• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Про учет в ЖК и декретные

Sana30   
Новичок   
30 June 2009 27767 209
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Район: Центральный
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 jozh 19 February 2013, 15:28

Єдине, що я вже розібралася, це що допомогу на період вагітності та пологів для застрахованих та незастрахованих осіб виплачують по-різному. Для незастрахованих ПП (які чесно платять ЄСВ!!!!) - щось близько 1000 грн. вийде на весь період, це при тому, що безробітним (якщо вчасно стати на облік в ЦЗ) виплатять близько 4000 грн. Де логіка??? fool

А застрахованим виплачують по якимось формулам окремо, в залежності від чогось там, не розбиралася ще.

Про пенсії аналогічно - мій ЄСВ дасть мені мінімалку, як і будь-якому бомжу, що ніколи не працював...

Про лікарняні взагалі мовчу - нам їх "не положено".

Але майже 400 грн. в місяць плати по-любому. І це не податки типу, ага. І ще податки окремо, само собою. Сам собі організовуй робоче місце, шукай замовників, сам за все відповідаєш, але будь ласкавий, заплати державі просто за право працювати. І штрафи, якщо десь у цій паперовій тяганині невірно зробиш. Замість робити справу сидиш і читаєш бухгалтерські сайти, щоб знати, яку чергову пакость тобі рідна держава приготувала.

Вибачте, накипіло, наофтопила... blush2

Єдиний внесок для платників фізичних осіб - підприємців, в тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, та членів сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, встановлюється у розмірі 34,7 відсотка бази нарахування єдиного внеску.

У разі бажання таких осіб брати участь на добровільних засадах:

у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, єдиний внесок встановлюється у розмірі 36,6 відсотка визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску;

у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, єдиний внесок встановлюється у розмірі 36,21 відсотка визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску.

У разі бажання зазначених осіб бути застрахованими за всіма видами загальнообов'язкового державного соціального страхування (пенсійним, на випадок безробіття, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності) єдиний внесок встановлюється у розмірі 38,11 відсотка визначеної для цієї категорії осіб бази нарахування єдиного внеску.

Тобто якщо Ви платите лише 34,7%, то це тільки пенсія. Бомжу будуть нараховувати за іншим законом. Мені здається, там менше.

А якщо хочете бути застрахованої від тимчасової непрацездатності, то ще +1,9% це +20грн в місяць.

Трохи менше по нещасному випадку на виробництві.

Щось нічого не бачу про безробіття.

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 mallinka 19 February 2013, 15:40

Почему невозможно? Это Вам в ПФ сказали или из другого источника? 

3) для платників, зазначених у пункті 4 частини першої статті 4 цього Закону, які обрали Ссылкау систему оподаткування, - на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе та членів сім'ї, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу;

От якби Ви були на загальній системі, то можливо

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 mallinka 19 February 2013, 15:21

Посмотрела только что этот закон, ст. 43 

Статтю 43 виключено на підставі Закону N 107-VI ( 107-17 ) від 28.12.2007 - зміну визнано неконституційною згідно з Рішенням Конституційного Суду N 10-рп/2008 ( v010p710-08 ) від 22.05.2008 } В 2007 году депутаты тоже делали подання в Конституционный суд. И там, среди прочих статей, просили признать неконституционной норму, согласно которой помощь детям до 3 лет выплачивается исходя из разницы между 50% прожиточного минимума и доходом на каждого члена семьи. Её признали таковой и изменили на разницу между 100% прожиточного минимума и доходом на 1 члена семьи, как она сохранилась и сейчас. Т.е. государство дотягивает до прожиточного минимума. И если эта помощь является основным средством существования (т.е. в семье никто официально не работает), то она как раз и составляет этот прожиточный минимум.

А я доводжу, що допомога є компенсацією втрати МОЄЇ зарплатні, є МОЄЮ соціальною гарантією і ніякого відношення до доходів мого чоловіка не має. І я не єдина, почитайте юридичний форум, настирніші жінки доходять вже до Європейського суду

А собес читає закон той і саме так, як Ви написали

jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   19 February 2013
Цитата: #562 mallinka 19 February 2013, 15:40

Почему невозможно? Это Вам в ПФ сказали или из другого источника? 

І в ПФ, і в законах жодного варіанту. В нас пенсійна система соціальна - тобто ми платимо пенсію нашим пенсіонерам. А наші діти-внуки платитимусь пенсію нам. Тому ми не можемо відмовитися від пенсії, бо ми не собі її збираємо. Ось так... Ну і в законах - ЄСВ є обов'язковим платежом, і все на тому.

Якщо раптом знайдете варіант відмови, поділіться, я тільки рада буду. a70db97a126f768a800cbde624ada4a7 Я собі сама на пенсію й так планую забезпечувати, на ті сльози від держави не надіюсь.

Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 mallinka 19 February 2013, 15:33

Даже если в декларации указан минимальный доход, то субсидию всё-равно не оформишь, малоимущим тебя тоже не признают. Хотя обычному работнику с тем же доходом оформали бы. Зато на каждом углу кричат, что в стране поддержка малого и среднего бизнеса. Тоже накипело. :angry:

Чому? ми все оформляли.

Інша річ, що в декларації ПП на єдиному податку загальний дохід, а не чистий, як зарплата у найманця

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   19 February 2013
Цитата: #562 Китиха 19 February 2013, 15:42

А якщо хочете бути застрахованої від тимчасової непрацездатності, то ще +1,9% це +20грн в місяць.

Трохи менше по нещасному випадку на виробництві.

Щось нічого не бачу про безробіття.

Про безробіття і не знайдете, бо вважається, що приватні підприємці безробітними бути не можуть. Баста. Навіть якщо у вас не буде взагалі замовлень, ви все одно мусітиме платити податки і ЄСВ. Єдине, що можна перейти на загальну систему оподаткування і подавати пусті декларації.

Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.

mallinka

Заходил(а): 24.01.2019
mallinka
VIP пользователь
   19 February 2013
Цитата: #562 Китиха 19 February 2013, 15:47

А я доводжу, що допомога є компенсацією втрати МОЄЇ зарплатні, є МОЄЮ соціальною гарантією і ніякого відношення до доходів мого чоловіка не має. І я не єдина, почитайте юридичний форум, настирніші жінки доходять вже до Європейського суду

А собес читає закон той і саме так, як Ви написали

Нет, почему же, я слышала и читала то, о чем Вы сейчас пришите. И юр.форумы. Но Вы сослались на статью 43, которая в действующей редакции закона считается исключенной. Или речь идёт о том времени, когда эта норма ещё действовала? 

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 mallinka 19 February 2013, 15:57

Нет, почему же, я слышала и читала то, о чем Вы сейчас пришите. И юр.форумы. Но Вы сослались на статью 43, которая в действующей редакции закона считается исключенной. Или речь идёт о том времени, когда эта норма ещё действовала? 

Ні, мова йде про те, що виключили її неконституційно і законом про Держбюджет на 2008 рік

mallinka

mallinka
VIP пользователь
   19 February 2013
Цитата: #562 Китиха 19 February 2013, 15:45

3) для платників, зазначених у пункті 4 частини першої статті 4 цього Закону, які обрали спрощену систему оподаткування, - на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе та членів сім'ї, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу;

От якби Ви були на загальній системі, то можливо

Напишите, пожалуйста, название закона откуда взята цитата.

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 mallinka 19 February 2013, 15:59

Напишите, пожалуйста, название закона откуда взята цитата.

Ссылка
Верховна Рада України; Закон від 08.07.20102464-VI

ст 7

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 jozh 19 February 2013, 15:55

Про безробіття і не знайдете, бо вважається, що приватні підприємці безробітними бути не можуть. Баста. Навіть якщо у вас не буде взагалі замовлень,

а ну так, якщо ПП закриє своє діло без клієнтури, це буде звільнення за власним бажанням)))

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   19 February 2013
Цитата: #562 Китиха 19 February 2013, 16:03

а ну так, якщо ПП закриє своє діло без клієнтури, це буде звільнення за власним бажанням)))

Угу, а якщо врахувати, що тут працює принцип "вхід рубль, вихід два" (тобто закрити ПП - це не така вже й проста справа, може й роками тягнутися), то стає ще веселіше.

Ну і просто - не назакриваєшься/навідкриваєшься ПП під час кожного періоду "мертвого сезону". Та й зміна виду системи (спрощена чи загальна) можлива лише раз на рік, рівненько у прив'язці до кварталу. А відпусток у нас теж немає... А податки+ЄСВ плати все одно... Як там у Індії, каста недоторканих, чи як називається найнижча, у якої прав найменше? Так це ми, приватні підприємці...

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 jozh 19 February 2013, 16:08

А відпусток у нас теж немає... А податки+ЄСВ плати все одно...

Відпустка або лікарняний у приватного підприємця. Що робити, щоб не платити єдиний податок? А також приклад заяви

http://byhgalter.com/vidpustka-abo-likarnyanij-u-privatnogo-pidpriyemcya/

інфа не перевірена

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013

Я сподіваюсь, Конфетті наведе в цій темі лад після нас)))

mallinka

mallinka
VIP пользователь
   19 February 2013
Цитата: #562 Китиха 19 February 2013, 15:59

Ні, мова йде про те, що виключили її неконституційно і законом про Держбюджет на 2008 рік

Теперь понятно откуда ноги растут. Спасибо. А в суде что говорят по поводу заявления? Приняли его и всё? Но оно же не может там просто лежать - либо отказ, либо судебное заседание.

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 February 2013
Цитата: #562 mallinka 19 February 2013, 16:13

Теперь понятно откуда ноги растут. Спасибо. А в суде что говорят по поводу заявления? Приняли его и всё? Но оно же не может там просто лежать - либо отказ, либо судебное заседание.

Тиша вже два роки. Та і я лінива - не ходила, не узнавала

mallinka

mallinka
VIP пользователь
   19 February 2013
Цитата: #562 Китиха 19 February 2013, 16:12

Відпустка або лікарняний у приватного підприємця. Що робити, щоб не платити єдиний податок? А також приклад заяви

інфа не перевірена

Да, есть такое. Муж всё собирается пойти написать заявление на отпуск (в Ленинской налоговой даже образец висит). Он единщик, 1 группа. Но я знала это только на счёт отпуска, про то, что больничный тоже сюда входит не слышала раньше.

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   19 February 2013
Цитата: #562 Китиха 19 February 2013, 16:12

інфа не перевірена

Ні, все правильно, останні зміни податкового кодексу таке дозволили. Але мені так подобається, коли словами "відпустка" та "лікарняні" називають милостивий дозвіл не платити за цей період податки... Вибачте, але ці терміни завжди означали виплату грошей, відповідно відпускних чи лікарняних. А тут така чудова підміна понять. Яка краса, приватним підприємцям влаштували відпустки та лікарняні! t2609

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   20 February 2013
Цитата: #562 jozh 19 February 2013, 16:27

Ні, все правильно, останні зміни податкового кодексу таке дозволили. Але мені так подобається, коли словами "відпустка" та "лікарняні" називають милостивий дозвіл не платити за цей період податки...

Не податки, а податок, 1, єдиний

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   20 February 2013
Цитата: #562 Китиха 20 February 2013, 09:12

Не податки, а податок, 1, єдиний

Яке важливе уточнення.  31

Єдиний податок по факту включає в себе кілька десятків звичайних податків, заміняє їх. Так що по суті немає різниці, як писати.

Просматривают эту тему:

Forum