• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Столики кафе прямо под окнами дома.

В@люш@   
VIP пользователь   
17 July 2012 5056 33
Описываю ситуацию: бабуля живет в жилкопе, 3 окна выходят на улицу, рядом маленький прод.магазин. Сегодня подошла женщина (дворник) к бабушке и говорит: вам под окнами хотят плитку ложить и столики поставить. Бабуля в шоке!!! Я собственно говоря тоже!!! Имеют ли хозяева магазина право ставить там столики? Куда обратиться?

liya

Заходил(а): 16.09.2015
Район: Центральный
liya
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #9141 В@люш@ 17 July 2012, 21:25
Описываю ситуацию: бабуля живет в жилкопе, 3 окна выходят на улицу, рядом маленький прод.магазин. Сегодня подошла женщина (дворник) к бабушке и говорит: вам под окнами хотят плитку ложить и столики поставить. Бабуля в шоке!!! Я собственно говоря тоже!!! Имеют ли хозяева магазина право ставить там столики? Куда обратиться?

не дуже знаюсь на юриспруденції, але я б підійшла до завідуючої і запитала документи на відкриття літнього майданчика. А також доказ того, що це кафе має право власності або договір аренди (до речі, з ким?) саме на цю земельну ділянку.
Пиши пьяным, редактируй трезвым. Э. Хемингуэй.
ХА-ХА

ХА-ХА

Заходил(а): 18.06.2021
Район: Ленинский - ЮТЗ
Телефон: 0993243503
ХА-ХА
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #9141 В@люш@ 17 July 2012, 21:25

должны быть еще какие-то санитарные нормы, минимум 2 метра от окон вроде как находится в пользовании владельца жилья, но не буду утверждать
Зимние итальянские сапоги р.39 продажа или обмен на детскую коляску/велосипед http://www.mama.mk.ua/market/vzroslaya-odezhda-obuv_aksessuary/obuv_muzhskaya/420681.html
В@люш@

В@люш@

Заходил(а): 09.03.2017
Район: Ленинский
Телефон: 0682673789
В@люш@
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #9141 ХА-ХА 17 July 2012, 21:54

должны быть еще какие-то санитарные нормы, минимум 2 метра от окон вроде как находится в пользовании владельца жилья, но не буду утверждать

я тоже думаю что должны и есть такие нормы... знать бы точно сколько метров? и имеют ли они право плитку ложить... уверенна что нет... и ясное дело никаких доков у них на летнюю площадку нет. Увидели что старушка живет и думают, что особо сопротивляться не будет((( Завтра мама в ЖЕКе уточнит этот вопрос.
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   17 July 2012
Управління архитектури міськвиконкому, юридична консультація ФЗ
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   18 July 2012

4 столи від магазину мають право поставити без додаткових дозволів. Це не вважається літнім майданчиком. (Принаймні, так було раніше)

Якщо там немає ніяких зелених насаджень, територія знаходиться на балансі магазину (а це скоріш за все так, бо, якщо в нас відкривають магазин, якнайбільш території навколо намагаються списати на їх баланс, а потім заставляють облагороджувати, прибирати), при такому положенні речей вони мають на це право. Вам лише можна проконсольтуватися і зачепитися за санітарні норми наближення до житлових будинків.

А взагалі, не треба починати війну, коли ще нічого не відомо. Сусідка сказала, то ще не факт. Сходіть до власника магазину, спитайте, чи то правда, документи не вимагайте, як вам тут радили, ви не маєте ніяких на то прав. Якщо таки дійсно там збираються поставити столи, поговоріть про те, що там ваші вікна, постійний гул під вікнами та сигаретний дим ви терпіти не хочете, тому просите продумати це питання. Війною тут нічого не вирішите. 4 столи без документів мають право, до 22-00 будуть галдіти, бо теж мають право, і нічого ви їм не зробите((
В@люш@

В@люш@

В@люш@
VIP пользователь
   18 July 2012
Цитата: #9141 Orchid 18 July 2012, 08:38

4 столи від магазину мають право поставити без додаткових дозволів. Це не вважається літнім майданчиком. (Принаймні, так було раніше)

Якщо там немає ніяких зелених насаджень, територія знаходиться на балансі магазину (а це скоріш за все так, бо, якщо в нас відкривають магазин, якнайбільш території навколо намагаються списати на їх баланс, а потім заставляють облагороджувати, прибирати), при такому положенні речей вони мають на це право. Вам лише можна проконсольтуватися і зачепитися за санітарні норми наближення до житлових будинків.

А взагалі, не треба починати війну, коли ще нічого не відомо. Сусідка сказала, то ще не факт. Сходіть до власника магазину, спитайте, чи то правда, документи не вимагайте, як вам тут радили, ви не маєте ніяких на то прав. Якщо таки дійсно там збираються поставити столи, поговоріть про те, що там ваші вікна, постійний гул під вікнами та сигаретний дим ви терпіти не хочете, тому просите продумати це питання. Війною тут нічого не вирішите. 4 столи без документів мають право, до 22-00 будуть галдіти, бо теж мають право, і нічого ви їм не зробите((

Бабушка уже подходила к продавцу с этим вопросом, на что она ответила: Да, хотим, а к вам что не подходил директор??? Бабушка естественно сказала, что нет. Сам хозяин очень редко приезжает - его тяжело выловить(((
Я ж не против, пусть ставят столики напротив своего входа или с другой стороны (там вообще никто не живет) Зачем старенькому человеку нервы портить?
А если нам щас взять и быстренько развети напротив бабулиных окон сад??? Что-то посадить, заборчиком оградить???
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   18 July 2012
Цитата: #9141 В@люш@ 18 July 2012, 08:45

Бабушка уже подходила к продавцу с этим вопросом, на что она ответила: Да, хотим, а к вам что не подходил директор??? Бабушка естественно сказала, что нет. Сам хозяин очень редко приезжает - его тяжело выловить(((
Я ж не против, пусть ставят столики напротив своего входа или с другой стороны (там вообще никто не живет) Зачем старенькому человеку нервы портить?
А если нам щас взять и быстренько развети напротив бабулиных окон сад??? Что-то посадить, заборчиком оградить???

Проект (куди прописано і те, де класти тротуану плитку) видає організація і подписує головний архітектор городу, беручи до уваги тільки ті дерева, які є на плану міста, це в основному великі дерева (тополі, акації, каштани). У власника магазину, скоріш за все вже є підписаний проект, де його зобов"язано покласти плитку на тому місці. Навіть, якщо власника це не влаштовує, він зобов"язаний облагородити прилеглу територію таким чином, яким вказано в проекті.
Ви можете насадити рослинність, сфотографувати, та писати скаргу до управління екології (пр.Леніна- вугол Фрунзе). Але фото обов"язково! Бо, якщо власник магазину все це знищить, наприклад, у вихідні, ви нічого нікому потім не докажете. Ні в якіх документах і планах цих насаджень немає. Але це вже війна. Я б радила спочатку, таки, знайти спосіб обговорити це питання не з продавцем, а саме з власником.
В@люш@

В@люш@

В@люш@
VIP пользователь
   18 July 2012
Цитата: #9141 Orchid 18 July 2012, 09:03

Проект (куди прописано і те, де класти тротуану плитку) видає організація і подписує головний архітектор городу, беручи до уваги тільки ті дерева, які є на плану міста, це в основному великі дерева (тополі, акації, каштани). У власника магазину, скоріш за все вже є підписаний проект, де його зобов"язано покласти плитку на тому місці. Навіть, якщо власника це не влаштовує, він зобов"язаний облагородити прилеглу територію таким чином, яким вказано в проекті.
Ви можете насадити рослинність, сфотографувати, та писати скаргу до управління екології (пр.Леніна- вугол Фрунзе). Але фото обов"язково! Бо, якщо власник магазину все це знищить, наприклад, у вихідні, ви нічого нікому потім не докажете. Ні в якіх документах і планах цих насаджень немає. Але це вже війна. Я б радила спочатку, таки, знайти спосіб обговорити це питання не з продавцем, а саме з власником.

Спасибо, конечно сначала попробуем нормально договориться))) Просто хочу быть осведомлена на тот случай если директор магазина не захочет идти на уступки.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   18 July 2012
Цитата: #9141 В@люш@ 18 July 2012, 09:08

Спасибо, конечно сначала попробуем нормально договориться))) Просто хочу быть осведомлена на тот случай если директор магазина не захочет идти на уступки.

Тоді, лише екологи та санстанція.
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   18 July 2012

Дозволів може і не треба, але ж мають бути якісь санітарні норми.

Я підтримаю в тому, що війну першому починати не потрібно. Але якщо люди все-таки настільки нахабні, то щодо "нічого не зробите" я б заперечила.
Достатньо відрити вікно і просто сісти і дивитись на людей за столиками, щоб вони почували себе ніяково. При спробах загроз - одразу викликати міліцію. Уявляєте, яка буде слава у тих столиків.
Або просто виставити на вікно щось смердюче, або включити бабкіну чи ще когось (ну для мене це страшно) і спокійно собі слухати. Людина вдома - має право.
Я б до останнього боролась чесними шляхами, але пішла б і на таке. Це неприпустимо - ніхто не має права під вікнами в мене влаштовувати генделик. Це цигарки, сморід, шум і врешті-решт, пивні намети під вікнами мені глибоко огидні за своєю ідеєю.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   18 July 2012
Цитата: #9141 alisa 18 July 2012, 09:22

Дозволів може і не треба, але ж мають бути якісь санітарні норми.

Я підтримаю в тому, що війну першому починати не потрібно. Але якщо люди все-таки настільки нахабні, то щодо "нічого не зробите" я б заперечила.
Достатньо відрити вікно і просто сісти і дивитись на людей за столиками, щоб вони почували себе ніяково. При спробах загроз - одразу викликати міліцію. Уявляєте, яка буде слава у тих столиків.
Або просто виставити на вікно щось смердюче, або включити бабкіну чи ще когось (ну для мене це страшно) і спокійно собі слухати. Людина вдома - має право.
Я б до останнього боролась чесними шляхами, але пішла б і на таке. Це неприпустимо - ніхто не має права під вікнами в мене влаштовувати генделик. Це цигарки, сморід, шум і врешті-решт, пивні намети під вікнами мені глибоко огидні за своєю ідеєю.

Якщо то не кафе, а столи від магазину, зазвичай, там відвідувачі ті, що економлять на кафе, а випити хочеться ( а то такий контингент... ууу)) беруть бутилку горілки, а з дому тагнуть закуску), так от такому контингенту ваша прискіплива увага по барабану. А Бабкіна- то лише більш ліричний настрій)) Замучитеся міліцію викликать, їм там як дім рідний)))
В@люш@

В@люш@

В@люш@
VIP пользователь
   18 July 2012
Цитата: #9141 Orchid 18 July 2012, 09:34

Якщо то не кафе, а столи від магазину, зазвичай, там відвідувачі ті, що економлять на кафе, а випити хочеться ( а то такий контингент... ууу)) беруть бутилку горілки, а з дому тагнуть закуску), так от такому контингенту ваша прискіплива увага по барабану. А Бабкіна- то лише більш ліричний настрій)) Замучитеся міліцію викликать, їм там як дім рідний)))

Это точно!!! Да и бабушка у меня не такой человек, не сможет она воевать с ними(((
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   18 July 2012

Ну, в моєму випадку міліція замучиться скоріше. Я б ходила писала заяви, що вони підглядають за мною у вікно і так далі. Саме заяви, з копіями в мерію, прокуратуру і так далі.

Реально, для мене це дика ситуація і добрати гідних слів до того "комерсанта", що виставить столи під чужими вікнами, я не можу. Нічого гарного в голову не приходить.
Хоча моя реакція досить гостра, треба визнати. Мене взагалі дратують усі ці намети та генделики на кожному куті. Нині Миколаїв - великий торгівельний намет із пивом. Мій батько бачив багато міст, і в Україні, і в Росії, але такого безладу та бруду - ніде і ніколи більше не бачив.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним

liya

liya
VIP пользователь
   19 July 2012
Я впевнена, що на столики потрібен дозвіл. Хіба що в магазина вже є дозвіл на "розливайку" алкогольну? Але все одно столики якось регламентуються...
Щодо того, що важко виловити директора.
А і не потрібно його виловлювати...Заяву напишіть в двох екземлпярах, з запитом щодо їх планів, проханням надати копії дозволів, оскільки бабуля - особа зацікавлена. Та і свої заперечення можна одразу викласти...І під підпис передати уповноваженій особі - продавцю чи адміністратору...На вашому екземплярі нехай дату поставить, свій підпис, прізвище і посаду.
І чекайте на відповідь 2 тиждні. Як не дочекаєтесь, то можна діяти далі.
Але практика показує, що дуже вони бояться такого письмового спілкування...Директор знайдеться просто миттєво))).
tasha_84

tasha_84

Заходил(а): 08.02.2016
Район: Центральный - Соляные
tasha_84
VIP пользователь
   19 July 2012
Цитата: #9141 liya 19 July 2012, 11:48
Я впевнена, що на столики потрібен дозвіл. Хіба що в магазина вже є дозвіл на "розливайку" алкогольну? Але все одно столики якось регламентуються...
А і не потрібно його виловлювати...Заяву напишіть в двох екземлпярах, з запитом щодо їх планів, проханням надати копії дозволів, оскільки бабуля - особа зацікавлена. Та і свої заперечення можна одразу викласти...І під підпис передати уповноваженій особі - продавцю чи адміністратору...На вашому екземплярі нехай дату поставить, свій підпис, прізвище і посаду.
Але практика показує, що дуже вони бояться такого письмового спілкування...Директор знайдеться просто миттєво))).

Має бути дозвіл на виносну торгівлю а також документи на ділянку призначену під виносну торгівлю, зазвичай це арендована в міста площа(принаймні так на радянській), а якщо там є розлив алкоголю то щей на буфєт з правом розливу мають бути папери...
щодо важелів впливу - якщо є розлив (а він скоріше за все є ала не легально бо це гроші), то можна в налогову написати папірець, також дізнатись хто дав дозвіл та у письмовій формі подати запит - з якого дива вони це зробили
звісно ж все у 2 примірниках)))
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   19 July 2012
В мене був продовольчий магазин. В мене стояли 4 столи без будь-якіх додаткових дозволів та інших доків. 4 столи біля продовольчого- то не виносна торгівля. Не обов"язково продавати на розлив, можна бутилками, чекушками, окремо одноразовий посуд... Колбасу та сир в будь-якому магазині зараз нарізають... Отже, шукайте власника, домовляйтеся.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   19 July 2012
Цитата: #9141 liya 19 July 2012, 11:48

Як діяти далі? Чого це власник магазину має обговорювати свої плани з сусідами? Тут треба по-людськи. Бо, якщо мені б сусіди почали строчити заяви, і пугати тим, що підуть далі, мене б вже не так турбували їх проблеми і прохання. До речі, була в нас бабуся, яка писала заяви різного змісту в усі інстанції... НІ-ЧО-ГО вона не домоглася цим. І магазин відкрився, і столи стояли... доки це не набридло мені. Сусідка на це ніяк не вплинула.

liya

liya
VIP пользователь
   19 July 2012
Цитата: #9141 Orchid 19 July 2012, 21:03

Як діяти далі? Чого це власник магазину має обговорювати свої плани з сусідами? Тут треба по-людськи. Бо, якщо мені б сусіди почали строчити заяви, і пугати тим, що підуть далі, мене б вже не так турбували їх проблеми і прохання. До речі, була в нас бабуся, яка писала заяви різного змісту в усі інстанції... НІ-ЧО-ГО вона не домоглася цим. І магазин відкрився, і столи стояли... доки це не набридло мені. Сусідка на це ніяк не вплинула.

Ось і друга сторона медалі))
У всіх своя правда, тільки бабусю цю чогось шкода).
Хоча...на пенсії розваг не багато, а тут такі персонажі будуть за життя за чекушкою балакать...Якщо матюки викинути, все"дно на книжку вистачить))))))
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   19 July 2012
Цитата: #9141 Orchid 19 July 2012, 21:03

Так отож. Чи по-людські тільки бабуся повинна чинити?
Просматривают эту тему:

Forum