Цитата: Ссылка (20 Декабрь 2012, 13:59)
Девочки, дайте пожалуйста проверенный рецепт тирамису с явками-паролями где лучше купить печеньки и сырок.
Печиво - однозначно Метро, там сама адекватна ціна. Маскарпоне... На нього нема адекватної ціни :))) За півкілограму упаковку менше 50 грн і бути не може. Як на мене, то найкращі ціни на маскарпоне в Південному Бузі. Там принаймні хоч вибір є.
Я замінюю маскарпоне домашніми вершками. Чесно кажучи, в смаку я різниці не помітила.
Я роблю так. Варю каву, охолоджую, додаю в неї спиртне (смачне! бо інакше краще і не додавати нічого). Готую форму.
На 500 грамів сиру або вершків я беру 3 яйця і десь 100-120 грамів цукру (пудри). Жовтки відділити від білків, в жовтки додати половину цукру і збивати до отримання білої маси. Після цього збити білки із другою половиною цукру як на меренгу (гладка блискуча маса, добре утримує форму).
Маскарпоне розтираємо трохи до однорідної маси, вершки ж треба збити до м"яких пиків. Додаємо жовткову масу, добре вимішуємо. Тепер по ложці додаємо білкову масу і обережно перемішуємо. Крем готовий.
Печиво поштучно швидко занурювати в каву і викласти в один шар на дні форми, щільно. Викласти половину крему, потім ще один шар печива, потім другу половину крему. На 6-8 годин на холод, потім посипати какао-порошком або тертим шоколадом.