• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Полезная и вредная помощь детям-сиротам

Aly   
VIP пользователь   
08 December 2009 36575 297
Felicity

Felicity

Заходил(а): 19.11.2016
Felicity
Gold
   28 December 2012
ну вот кто меня дернул в эту тему зайти, я как раз сегодня собрала вещи и купила несколько упаковок памперсов для отказничков, теперь прям преступницей себя чувствую. Вы предлагаете не дарить детям подарки? Я понимаю что детям нужно тепло и внимание ,но к сожалению, в данный момент я могу помочь только материально, так давайте лишим этих детей всего или подарки будем дарить только отличникам. Вы своим детям подарки дарите за что-то или просто,ч тобы сделать ребенку праздник?
Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 Серж 28 December 2012, 14:56
Вы предлагаете, судя по постам, не поздравлять детей, не дарить им подарки, если не можем дать им перечисленные Вами пункты? Так?
Саме так.
Правда, я сумніваюсь, що до моїх слів прислухаються.
Але, можливо, хоча б одна людина замість цього почне робити щось таке, що дійсно потрібно дітям, це вже буде прекрасний результат.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Серж

Серж

Заходил(а): 29.03.2019
Район: Центральный
Серж
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 jozh 28 December 2012, 15:05
Саме так.
Але, можливо, хоча б одна людина замість цього почне робити щось таке, що дійсно потрібно дітям, це вже буде прекрасний результат.
Да Вы, просто, ТВАРЬ!
Алёна.

Уровень сарказма в ответе прямо пропорционален степени идиотизма вопроса.

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 Felicity 28 December 2012, 15:05
Вы своим детям подарки дарите за что-то или просто,ч тобы сделать ребенку праздник?
За статистикою, дитина у держзакладі має в середньому за рік приблизно в три рази більше свят, ніж домашня дитина. Це нормально? Замало свят, давайте ще додамо?
А от безпосередньої уваги до її проблем, індивідуальної уваги, домашнього тепла, щирих розмов, підтримки, допомоги самостійно справитись з якимись проблемами, навчання тощо - не вистачає катастрофічно.
Не треба себе відчувати злочинцями, це лише від незнання. Особливо якщо СМІ розкручує, як бідні дітки щасливі, коли пан Азаров приїзджає, а вони йому віршики розказують... Люди думають, що це правильно, так допомагати.
Так, якщо конкретно памперсів не вистачає відказникам, то можна і правильно ці памперси принести, хіба хтось говорить, що це злочин? Але треба усвідомлювати, чи є реально потреба у тому, що можемо дати, і чи буде ця допомога дійсно корисною. Тобто я прошу всього-навсього трошки подумати перед тим, як бігти комусь допомагати стандартно-звично-традиційним способом, от і все.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Сумерки

Сумерки

Заходил(а): 07.05.2017
Сумерки
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 jozh 28 December 2012, 15:05
Саме так.
Допоможіть нам, не розумним, не докорами!
Розумієте як це виглядає?
Вибачте мене може за не корректні слова, але я бачу це саме так. Починають писати про "не правильну допомогу" ті, хто вже взяв дитиину в свою сім*ю та ходить і світить усюди тим, що от я правильно зробив, а ви всі ... Або ті, хто не робить ні того, ні іншого.
Можливо ви знаєте тих, хто допомагає правильно?
Адреса, телефони... Оце конкретика. А інше ...

Замовляємо Англію і Америку разом/330ba11b217e663c6d1ff8e31a0a8c77
Код на знижку 10$ при першому замовленні з IHerb RSQ715 http://ru.iherb.com/?rcode=RSQ715
k-vitka

k-vitka

Заходил(а): 11.01.2019
k-vitka
Активный пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 jozh 28 December 2012, 15:11
За статистикою, дитина у держзакладі має в середньому за рік приблизно в три рази більше свят, ніж домашня дитина. Це нормально? Замало свят, давайте ще додамо?
А от безпосередньої уваги до її проблем, індивідуальної уваги, домашнього тепла, щирих розмов, підтримки, допомоги самостійно справитись з якимись проблемами, навчання тощо - не вистачає катастрофічно.
Не треба себе відчувати злочинцями, це лише від незнання. Особливо якщо СМІ розкручує, як бідні дітки щасливі, коли пан Азаров приїзджає, а вони йому віршики розказують... Люди думають, що це правильно, так допомагати.
Так, якщо конкретно памперсів не вистачає відказникам, то можна і правильно ці памперси принести, хіба хтось говорить, що це злочин? Але треба усвідомлювати, чи є реально потреба у тому, що можемо дати, і чи буде ця допомога дійсно корисною. Тобто я прошу всього-навсього трошки подумати перед тим, як бігти комусь допомагати стандартно-звично-традиційним способом, от і все.
не думаю, что очень избалую ребенка, который у Деда Мороза просит теплые носки, чтоб в них спать можно было... 
и если на сегодняшний день я могу помочь этому ребенку, хоть носками, то уже хорошо!

и у моего ребенка праздников больше, я и без повода могу праздники придумать
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 Серж 28 December 2012, 15:06
Да Вы, просто, ТВАРЬ!
Алёна.
Нормальна реакція будь-якого "доброхота", який насправді хоче лише потішити своє его найбільш простим способом.
Ви не перша, і не остання. Люди, як правило, реагують подібним чином. Бо починають відчувати себе саме тим, ким Ви мене назвали.
Але якщо копнути глибше, то виявляються дуже страшні речі. Чи Ви думаєте, я перша про таке говорю? Ні, про це вже давно говорять, причому і з дослідженнями, і зі статистикою. І така саме реакція. Просто мало хто серйозно вивчає тему добродійсності, коли починає її реалізовувати звичним чином.
k-vitka

k-vitka

Заходил(а): 11.01.2019
k-vitka
Активный пользователь
   28 December 2012
я понимаю, что Вы хотите сказать, понимаю что Вы хотите дать больше этим детям, но не все так видят помощь, не все могут, не все знают. 
Так зачем пресекать любые попытки помощи, называя ее неправильной?
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 Сумерки 28 December 2012, 15:14
Допоможіть нам, не розумним, не докорами!
Наприклад, я писала в іншій темі про можливість стати шефом дівчинці. Багато відгуків було? Аж двоє за досить великий проміжок часу!

Я думаю, Ви досить розумна доросла людина, щоб самостійно вирішити, що Вам робити. Я не повинна Вам конкретику давати та за ручку водити, як робити правильно. Лише показала напрямок, а далі Вам вирішувати. Якщо хоч якісь дитині це допоможе, я вже буду рада. Навіть якщо на мене тут усі купою будуть ображатися, що я, бачте-но, псую радість від дарування подарунків дітям та їх фотографування на фоні щасливих діток.
Felicity

Felicity

Felicity
Gold
   28 December 2012
Цитата: #2402 jozh 28 December 2012, 15:11
Ми зараз говоримо про допомогу простих людей ,яким не потрібні віршики, не потрібен піар, як пану Азарову, які просто хочуть допомогти
Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 k-vitka 28 December 2012, 15:20
я понимаю, что Вы хотите сказать, понимаю что Вы хотите дать больше этим детям, но не все так видят помощь, не все могут, не все знают. 
Так зачем пресекать любые попытки помощи, называя ее неправильной?
Ну чому - не будь-які спроби. Ваш приклад з теплими шкарпетками якраз дуже позитивний, вище про памперси теж писали. Я думаю, якщо людина відчуває, що вона для конкретної дитини робить дійсно щось корисне, то вона не сприйме на свій рахунок мої скепсиси щодо допомоги. І відповідно не буде ображатися.
А от хтось, хто дарує чергові цукерки тощо, і просто ще не зовсім розбирається, але хоче допомогти, - якраз і задумається, можливо.
Felicity

Felicity

Felicity
Gold
   28 December 2012
Цитата: #2402 k-vitka 28 December 2012, 15:16
не думаю, что очень избалую ребенка, который у Деда Мороза просит теплые носки, чтоб в них спать можно было... 
и если на сегодняшний день я могу помочь этому ребенку, хоть носками, то уже хорошо!

и у моего ребенка праздников больше, я и без повода могу праздники придумать
+100
Серж

Серж

Заходил(а): 29.03.2019
Серж
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 jozh 28 December 2012, 15:17
Нормальна реакція будь-якого "доброхота", який насправді хоче лише потішити своє его найбільш простим способом.
Ви не перша, і не остання. Люди, як правило, реагують подібним чином. Бо починають відчувати себе саме тим, ким Ви мене назвали.
Але якщо копнути глибше, то виявляються дуже страшні речі. Чи Ви думаєте, я перша про таке говорю? Ні, про це вже давно говорять, причому і з дослідженнями, і зі статистикою. І така саме реакція. Просто мало хто серйозно вивчає тему добродійсності, коли починає її реалізовувати звичним чином.
Меньше всего меня интересует мнение первомайской мамочки, которой нех... делать, которая, от зависти, малодушия, умственной ограниченности и простого тупизма, пришла и плюнула в лицо всем, кто тратит , иногда не лишнее самим, иногда из желания, хоть как-то помочь, иногда, сделать пусть 1 день, но радостным для этих детей.
И с такими как Вы , я - не собираюсь быть ни корректной, не толерантной!
Да с чего Вы взяли, что кто-то из помогающих ждет от детей ответной реакции: стихи, песни, пляски? Да с чего Вы взяли, что кто-то оказывает эту помощь для пиара или удовлетворения собственного эго?
Вы в своем задрыщенски жизнь-то, хоть, видите сами?

Уровень сарказма в ответе прямо пропорционален степени идиотизма вопроса.

Сумерки

Сумерки

Заходил(а): 07.05.2017
Сумерки
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 jozh 28 December 2012, 15:27
Ну чому - не будь-які спроби. Ваш приклад з теплими шкарпетками якраз дуже позитивний, вище про памперси теж писали. Я думаю, якщо людина відчуває, що вона для конкретної дитини робить дійсно щось корисне, то вона не сприйме на свій рахунок мої скепсиси щодо допомоги. І відповідно не буде ображатися.
А от хтось, хто дарує чергові цукерки тощо, і просто ще не зовсім розбирається, але хоче допомогти, - якраз і задумається, можливо.
Ну одна дитина замовляє Діду Морозу теплі шкарпетки, друга кеди, а третя ляльку. То виповнити перші два бажання буде корисно, а трете шкідливо?

Замовляємо Англію і Америку разом/330ba11b217e663c6d1ff8e31a0a8c77
Код на знижку 10$ при першому замовленні з IHerb RSQ715 http://ru.iherb.com/?rcode=RSQ715
Zol_otko

Zol_otko

Заходил(а): 06.09.2019
Телефон: 050-96-555-33, 066-50-36-224
Zol_otko
VIP пользователь
   28 December 2012
jozh, Суть того,що ви хочете донести я розумію. Але не погоджуся в дечому щодо благодійності. Справді,для декого матеріальні подарунки це той мізер,який він може принести цим дітям! Хай це будуть матеріальні цінності,але вони будуть від щирого серця (вибрані, подаровані.....) і хай 1 раз в рік,але в кожної людини в голові задзвенить дзвіночок милосердя, доброти і співчуття до знедолених і обділених дітей!
А те,що ви пропонуєте це правильно з погляду загальної проблеми меценатів,але аж ніяк не окремих звичайних людей-благодійників,які своїм дітям лишню іграшку не куплять,щоб ці гроші витратити на того,хто цього більше потребує! Так, увага, розмови, дружба цим дітям дуже потрібна,але вони повинні бути завжди,тобто самі розумієте,якщо ви вже зав"яжете моральні стосунки з дитиною,ви повинні завжди бути з нею,слухати,радити,морально підтримувати аж до кінця! а далеко не кожен на це готовий!! Розумієте,тут спрацьовує - назвався грибом,то лізь у кошик. Тобто раз почав допомагати не матеріальною підтримкою,то йди до кінця,бо та дитина вже без тебе не зможе,якщо ти її підведеш,вона розчарується не тільки в тобі,а у всьому світі.......і більше ніколи не повірить........нікому.......
Тому цю роль я би більше віддала волонтерам,психологам,або людям,які справді відчувають у собі силу саме так допомогти. Тому,не ображайте тих,хто ділиться хоча б матеріальним достатком,і ще поки не дозрів ділитись моральним...   З часом дехто до цього прийде,а хтось і ні...
Серцем і душею з ними.......!
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 Сумерки 28 December 2012, 15:30
Ну одна дитина замовляє Діду Морозу теплі шкарпетки, друга кеди, а третя ляльку. То виповнити перші два бажання буде корисно, а трете шкідливо?
Приблизно так, хоча треба дивитись з конкретної ситуації. Мені загалом ідея з подарунками від Діда Мороза не подобається, бо це все одно виховування в дитини споживацього характеру, а це найсерйозніша проблема будь-якої дитбудинківської дитини. Дивіться глибше, прошу вас.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 Zol_otko 28 December 2012, 15:32
самі розумієте,якщо ви вже зав"яжете моральні стосунки з дитиною,ви повинні завжди бути з нею,слухати,радити,морально підтримувати аж до кінця! а далеко не кожен на це готовий!! Розумієте,тут спрацьовує - назвався грибом,то лізь у кошик. Тобто раз почав допомагати не матеріальною підтримкою,то йди до кінця,бо та дитина вже без тебе не зможе,якщо ти її підведеш,вона розчарується не тільки в тобі,а у всьому світі.......і більше ніколи не повірить........нікому.......
Чудово!!! Ви підмітили саму суть того, що відрізняє правильну допомогу від неправильної! В тому-то й справа, що ця вся разова допомога, подаруночки, після дарування яких людина забуває про ту дитину через десять хвилин (ну хіба що пізніше ще на фото помилуватися), - це все треба не дітям, це треба самим дарувальникам. А дітям така "допомога" передає інформацію: "ти все одно нікому не потрібен, і нікому вірити не треба, треба лише усміхатися, щоб потім подарували ще щось".
Дітям треба саме та надійна підтримка, на яку далеко не кожен готовий. Ну не страшно, якщо не готовий, ніхто ж не винить, - але давайте бути чесними хоча б перед собою.
Вера1690

Вера1690

Заходил(а): 26.08.2019
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   28 December 2012
Цитата: #2402 jozh 28 December 2012, 15:35
Приблизно так, хоча треба дивитись з конкретної ситуації. Мені загалом ідея з подарунками від Діда Мороза не подобається, бо це все одно виховування в дитини споживацього характеру, а це найсерйозніша проблема будь-якої дитбудинківської дитини. Дивіться глибше, прошу вас.
у домашніїх дітей подарунки від того діда, Миколая, батьків, хрещених, бабусь з дідусями, споживацького характеру не формирують?
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг

Слава Україні!
Felicity

Felicity

Felicity
Gold
   28 December 2012
Цитата: #2402 Zol_otko 28 December 2012, 15:32
jozh, Суть того,що ви хочете донести я розумію. Але не погоджуся в дечому щодо благодійності. Справді,для декого матеріальні подарунки це той мізер,який він може принести цим дітям! Хай це будуть матеріальні цінності,але вони будуть від щирого серця (вибрані, подаровані.....) і хай 1 раз в рік,але в кожної людини в голові задзвенить дзвіночок милосердя, доброти і співчуття до знедолених і обділених дітей!
А те,що ви пропонуєте це правильно з погляду загальної проблеми меценатів,але аж ніяк не окремих звичайних людей-благодійників,які своїм дітям лишню іграшку не куплять,щоб ці гроші витратити на того,хто цього більше потребує! Так, увага, розмови, дружба цим дітям дуже потрібна,але вони повинні бути завжди,тобто самі розумієте,якщо ви вже зав"яжете моральні стосунки з дитиною,ви повинні завжди бути з нею,слухати,радити,морально підтримувати аж до кінця! а далеко не кожен на це готовий!! Розумієте,тут спрацьовує - назвався грибом,то лізь у кошик. Тобто раз почав допомагати не матеріальною підтримкою,то йди до кінця,бо та дитина вже без тебе не зможе,якщо ти її підведеш,вона розчарується не тільки в тобі,а у всьому світі.......і більше ніколи не повірить........нікому.......
Тому цю роль я би більше віддала волонтерам,психологам,або людям,які справді відчувають у собі силу саме так допомогти. Тому,не ображайте тих,хто ділиться хоча б матеріальним достатком,і ще поки не дозрів ділитись моральним...   З часом дехто до цього прийде,а хтось і ні...
Цілком згодна. Наприклад я всією душею хотіла б подідитися теплом з такою дитинкою, але не можу, можливо хтось скаже, що це малодушність чи позиція страуса. Ну не можу я бачити оченята покинутих дітей, я тоді спати не можу, жити не можу, а я ж живу не одна моїй сім'ї я теж потрібна.
mamzelka

mamzelka

Заходил(а): 10.09.2018
Район: Корабельный
Телефон: 0933460662
mamzelka
Активный пользователь
   28 December 2012
А я соглашусь в чем-то с jozh. Да, этим детям надо помогать, но изначально заботясь о детях, а не о том, чтобы поставить плюсик у себя в душе и потешить самолюбие осознанием глубины  собственного милосердия. Хотите помочь - передайте учереждению необходимые вещи (крема, памперсы, те же игрушки...). Не приемлема здесь публичность. Не надо превращать детей в поюще-танцующих за подарки обезьянок. А вот из жизни: по своей работе мы часто проводили для деток (в т.ч. и интернатовских) различные конкурсы (по типу брейн-рингов, квестов) на краеведческую тематику. Призы и подарки для победителей. Команда интерната (дети 5-6 классов) не вошла в их число. Прямые претензии организаторам: "Дайте нам призы! Мы же ИНТЕРНАТОВСКИЕ!" Нам не жалко, но надо заработать. А проблема этих детей в том, что они привыкли их получать.    
Просматривают эту тему:

Forum