Деть говорит, учительнице жаловался, нарушитель был на казан... но расстраивает, что дети какие-то уж больно агрессивные .

Фігасє, літературно кажучи... Як мала, не дуже переймається? Перші пів року адаптації - це просто треба витримати, більша частина негараздів якось влаштується, але бувають "перли", тільки час покаже, що за клас сформується. Школа, як на мене, це перш за все школа життя, а вже по-друге, освіта. Де б тільки взяти сил не бігти рятувати одразу?..
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

Zemy

Zemy

Заходил(а): 12.04.2017
Район: Ленинский - ЮТЗ
Zemy
VIP пользователь
   06 September 2012

Та я тоже в ауте от такой нежности...
Но малая у меня боевая - особо не переживает, рассказала это между прочими новостями в ответ на вопрос "А что с бантиком случилось?". Просто вот думаю - подождать пока само устаканиться, или подойти к учителю?
Здесь был Зяма... А теперь ищите меня здесь https://zemychat.wordpress.com/
Синий бублик

Синий бублик

Заходил(а): 25.06.2018
Синий бублик
VIP пользователь
   06 September 2012
у нас мальчик знаковый в первый день учебы "потыкал" второклассника ручкой на перемене)
трудно, конечно, Ульянка у меня в сад почти и не ходила, поэтому была не готова ко всему этому, но быстро поняла,что от конфликтов стоит держаться подальше, ТТТ, не было проблем у нас. однажды ее с ног сбили старшеклассники правда, теперь ходит только под стеночкой
moonsun

moonsun

Заходил(а): 20.10.2017
moonsun
VIP пользователь
   06 September 2012

Думаю, що вчителя варто турбувати, якщо це не одноразово і навмисно саме до Соні. Вчителька і сама бачить, що коїться, але не варто чекати, що за перший тиждень вона цей натовп "построїть в шеренгу по 8".
Будуть батьківські збори, по прізвищах побачиш, що за батьки, і далі вже стане зрозуміліше, як діяти.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

Дикий Ёж

Дикий Ёж

Заходил(а): 30.07.2018
Телефон: ---
Дикий Ёж
VIP пользователь
   06 September 2012
Да, к школе нужно привыкнуть. Все-таки это не одна сотня ребятишек - самых разных. Постепенно все встанет на свои места. У меня ребенок садиковский, поэтому к коллективу привычный, особых проблем не было. Думаю, домашним деткам чуть тяжелее.
Счастливее многих я, тех, кто не знает что это такое -
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!

Нява Малика

Нява Малика

Заходил(а): 10.01.2023
Телефон: 063 999 00 33
Нява Малика
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 06 September 2012, 15:12
А нас сьогодні в школі покарали(( І ще двох хлопчиків. Вони бігали і штовхалися, тому їх залишили в класі і не випустили на одну перерву. Так на наступній перерві вони все надолужили з лишком)) Вчителька зробила висновок, що карати "байдикуванням" ще гірше

Ну действительно, нашли, чем наказывать. Мальчикам выбегаться надо после того, как сидят.
Меня часто спрашивают: "Как ты все успеваешь с двумя детьми. В чем секрет?". Мой секрет прост - я нихрена не успеваю. 
Дикий Ёж

Дикий Ёж

Заходил(а): 30.07.2018
Телефон: ---
Дикий Ёж
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Нява Малика 06 September 2012, 16:07

Ну действительно, нашли, чем наказывать. Мальчикам выбегаться надо после того, как сидят.

Некоторым девочкам тоже не мешает
Счастливее многих я, тех, кто не знает что это такое -
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!

jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Zemy 06 September 2012, 15:52

Та я тоже в ауте от такой нежности...
Но малая у меня боевая - особо не переживает, рассказала это между прочими новостями в ответ на вопрос "А что с бантиком случилось?". Просто вот думаю - подождать пока само устаканиться, или подойти к учителю?

Поки що почекайте. До вчителя треба йти тоді, коли одна і та ж ситуація весь час повторюється, вона дійсно недріб'язкова, і своїми силами (тобто просто дитині підказати, як діяти, тощо) впоратися не вдається.

Наприклад, дражнилки я порадила доньці просто ігнорувати, і за якийсь час, коли вона навчилася не звертати на них уваги, діти й перестали їй прізвисько ліпити (бо у цьому питанні саме реакція цікавить, а коли реакції немає - дражнити нецікаво).

А от коли у другому класі повторно по дорозі додому її разом з подружкою перестріли шестикласниці, і на другий раз вже забрали блокнотик, ручку, ще якісь дрібнички (на перший раз просто забрали портфеля і понасміхалися трохи, але віддали потім, я на перший раз вирішила спустити на тормозах, але доньку вже попередила, щоб обов'язково мені тут же сказала, як повториться, та добре запам'ятала тих дівчат), то я вже вчительці сказала, причому попередньо ще попросила доньку "вислідити", так би мовити, хоча б як звати та з якого класу. Вчительці сказали вже "з прикметами", вона зразу здогадалася, хто то був, шестикласниці отримали хороший втик, і більше до моєї доньки та її подружки не чіплялися.

Тобто загальний підхід такий, що спочатку дати дитині можливість самій розібратися з ситуацією, за необхідності підказати їй щось, але якщо це дійсно вище її сил, і потрібна зовнішня допомога, тоді вже втручатися.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ирина

Ирина

Заходил(а): 21.02.2018
Телефон: 0987996800
Ирина
VIP пользователь
   06 September 2012
А у моей сегодня живот болел в школе, пришлось забрать со второго урока
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Ирина 06 September 2012, 16:50
А у моей сегодня живот болел в школе, пришлось забрать со второго урока

Вона тобі зателефонувала?
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   06 September 2012
Дівчата, а кого крім класовода будете поздоровляти на "День вчителя"?
Крокозябра

Крокозябра

Заходил(а): 16.02.2015
Район: Заводской - Лески
Крокозябра
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 06 September 2012, 18:29

А це вже як ваш батьківський комітет вирішить.
Ми зазвичай поздоровляємо усіх - директора (букет квітів + коробка цукерок), вчителів фіз-ри, музики, хореографії, англ. мови.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Крокозябра 06 September 2012, 18:38

А це вже як ваш батьківський комітет вирішить.
Ми зазвичай поздоровляємо усіх - директора (букет квітів + коробка цукерок), вчителів фіз-ри, музики, хореографії, англ. мови.

Ну, то я і є батьківський комітет)) 1 клас- ще не в курсі
Крокозябра

Крокозябра

Заходил(а): 16.02.2015
Район: Заводской - Лески
Крокозябра
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 06 September 2012, 18:48

Ну, то я і є батьківський комітет)) 1 клас- ще не в курсі

Ми вітали всіх, але на різні суми .
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Крокозябра 06 September 2012, 19:05

Ми вітали всіх, але на різні суми .

Зрозуміла, дякую!
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 06 September 2012, 18:29

В нас вчителька початкових класів строго-настрого заборонила. В школі чітко дотримуються правила, щоб ніяких подарунків на жодні свята, хіба що квіти. Бо це йде як частковий випадок поборів в школі, а в нашій школі щодо цього строго.

Я б і Вам рекомендувала рухатися у цьому напрямку, якщо є бажання прислухатися до моєї поради. А то спочатку жаліємося на здирництво грошей, а потім тут же самі це здирництво організовуємо.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Тяпа

Тяпа

Заходил(а): 07.05.2024
Телефон: 099 050 8599
Тяпа
Хранитель форума
   06 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 06 September 2012, 15:12
А нас сьогодні в школі покарали(( І ще двох хлопчиків. Вони бігали і штовхалися, тому їх залишили в класі і не випустили на одну перерву. Так на наступній перерві вони все надолужили з лишком)) Вчителька зробила висновок, що карати "байдикуванням" ще гірше

Я думала, что только у нас малышню на перемене не выпускают, но у нас в ММК просто некуда - коридора просто нет, небольшой предбанник на два класса. Обещали потом на одну и перемен выводить на улицу, а них пока только три урока, и одна из двух перемен уходит на завтрак.
У кого детей выпускают? Или тоже не выпускают.
Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов

¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))

Ирина

Ирина

Заходил(а): 21.02.2018
Телефон: 0987996800
Ирина
VIP пользователь
   06 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 06 September 2012, 16:56

Вона тобі зателефонувала?

конечно