• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Дневник мамы первоклассника

Fёkla   
VIP пользователь   
02 September 2012 70997 550
jmen_ka

jmen_ka

Заходил(а): 28.02.2020
Район: Центральный
jmen_ka
VIP пользователь
   07 September 2012

Ми зараз витрачаємо на уроки не більше 10 хвилин, в школі сидіти а потім ще і вдома, я думаю це занад-то. Для того що вчать в вересні першокласники, займатися з вчителем точно не потрібно. Мені здається у мого сидіння на уроках вже відбило бажання до навчання, не кажучи вже про те що скоро треба ще і вдома буде домашне завдання робити.
Polyanka

Polyanka

Заходил(а): 15.11.2018
Район: Ленинский - ЮТЗ
Телефон: 0958079783
Polyanka
Активный пользователь
   07 September 2012
У нас первая неделя прошла абсолютно спокойно , было по три урока , при чем последний чаще всего была прогулка по парку , первое дом. задание получили сегодня на понедельник .
Лучик

Лучик

Заходил(а): 09.12.2017
Район: Ленинский
Лучик
VIP пользователь
   07 September 2012

нене...я не жду еще дисциплины и резкого спокойствия)))
просто после слов учителя..в т.ч. и о том, что его посадить одного может...стало как-то боязко...чтоб она не поставила на нем, скажем так, клеймо...
я то знаю, что у него желание учиться и природная любознательность есть...
и он даже жаловался сегодня , что всех много спрашивают..а его мало объясняем, что не один в классе..и внимание всем необходимо
Заказы: Amazon, Walmart, Childrenplace, Mattel, 6pm,  Sierra и другие американские сайты/t1803 Бандлер http://viktusyaluch.bunddler.com
Аннушка

Аннушка

Заходил(а): 01.11.2024
Аннушка
Администратор
   07 September 2012
Цитата: #9475 Artemida 07 September 2012, 12:17
Аннушка а не рано уже сразу и с учителем? Для малыша уже отсидеть 5 уроков в школе огромная нагрузка, а если еще и дома пару часов с учителем - так и все желание учиться пропадет имхо...

а мы особо не занимаемся по школьной программе.. на этих уроках его в первую очередь учат думать))) и это очень важно.
Уроки ему очень нравятся, учительница тоже)) занимается он так уже второй год!

у нас проблема - это дисциплина
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   07 September 2012
Цитата: #9475 Лучик 07 September 2012, 13:11

нене...я не жду еще дисциплины и резкого спокойствия)))
просто после слов учителя..в т.ч. и о том, что его посадить одного может...стало как-то боязко...чтоб она не поставила на нем, скажем так, клеймо...
я то знаю, что у него желание учиться и природная любознательность есть...
и он даже жаловался сегодня , что всех много спрашивают..а его мало объясняем, что не один в классе..и внимание всем необходимо

Я не знаю, як саме і що говорив вчитель, але мені здалося, що тут власне вчитель і є неправим.
Є категорія вчителів, яким простіше "перевести стрілки" на дитину та її батьків, те саме клеймо і поставити, а не приділити увагу дитині та допомогти їй адаптуватися в школі.

З мого досвіду: моя молодша донька перші три роки навчалася в іншій школі, і мені з першого класу три роки поспіль все обіцяли та обіцяли давати їй завдання підвищеної складності, бо ж якраз і була схожа на Вашу ситуація, що дитина крутилася на уроці, їй було нецікаво слухати те, що вона і так знає. Але далі обіцянок не дійшло, а от поведінка ставала все гіршою і гіршою, у щоденнику все частіше з'являлись зауваження. У третьому класі мені вже таке виговорювали, що чи не найголовніший порушник у класі вона і є! В кінці кінців терпець у мене урвався, і я на початку четвертого класу перевела її до іншої школи (це не єдиною причиною було, звісно, але додало аргументів до рішення перевести).
І знаєте - як відрізало! Жодного разу не було ні зауважень серйозних, ні записів у щоденнику, ні якихось подібних проблем. А цікавились якось у однокласниці бувшої - в неї в тому класі дисципліна як була нижче плінтуса, так і залишилася, хоча начебто "найбільша порушниця" вже там не вчилася... Так що, дитина моя винна у всьому? Чи все-таки й від вчителя дещо залежить?
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   07 September 2012

Я взагалі нічого нового не хочу від нього))) То все вчителька А я вже звикла до того, що ми живемо за гаслом Динамо: "Сила в русі та єдності"
Тяпа

Тяпа

Заходил(а): 07.05.2024
Телефон: 099 050 8599
Тяпа
Хранитель форума
   07 September 2012
Цитата: #9475 jmen_ka 07 September 2012, 13:00

Ми зараз витрачаємо на уроки не більше 10 хвилин, в школі сидіти а потім ще і вдома, я думаю це занад-то. Для того що вчать в вересні першокласники, займатися з вчителем точно не потрібно. Мені здається у мого сидіння на уроках вже відбило бажання до навчання, не кажучи вже про те що скоро треба ще і вдома буде домашне завдання робити.

Интересно, как это у вас получается? Вот сегодня заметила время, за которое Вовка переписал задание из прописи в тетрадь. Вышло 20 минут, если вычесть то время, в которое он рассуждал о конструкторе, увиденном по телику трюке и еще чем-то. Так это уже с готовым заданием в прописи. А еще требуется какое-то время на чтение и задание по математике (это те предметы, которые у нас сегодня были). Если физкультура - тут проще, конечно

А вчера мы вообще чуть не завалили домашнее задание - днем успели сделать половину, потом приехал папа и забрал малого на рыбалку. Вернулись в 8 вечера, пока поужинал, покрутился - после 9 сел писать и налепил черт знает как и куда, пока я младшим была занята. Отправила спать, последние две строки дописывал уже утром перед школой. Видимо, учительница его каракули проверить не успела, потому что в прошлый раз пришлось кое-что исправлять, а тут всю страницу бы переписывал.
Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов

¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   07 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 07 September 2012, 17:42

Я взагалі нічого нового не хочу від нього))) То все вчителька А я вже звикла до того, що ми живемо за гаслом Динамо: "Сила в русі та єдності"

Ну й правильно!
Скажу Вам по-секрету - я ще не бачила не-шилопопої дитини такого віку.
А моя мама (зі стажем педагогічної роботи близько 30-ти років) взагалі каже, що шилопопі діти їй завжди подобались більше, ніж така медуза ні-те-ні-се. З ними цікавіше працювати.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   07 September 2012

Одне діло- "шилопопа дитина", і геть інше- гіперактивна (з медичним діагнозом). Хто не стикався, той не зрозуміє. "Шилопопих" можна привести до тями покаранням, а гіперактивні і під час покарання можуть "задати жару"))
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   07 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 07 September 2012, 18:01

Одне діло- "шилопопа дитина", і геть інше- гіперактивна (з медичним діагнозом). Хто не стикався, той не зрозуміє. "Шилопопих" можна привести до тями покаранням, а гіперактивні і під час покарання можуть "задати жару"))

Я не спец у цій темі, але зустрічала думку, що в останній час почали до гіперактивних записувати практично будь-яку жваву дитину...
Якщо брати за визначення Ваші слова, то і мою молодшу запросто до гіперактивних віднести можна. Бо коли її "несе", то карай-не карай, толку нуль. Але це банальний холеричний темперамент, і треба вчити дитину самій керувати своїми емоціями, плюс поступово переросте. Проблема виникає тоді, коли емоцій та нервової сили багато, а розвиток розуму та волі трохи запізнюється, от і виходить ситуація "весняного паводку". Знесе і не побачить. А потім самій же соромно.
Звісно, аж геть не скажу, що у Вашому випадку іменно так. Просто дивує загальна тенденція.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   07 September 2012

Кажу ж:

Активна дитина з холеричним темпераментом і дитина з діагнозом, в якому є визначення "гіперактивний" (звісно, якщо правильно поставили діагноз)- то дві великі різниці.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   07 September 2012
Цитата: #9475 Orchid 07 September 2012, 18:54

Кажу ж:

Активна дитина з холеричним темпераментом і дитина з діагнозом, в якому є визначення "гіперактивний" (звісно, якщо правильно поставили діагноз)- то дві великі різниці.

Не буду сперечатися.
Але Ви мене аж зацікавили, тепер хотілося б дійсно порівняти на живому прикладі, так би мовити.
Все, припиняю офтоп, вибачте.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   07 September 2012
Цитата: #9475 jozh 07 September 2012, 18:56

Не буду сперечатися.
Але Ви мене аж зацікавили, тепер хотілося б дійсно порівняти на живому прикладі, так би мовити.
Все, припиняю офтоп, вибачте.

Ну, от наприклад, якщо я "рявкну" на молодшу, вона деякий час буде сидіти_стояти_мульти дивитися спокійно. А із старшим так не вийде, він буде з усіх сил намагатися стояти_сидіти_ще щось робити тихо і спокійно, буде видно, як він напружується (іноді аж вени на скронях вилазять), але він буде соватися на місті (доки не впаде ), колупати руки, гризти одяг, задирати ноги, робити обличчам Джима Кері Раніш він кінчик носа в кров розчісував і нігті гриз. Це сота частина того, що одразу згадалося...
От так
Лучик

Лучик

Лучик
VIP пользователь
   07 September 2012

стрибати по диванах....НЕ чути зауважень..постійно щось коментувати (бетмена, супермена, автівку)...бігати..знову стрибати...давити кота...і ЦЕ ВСЕ по колу...
і енергії ані трохи не витрачається...нуль...маму вже "косить" від цих коловоротів...а дитина наче акумулює цю енергію)))))
і засинає ввечері теж неспокійно і дуууже довго...як той маятник крутиться у ліжку (якщо, наприклад просто активна дитина повинна витратити сили і вирубитись)

---перше, що ми помітили у школі (перша ознака, при тому що навантажень не було)--це сині очі, кола під очима...дитина емоційно напружувалась..сидіти смирно і уважно слухати..
---а ще не сподобалось те, що " не можна стрибати на колесах на вулиці у дворі школи"))))) пояснили дисципліну...на що малий відповів " а навіщо ж їх там вкопали?????"""
єдине, що заспокоює нас батьків, що за діагнозом цим же в нас "випереджаючий розвиток",
а також те, що дитина хоч і активна, та не агресивна...и до конфліктів не призводив ніколи
Заказы: Amazon, Walmart, Childrenplace, Mattel, 6pm,  Sierra и другие американские сайты/t1803 Бандлер http://viktusyaluch.bunddler.com
Синий бублик

Синий бублик

Заходил(а): 25.06.2018
Синий бублик
VIP пользователь
   07 September 2012
девочки, а эти диагнозы кто ставит? и нужно ли это лечить?
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   07 September 2012
Orchid, Лучик, за Вашими описами не бачу нічого дивного для нормальної дитини. Можливо, це дійсно не передати словами, і треба бачити вживу, але так наче все природньо. Я б вже й готова була купу порад дати, як з цим справлятись можна було б, але ми тут і так вже нафлудили. Давайте або зупинимось, або створимо тему про гіперактивних дітей та перейдемо туди, якщо є бажання.
Лучик

Лучик

Лучик
VIP пользователь
   07 September 2012

Невролог, психиатр..
доктора назначают глицин...
мож кому еще что-то посильнее
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   07 September 2012
Цитата: #9475 Лучик 07 September 2012, 19:29

стрибати по диванах....НЕ чути зауважень..постійно щось коментувати (бетмена, супермена, автівку)...бігати..знову стрибати...давити кота...і ЦЕ ВСЕ по колу...
і енергії ані трохи не витрачається...нуль...маму вже "косить" від цих коловоротів...а дитина наче акумулює цю енергію)))))
і засинає ввечері теж неспокійно і дуууже довго...як той маятник крутиться у ліжку (якщо, наприклад просто активна дитина повинна витратити сили і вирубитись)

---перше, що ми помітили у школі (перша ознака, при тому що навантажень не було)--це сині очі, кола під очима...дитина емоційно напружувалась..сидіти смирно і уважно слухати..
---а ще не сподобалось те, що " не можна стрибати на колесах на вулиці у дворі школи"))))) пояснили дисципліну...на що малий відповів " а навіщо ж їх там вкопали?????"""
єдине, що заспокоює нас батьків, що за діагнозом цим же в нас "випереджаючий розвиток",
а також те, що дитина хоч і активна, та не агресивна...и до конфліктів не призводив ніколи

...Навіть, плаксива, я б сказала. Очі постійно на мокрому місці. Щось геть дрібне, а вже сльози потоком(( Не може застібнути гудзика (2 секунди не виходить- трагедія), хтось сказав щось не тим тоном, помінялись плани, нехай і незначно (от сьогодні сльози покатились, коли замість того, щоб поїхати додому, прийшлось з"їздити й купити ЙОМУ штани).
Лучик

Лучик

Лучик
VIP пользователь
   07 September 2012

Ссылка
Нява Малика

Нява Малика

Заходил(а): 10.01.2023
Телефон: 063 999 00 33
Нява Малика
VIP пользователь
   07 September 2012
Цитата: #9475 Лучик 07 September 2012, 19:29

Логорея :-) По аналогии с диареей.
У меня к вечеру крышу сносит...
Мой как-то перерастает. Но на него тоже нельзя рявкать или сильно давить в ситуации, когда он в разносе. Он пытается справиться со своей активностью и от этого еще больше начинает мельтешить. Нужно успокаивать спокойно, обнимать, спокойно поглаживать. Еще помогает пару кубиков сахара-рафинада дать (не конфету, а именно сахар).
Меня часто спрашивают: "Как ты все успеваешь с двумя детьми. В чем секрет?". Мой секрет прост - я нихрена не успеваю. 
Просматривают эту тему:

Forum