Цитата Ссылка 29 Февраль 2016 11:57А, ну конечно, никакого "р" там не предполагается, нужно произносить таки "Шнееґсоновская" ))
Для мене ваша ця цитата таки пахне антисемітизмом.
Думаю, що весь протест проти такої назви вулиці продиктований у всіх насамперед не важкістю вимови чи тим, що всі раптом згадали дореволюційну назву вулиці, а саме протестом типу: "Ці євреї всіх задовбали, от і вулицю собі захотіли" - ніхто ж не протестує проти такихх назв: Троїцька перейменована з Кірова так тому, що там "ще з 1813 р. і до сьогодні розташована Свято-Духівська церква. Престольне свято Святого Духа – другий день після свята Святої Трійці", Успенська - за назвою церкви Успіння Пресвятої Богородиці в Тернівці, яка зведена в 1804 році та існує й понині, Богородична - історична назва з сер. ХІХ ст., Кирило-Мефодіївський провулок - за назвою приділу церкви Успіння Пресвятої Богородиці в Тернівці, який освячено на честь святих Кирила та Мефодія – слов’янських просвітителів та проповідників християнства, творців слов’янської азбуки і перших перекладачів богослужебних книг з грецької на слов’янську мову. "Как умеют попросить религиозные организации, думаю, рассказывать не нужно, у мэра просто не было выхода." - Тяпа - це ж Ваша фраза? Виходить православні церкви теж просили?? І греко-католики сильно просили і тиснули на мера - бо у Миколаєві з"явилася вул. Шептицького, який взагалі ніколи не бував у Миколаєві і до Миколаєва взагалі стосунку не має??І греко-католицька община взагалі з"явилася у Миколаєві недавно, а вулицю їм уже назвали. А католики просили погано, бо Костельна замісь Декабристів не з"явилася.
А з приводу проспекту - я хотіла б проспект Аркаса.
І ще я здивувалася, що з"явилася петиція, щоб прибрати вул Мозолевського, а натомість вулицю назвати Центральна - мабуть це теж важко вимовляється, бо те, що дядько був супервидатним археологом, знайшов знамениту пектораль і був уродженцем Миколаївщини - то дрібниці.
Я вже колись писала тут в темі - я за те, щоб вулицям давали імена видатних учених, письменників, діячів (тільки не партійних) САМЕ уродженців і жителів Миколаєва і області (Шнеєрсон все ж таки підпадає під цю категорію) , назви, пов"язані з історією Миколаївщини - Кіммерією, Скіфією, Ольвією тощо.