• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Делёжка на площадке

citrus   
Активный пользователь   
29 апреля 2010 43308 473
Счастье

Счастье

Заходил(а): 31.03.2018
Місто: Николаев
Район: Корабельный - Октябрьское
Счастье
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Viktoria 11 июля 2013, 13:22
Вот только не кидайте в меня тапками, я специально не учу детей делится, но четко объясняю, что есть МОЕ и ЧУЖОЕ, нет ничего общего((( Если попросили, и хочешь поделиться, то давай, но ты совсем не обязан, могу только попросить дать игрушку другому ребенку, если тот сильно плачет, но кричать на своего, что Ай-ай, ты не поделился не буду.
Я такому своего сына не учу, но он "не щедрый"). Он не делится вкусненьким, не дает никому "игрушку-фаворита", на остальные ему начхать, он когда кушать не хочет я ему говорю "волшебную фразу": - "Наелся? Сейчас мама\папа скушает\доест!" в 99% случаях он съедает всё до последней крошки))), даю 2 конфетки со словами :-"Одну тебе, а вторую Дане"... одну в карман, а вторую в рот... и говорит :-"нет, ням - ням для Даты". Даже касательно друзей... моего ребенка злит когда кто то играет с его друзьями, конечно, я стараюсь объяснять, но у него такая натура. 
 Он не такой как я, он в свекра, супруга моего... они терпеть не могут "колхоз" и общие вещи. Так что в данном случае я смогу только подкорректировать натуру воспитанием, а "сделать" из него "щедрую душу" я вряд ли сумею.
tasha_84

tasha_84

Заходил(а): 08.02.2016
Район: Центральный - Соляные
tasha_84
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 11 июля 2013, 13:28
А вы уверенны, что причина вашей безотказности только в воспитании? Я вас не знаю лично, но кажется мне, что есть и другие причины, но мы сейчас конечно не о них.

Может у меня тоже была потребность нравиться и поэтому я поначалу страдала безотказностью. Но я справилась с этим благодаря жизненному опыту и мозгам. И книгам.. Но это тоже уже о другом.
так, я впевнена)

Не можу сказати що цілком справилась але прогрес є))) справа в тому що отака в мене внутрішня організація що виправляння й витравлювання отого що вбили в голову в дитинстві для мене важкий й болісний процес((( й я вважаю що можна дещо інакше підійти до цих питань, й залишити право на відмову й повагу до свого та чужого аби уникнути виправлянь...
добре як в вас це пройшло не помітно, а от мені доводиться цілеспрямованно працювати й конролювати себе...
Elza1988

Elza1988

Заходил(а): 26.06.2018
Телефон: 0633795635
Elza1988
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 tasha_84 11 июля 2013, 13:42
так, я впевнена)

Не можу сказати що цілком справилась але прогрес є))) справа в тому що отака в мене внутрішня організація що виправляння й витравлювання отого що вбили в голову в дитинстві для мене важкий й болісний процес((( й я вважаю що можна дещо інакше підійти до цих питань, й залишити право на відмову й повагу до свого та чужого аби уникнути виправлянь...
добре як в вас це пройшло не помітно, а от мені доводиться цілеспрямованно працювати й конролювати себе...
Заметно, почему же. Просто быстро. Я любительница читать "умные" книги - философия, психология, самопознание, саморазвитие. Мне в большей части помогло именно это.
Необов*язково боротись із темрявою. Достатньо бути світлом.
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   11 июля 2013
Я теж не вчу дитину навмисне ділитись речами. Більш того, я підкреслюю - ось твоє ліжко, ось твій комод, ось твій стілець і твоя тарілочка із малюнком. В маленької людини повинні бути свої речі. Взагалі, в будь-якої людини повинні бути свої речі, інакше вона ніколи не навчиться їх цінувати (І не треба пафосних промов про те, що є речі важливіші. Послухала б я такі промови після того, як дитина подарує комусь золоту прикрасу чи мобільний телефон - всі б раптом згадали про цінність речей).
При цьому я роблю дві пари заколок і кажу - оце тобі, оце сестрі. Вона не просто не проти, вона їх ховає, щоб самій потім віддати сестрі. І якщо дати дві цукерки - їй і сестрі, то донесе без розмов до сестри. Я її цьому не вчила, в неї просто є потреба виражати любов до сестри і вона її реалізовує. Якщо в неї нема потреби і нема достатніх причин, щоб задовольняти бажання інших дітей, то я не вбачаю в цьому проблеми. 

І, Ссылка,  у Вас ще дуже маленькі діти, щоб говорити про те, що вони діляться іграшками. В півтори роки, а тим паче в 4 місці в дітей, в принципі, ще почуття власності особливо не виражено. Так що, курчат по осені рахують. 
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Elza1988

Elza1988

Elza1988
VIP пользователь
   11 июля 2013
Все возможно, alisa.
tasha_84

tasha_84

tasha_84
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 11 июля 2013, 13:45
Заметно, почему же. Просто быстро. Я любительница читать "умные" книги - философия, психология, самопознание, саморазвитие. Мне в большей части помогло именно это.
Ну то нащо ж таке нашим дітям?
я не кажу що ви геть не праві)))) просто з ваших постів постає якась цілеспрямованна позиція аж до крайнощів "ділитсь і усе тут! навіть якщо не хочеш то маєш"  звичайно вам як дорослій людині легше розрулювати такі чвари як в дітлахів, й подекуди простіше відволікти забовтати свою дитину ніж підібрати слова які пояснять їй шо й з якого дива тут відбувається, ще й такими словами аби не зачіпити чужої дитини, не сказавши що вона погана, але ж до чого це призведе? їй або це набридне й вона буде настількі яро відвоёвувати своє, або взагалі стане байдуже на ті речі-й це тавкож не дуже добре, бо коли підросте їй потрібно буде слідкувати за своїми речами ...
й ще дещо- в мене малий як був менший то ділився й навіть щіро радів що є з ким поділитись але потім в нас один хлопчина видрав іграшку так що в малого шкіра на руках була подрана, хоча достатньо було попросити й він віддав сам, і отут почалося..... жодної іграшки нікому не чіпати! ходімо де нікого нема! отак... це ми пройшли ))) але й досі якщо він не хоче давати я його не вимушую, й якщо хоче забрати своє-раджу як це зробити аби нікого не образити, АЛЕ обов"язково стаю на його сторону бо інакше це - "пердательство" як каже мій малий, побто я не можу ставити чиїсь чужі інтереси вишче ніж своєї власної дитини, я втрачу його довіру!
Elza1988

Elza1988

Elza1988
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 10 июля 2013, 06:37
Не могу себе представить такую картину, чтоб мой ребенок шел и забирал свою игрушку "любыми способами" /509644de2e60712c2d66077359a62725Да, может быть, это важно - отстоять свое, но любыми способами отнимать - это как-то слишком. Первое, чему я в таких ситуациях учу свою малышу, это не жадничать. Не считаю жадность достоинством. Меня в детстве учили делиться - игрушками, конфетами, полезная между прочим наука.
Если чей-то малыш на площадке отнимет у моей дочи игрушку, а свою не даст, бывает аж до драки - да, я скажу своей дочери, что это ЖАДНЫЙ ребенок, заберу нашу игрушку и уйду от него подальше. И плевать мне, нравится его мамаше что я сказала или нет. Это жизнь. Я учу своего ребенка тому, что считаю нужным.
tasha_84, смотрите что именно я писала. И сделайте вывод лучше отсюда, а не из того, что раздули другие, которых возмутило именно слово  "жадный".
Я не повторяю ошибок моих родителей. Я совмещаю то полезное, что было в их науке, с пониманием того, что люблю ее (дочь) вне зависимости от ее поступков.
Если я сказала о другом ребенке "жадина" - это просто слово, и оно не ругательное, и не вселенское зло :) Тут важнее другие вещи.
От слов не защитишь - на улице еще не такое услышишь. Зрите в корень.
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 11 июля 2013, 14:04

Elza1988
В мене конгитивний дисонанс від поєднання Ваших слів з Вашим підписом)))))))))))))
tasha_84

tasha_84

tasha_84
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 11 июля 2013, 14:04

Если я сказала о другом ребенке "жадина" - это просто слово, и оно не ругательное, и не вселенское зло :) Тут важнее другие вещи.
От слов не защитишь - на улице еще не такое услышишь. Зрите в корень.
Отут я з вами не погоджуся! в мене малий цілий вечір ридав вдома коли якась особа так його назвала, ще й не по ділу! Для дітей це дуже важливо й образливо...
й висновки я зробила не з одного посту а з усієї переписки, можливо й помилкові, але так здалося не одній мені.. справа в тому що ми споримось про різні речі-ви чомусь вважаєте що хтось критикує ваші відносини з вашою ж дитиною.. це не так всі обурились що ви дали образливу характеристику іншій дитині, навіть якщо її поведінка не прийнятна для вас такого робити не можна! бо ви не знаєте ні тієї дитини, ні чому вона так робе, ні як вона потім відреагує на оте "жадина"  
Elza1988

Elza1988

Elza1988
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Китиха 11 июля 2013, 14:11
В мене конгитивний дисонанс від поєднання Ваших слів з Вашим підписом)))))))))))))
Спросите у меня что означает моя подпись, думаю вы неправильно ее поняли.
Это не секрет, но не хочется засорять тему, отношения к которой моя подпись не имеет.
Elza1988

Elza1988

Elza1988
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 tasha_84 11 июля 2013, 14:13
Отут я з вами не погоджуся! в мене малий цілий вечір ридав вдома коли якась особа так його назвала, ще й не по ділу! Для дітей це дуже важливо й образливо...
й висновки я зробила не з одного посту а з усієї переписки, можливо й помилкові, але так здалося не одній мені.. справа в тому що ми споримось про різні речі-ви чомусь вважаєте що хтось критикує ваші відносини з вашою ж дитиною.. це не так всі обурились що ви дали образливу характеристику іншій дитині, навіть якщо її поведінка не прийнятна для вас такого робити не можна бо ви не знаєте ні тієї дитини ні чому вона так робе, ні як вона потім відреагує на оте "жадина"  
Я правильно поняла, что именно обидело оппонентов, я об этом выше и написала.Вы наверное мой пост прочли по диагонали...
Еще раз подчеркну (уже наверное последний, все в этой теме уже сказано, и не единожды) - я сказала это своему ребенку. Цель моя была не обидеть того ребенка, который не поделился. Это был воспитательный процесс моего собственного.
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 11 июля 2013, 14:16
Я правильно поняла, что именно обидело оппонентов, я об этом выше и написала.Вы наверное мой пост прочли по диагонали...
Еще раз подчеркну (уже наверное последний, все в этой теме уже сказано, и не единожды) - я сказала это своему ребенку. Цель моя была не обидеть того ребенка, который не поделился. Это был воспитательный процесс моего собственного.
А в чому виховний момент?
Просто цікаво.
В тому, що якщо людина поводить себе не так, як Ви від неї цього очікуєте, то її можна обзивати? 
Elza1988

Elza1988

Elza1988
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 alisa 11 июля 2013, 14:18
А в чому виховний момент?
Просто цікаво.
В тому, що якщо людина поводить себе не так, як Ви від неї цього очікуєте, то її можна обзивати? 
Я уже объясняла, пойдем по второму кругу?
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 11 июля 2013, 14:13
Спросите у меня что означает моя подпись, думаю вы неправильно ее поняли.
Это не секрет, но не хочется засорять тему, отношения к которой моя подпись не имеет.
Та я взагалі не зрозуміла, але яке мені, власне, діло))) Просто "улыбнуло"

пысы. Я не подумала, що у Вас чорне серце
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 11 июля 2013, 14:19
Я уже объясняла, пойдем по второму кругу?
Я бачу з Ваших слів те, що бачу - Ви вчите свою дитину вішати ярлики і обзивати інших. Де гарантія, що Ваша дитина винесе не це саме? 
Справа, звісно, Ваша, але отак воно зі сторони виглядає. 
tasha_84

tasha_84

tasha_84
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 Elza1988 11 июля 2013, 14:16
Пробачте але я не маю звички читати по діагоналі..
ось що ви написали да, я скажу своей дочери, что это ЖАДНЫЙ ребенок, заберу нашу игрушку и уйду от него подальше.

судячи з порядку дій у цьому реченні ви сказали це звертаючись до своєї дитини але в присутності й у вуха інших включаючи того загарбника іграшки а вже потім забрали свою іграшку й пішли.

Припустимо загарбник моя мала(2,4 роки розмовляє так що я розумію а інші через словой досить вольова дама) так от усе це могло трапитись з дуже банальної причини- ваша іграшка схожа на нашу, мала побачила щоЇЇ річ взяли без дозволу ще й не віддають, потім обізвали, річ відібрали й пішли...
в дитини шок, обурення-світ рухнув! отаке горе на поржньому місці, до того ж горе що в вашої дитини, що в моєї....

Elza1988

Elza1988

Elza1988
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 tasha_84 11 июля 2013, 14:22
Пробачте але я не маю звички читати по діагоналі..
ось що ви написали да, я скажу своей дочери, что это ЖАДНЫЙ ребенок, заберу нашу игрушку и уйду от него подальше.

судячи з порядку дій у цьому реченні ви сказали це звертаючись до своєї дитини але в присутності й у вуха інших включаючи того загарбника іграшки а вже потім забрали свою іграшку й пішли.

Припустимо загарбник моя мала(2,4 роки розмовляє так що я розумію а інші через словой досить вольова дама) так от усе це могло трапитись з дуже банальної причини- ваша іграшка схожа на нашу, мала побачила щоЇЇ річ взяли без дозволу ще й не віддають, потім обізвали, річ відібрали й пішли...
в дитини шок, обурення-світ рухнув! отаке горе на поржньому місці, до того ж горе що в вашої дитини що в моєї....
Может, ваша дочь поделилась бы взамен своей игрушкой? А не как тот мальчик, о котором речь, свою бы защищала аж до драки (о чем сказано в моем посте). Учтя эти моменты, все сложилось бы совсем иначе.
И мы, кстати, были достаточно далеко от того мальчика, чтоб он не слышал, но недалеко от его мамы, от которой я, в принципе, не скрывала своей реакции. Ребенка мои слова действительно могли бы травмировать, я это понимаю.
А говорите, что не по диагонали. Мы просто сейчас обсуждаем все по новому кругу.
Elza1988

Elza1988

Elza1988
VIP пользователь
   11 июля 2013
Цитата: #3294 alisa 11 июля 2013, 14:22
Я бачу з Ваших слів те, що бачу - Ви вчите свою дитину вішати ярлики і обзивати інших. Де гарантія, що Ваша дитина винесе не це саме? 
Справа, звісно, Ваша, але отак воно зі сторони виглядає. 
Вы видите это, а я вижу другое. Мы с вами разные люди, каждый видит в этом свое. Чему я учила, я уже писала, я учу делиться своими игрушками. В самом буквальном смысле.
tasha_84

tasha_84

tasha_84
VIP пользователь
   11 июля 2013
от зараз ви читали по діагоналі!
я ж написала з чого я вирішила що це було сказане при дитині...
будь ласочка прочитайте уважніше мій пост я ж довела вам ситуацію коли моя дитина випадково вирішила що це її річ й тому не віддавала іграшку.. 
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   11 июля 2013
Я не можу зрозуміти, про яку щедрість йде мова, якщо за свою іграшку обов"язково треба отримати щось взамін. Це ж не ділитись, це просто мінятись. Не бачу в цьому прояву щедрості. Щедрість - це просто поділитись, просто так, не очікуючи нічого взамін. А якщо дитина ділиться за щось, то щедрістю тут і не пахне, звичайний розрахунок. Нічого погано, звісно, але до чого тут тоді жадібність-не жадібність. Може, вона теж жадібна, просто їй дуже хочеться погратись іграшкою іншої дитини. Настільки, що вона готова тимчасово дати свою. 
Просматривают эту тему:

Forum