• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Отказ от ребенка

Инна С   
VIP пользователь   
23 August 2012 5014 32
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 novka 24 August 2012, 00:51
получается, если мать выходит замуж во 2й раз, то ее ребенок новому мужу никто? нужно его усыновить? к примеру, чтобы в будущем не было проблем с наследством и т.п.?

Щодо заповіту проблема вирішується дуже просто - нотаріально завірений прямий заповіт на конкретну людину(ей). Правда, теоретично прямі нащадки можуть спробувати оспорити цей заповіт в судовому порядку, але якщо все складено юридично вірно, то оспорити не вдастся.

А в інших питаннях так, дійсно ніхто. Ні бути законним представником дитини, ні щось інше. Новий чоловік, виходить, навіть не матиме права без присутності дружини (мами дитини) її кудись везти тощо, ще можуть приписати йому викрадення дитини з доброго дива.
Якщо є можливість всиновити (внутрішньосімейне всиновлення, воно простіше трохи за всиновлення сторонньої дитини, але в цілому процедура така сама), то це бажано зробити.
Але от що робити в ситуації, коли і біологічний батько про дитину не забув, і його позбавляти батьківських прав якось геть некоректно, і новий батько турбується про дитину - я не знаю. Дурнувата ситуація виходить, я вже трохи дізнавалася - повний нуль варіантів. Ніяк не можна оформити хоча б щось типу опіки такої додаткової чи щось подібне.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 Инна С 24 August 2012, 02:03

В шоке..... Т.е. если женщина растит ребенка одна, мужа решили родительских прав, то она все равно не мать-одиночка???? Это как понимать?

Так і є. Матір'ю-одиначкою вважається лише жінка, яка народила або всиновила дитину самостійно, і в свідоцтві про народження дитини батько вказаний "зі стелі", тобто за словами матері, а не внесено реальну людину. Все, решта варіантів - розлучення, позбавлення батьківських прав, що завгодно - не робить з жінки матір-одиначку.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 alisa 24 August 2012, 02:40
Там може можна претендувати на допомогу "по втраті годувальника". Але це так, припущення.

Втраті годувальника - це тільки якщо помер.
А так треба стягувати аліменти (навіть якщо позбавлення батьківських прав) плюс є щось таке типу допомоги держави у випадку, якщо той батько не платить аліменти, але тут я точно не в курсі деталей.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 dina_barta 24 August 2012, 02:45
Думаю, що ні. Але знайшла, що статус одинокої матері можна отримати і за таких умов:
Право на допомогу на дітей одиноким матерям мають вдова та вдівець з дітьми, мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, шлюб між якими було розірвано до дня смерті, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.
Тоді довелося б обирати між видами допомоги.

Ні, сам статус одинокої мати все одно не буде за таких умов. Допомогу отримати, як одиноким матерям, - так, але статус не надається такий.
mysya

mysya

Заходил(а): 23.01.2018
Район: Заводской
Телефон: Лески. 2кп
mysya
VIP пользователь
   24 August 2012

а на каком основании мужа лишили родительских прав???
а как вы мать одиночка если у ребёнка есть отец,покракйне мере был вовремя получения свидетельства о рождении? и как может государство давать статус матери одиночки??,если реально известен отец, государство в таком случае обязывает отцу платить алименты,по чему бы вам просто не подать на алименты??
/connie_43  /post-18
dina_barta

dina_barta

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   24 August 2012

Так, переплутала статус та можливість отримання цього виду допомоги. Але мова про гроші, як я розумію, тому не так важливо, який статус, головне - можливість отримання допомоги хоч будь-якої.
Инна С

Инна С

Заходил(а): 24.11.2015
Район: Ленинский - ЮТЗ
Инна С
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 mysya 24 August 2012, 08:45

а на каком основании мужа лишили родительских прав???
а как вы мать одиночка если у ребёнка есть отец,покракйне мере был вовремя получения свидетельства о рождении? и как может государство давать статус матери одиночки??,если реально известен отец, государство в таком случае обязывает отцу платить алименты,по чему бы вам просто не подать на алименты??

Имеется в виду, что отцу ребенок не нужен, он не хочет его видеть/слышать/содержать/принимать хоть какое-то участие в жизни ребенка.
Человек сам хочет отказаться от ребенка, официально, если это возможо. Алименты, конечно, замечательно, но с него много не возмешь. По крайней мере, ребенка на эти "деньги" точно не вырастишь, капля в море.
И лично меня эта ситуация не касается. Может я как-то не так написала, ребенок 4-ю неделю болеет, я уже ничего не соображаю
У кого то счастье в сыне, у кого то в дочке, у меня двойное счастье в дочке и сыночке!
Инна С

Инна С

Инна С
VIP пользователь
   24 August 2012
Т.е. даже если с согласия отца его лишают родительских прав, то он все-равно обязан платить алименты и потом (возможно) предъявлять какие-то материальные претензии к ребенку (содержание, например)? И мать ребенка на помощь от гос-ва права не имеет? Я правильно понимаю?
У кого то счастье в сыне, у кого то в дочке, у меня двойное счастье в дочке и сыночке!
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 Инна С 24 August 2012, 15:12

Имеется в виду, что отцу ребенок не нужен, он не хочет его видеть/слышать/содержать/принимать хоть какое-то участие в жизни ребенка.
Человек сам хочет отказаться от ребенка, официально, если это возможо. Алименты, конечно, замечательно, но с него много не возмешь. По крайней мере, ребенка на эти "деньги" точно не вырастишь, капля в море.
И лично меня эта ситуация не касается. Может я как-то не так написала, ребенок 4-ю неделю болеет, я уже ничего не соображаю

Хоче... ну виходить, мало що він там хоче!
Якщо вже "склепав" дитинку, то все, вже неси відповідальність за неї до повноліття. А то хочу - не хочу...
Хіба що перекласти відповідальність на іншого тата через усиновлення, більше варіантів немає.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 Инна С 24 August 2012, 15:16
Т.е. даже если с согласия отца его лишают родительских прав, то он все-равно обязан платить алименты и потом (возможно) предъявлять какие-то материальные претензии к ребенку (содержание, например)? И мать ребенка на помощь от гос-ва права не имеет? Я правильно понимаю?

Поняття "з його згоди" не є правомірним. Це не має ніякого значення взагалі, згоден він чи не згоден.
А при позбавленні батьківських прав аліменти все одно зобов'язаний платити, а от прав на дитину він позбавляється. Навіть саме формулювання - позбавлення батьківських прав. Але не обов'язків.

Ось цитата з Сімейного кодексу:

Якщо доведе, що батько не виплачує аліменти, то дещицю отримає. Але як мати-одиначка - ні.
Инна С

Инна С

Инна С
VIP пользователь
   24 August 2012
Нет там другого папы. Ладно, будем знать, спасибо.
Пы.сы. А в чем тогда смысл лишения/отказа от родительских прав?
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   24 August 2012
Цитата: #9340 Инна С 24 August 2012, 15:25
Нет там другого папы. Ладно, будем знать, спасибо.
Пы.сы. А в чем тогда смысл лишения/отказа от родительских прав?

В самому позбавленні прав на дитину і є сенс.
Тобто, права на виховання (жити з дитиною разом чи хоча б приймати участь у її житті), права бути законним представником дитини (подавати заяви в школу, приймати рішення щодо майна дитини, інші рішення в її житті, тощо), після повноліття претендувати на утримання тощо. Я ж там дала список, яких саме прав позбавляється батько чи мати, якщо вони втрачають батьківські права.
Якщо батько і так по факту відмовляється від цих прав, без судового рішення, то в його житті нічого не змінюється, лише юридично цей стан підтверджується, от і все.
Навіщо тоді позбавляти прав, якщо батько дійсно не виконує свої обов'язки, - я б сказала, для спрощення власного життя (щоб не бігати за тим батьком у випадку, коли, наприклад, дитину за кордон треба везти тощо) плюс у майбутньому перекрити бонуси (типу старий батечко дотумкав і такий типу давай мене утримуй, хоча сам палець об палець для дитини свого часу не вдарив) плюс простіше буде всиновити, якщо з'явиться потенційний новий тато.
Просматривают эту тему:

Forum