• (8) Поддержать автора
  • Поделиться

Новогоднее меню

Конфетти   
VIP пользователь   
06 December 2009 64861 487
elo4ka

elo4ka

Заходил(а): 07.10.2019
Район: Заводской - Лески
elo4ka
VIP пользователь
   24 December 2012
Мне обычный салат с крабовыми палочками поднадоел и я нашла для себя такой :
Салат Каприз
  • капуста - 250 г,
  • ананасы консервированные - 9-10 колечек или 1 банка (~580 мл),
  • помидоры - 2 шт,
  • крабовые палочки - 200 г,
  • кукуруза - 0,5 банки (400 граммовой),
  • зелень укропа или петрушки,
  • сок лимона - по-желанию,
  • майонез,
  • соль

Соединить вместе: капусту, крабовые палочки, кукурузу, ананасы, помидоры и зелень.
Салат посолить, сбрызнуть соком лимона, хорошо перемешать и заправить майонезом.

Только я без ананасов делаю.

В жизни всегда есть место для радости.
Beretta

Beretta

Заходил(а): 01.02.2018
Район: Ленинский
Телефон: 0990233710
Beretta
Gold
   25 December 2012
Цитата: #2390 alisa 20 December 2012, 00:21
Можна зробити пташине молоко і глазурувати його розтопленим шоколадом. А можна просто порізати, довго воно все одно не живе. 
Рецепт пташиного молока я давала в темі про агар та пектин. До речі, там в рецепті в кінці додається згущене молоко із маслом. Його можна замінити шоколадом з маслом - буде шоколадне пташине молоко. 

Можна зробити трюфелі - самий чорний шоколад заливається вершками 30-35%, на водяну баню, потім вистояти в холодильнику добу, дістати, сформувати трюфелі, далі можна або в какао обваляти, або в кокосі, або глазурувати. 

А ще можна зробити дуже смачне праліне і на його основі зробити цукерки. 100 гр шоколаду та 89 грамів рідини (води, вершків, а яка смакота виходить із натуральним вишневим сиропом). Дуже важливі пропорції!!! 
Шоколад розчиняється в рідині, на водяній бані до однорідності, потім на лід або миску із холодною водою і почати збивати міксером. Спочатку буде дивна маса, потім почне світлішати, а потім різко стане тверда, як справжнє праліне. Теж десь давала рецепт, навіть із фото.  

Це те, що я робила сама  і що вийшло дуже смачно :)) 
alisa, скажіть, будь ласка, хоч в якій темі праліне шукати?... 

пташине молоко в нас прижилося:) Тільки в мене не виходить його глазурувати, розтоплена шоколадка занадто густа, а якщо додавати молоко чи воду, вона звертається(( 
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   25 December 2012
Цитата: #2390 Beretta 25 December 2012, 10:37
alisa, скажіть, будь ласка, хоч в якій темі праліне шукати?... 

пташине молоко в нас прижилося:) Тільки в мене не виходить його глазурувати, розтоплена шоколадка занадто густа, а якщо додавати молоко чи воду, вона звертається(( 
Вода і молоко не підходить, або вершкове масло, або просто вершки. І тільки на водяній бані. 

Праліне десь в темі про десерти, але без пошуку його нереально знайти. Мені легше ще раз скинути тут рецепт. 

Головне в процесі - точно дотриматись пропорцій. На кожні 10 грам шоколаду 8,9 грама води. Тобто на плитку 100 грам треба взяти 89 грам води. Відміряти треба якомога точніше. 
Чорний шоколад і воду розтопити і розмішати до однорідної маси в металевій мисці або маленькій каструлі. В велику миску налити дуже холодної води (я наливала з крану, вона там зараз 8 С, але взагалі бажано додати льоду). В велику миску із холодною водою поставити миску із шоколадом і почати збивати. Збивати доведеться недовго, маса почне світлішати і густіти. Збиваємо до бажаної консистенції і швидко перекладаємо туди, де вона нам потрібна. Якщо збивати трохи довше то вона стане як праліне.
Отриманий мус має яскраво виражений шоколадний смак (ну я б здивувалась якби мав інший )))) і ніжну структуру, його можна зберігати в холодильнику, він не розшаровується. 
Якщо щось вийшло не так - його можна розтопити і збити ще раз ))

Ось така текстура виходить. 

Пізніше я робила такий мус із вишневим сиропом, то смак дуже цікавий. Гадаю, можна воду замінити будь-яким сиропом, який пасує до шоколаду. 

До речі, якщо під час змішування шоколаду та води маса звернеться, то треба розтопити шоколад і починати збивати, все буде нормально. В перший раз я думала, що точно нічого не вийде, але ні. Можна збивати без холодної води та льоду, просто збивати доведеться довше, бо все-таки йому треба час, щоб охолонути. 
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Beretta

Beretta

Beretta
Gold
   25 December 2012
Дякую! А як його подавати? 

Beretta

Beretta

Beretta
Gold
   25 December 2012
Нам цього року пощастило, до нас прийдуть всі батьки, і отже мами будуть готувати ))))
точно буде холодець, олів"є, салатик з печінкою... А я хочу зробити з сьомгою такі штучки, зверху сьомга, а всередині сир альметте чи рікотта чи щось таке, з зеленою цибулею... Вже робила, вийшло смачно та незвичайно. 
Ще хочу якийсь десерт зробити. От праліне точно та ще щось, тортик якийсь, не визначилася поки який саме. 
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   25 December 2012
Цитата: #2390 Beretta 25 December 2012, 10:59
Дякую! А як його подавати? 

Його можна по-різному використовувати. 
Можна в якості прошарку для торту, можна сформувати цукерки (але глазурувати не вийде, хіба що обваляти в кокосі або какао-пудрі). Можна подати як окремий десерт в креманках із фруктами, наприклад.

Мені здається, треба його просто зробити і спробувати, щоб зрозуміти, де йому місце :)
Beretta

Beretta

Beretta
Gold
   25 December 2012
О, треба льоду наморозити. 
Дівчата, а коктейлі ніхто не робить? 
Beretta

Beretta

Beretta
Gold
   25 December 2012
Цитата: #2390 alisa 25 December 2012, 11:04
Його можна по-різному використовувати. 
Можна в якості прошарку для торту, можна сформувати цукерки (але глазурувати не вийде, хіба що обваляти в кокосі або какао-пудрі). Можна подати як окремий десерт в креманках із фруктами, наприклад.
Мабуть у какао обваляю... Воно нормально катається? 
А від трюфеля на смак дуже відрізняється? Це не одне і те ж саме?
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   25 December 2012
Цитата: #2390 Beretta 25 December 2012, 11:05
О, треба льоду наморозити. 
Дівчата, а коктейлі ніхто не робить? 
Точно, льоду треба. Я і забула геть за нього, піду закину в морозилку. 
Але ми не по коктейлях, так ото, лайм, вермут, лід або ром, лід, кола. 
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   25 December 2012
Цитата: #2390 Beretta 25 December 2012, 11:07
Мабуть у какао обваляю... Воно нормально катається? 
А від трюфеля на смак дуже відрізняється? Це не одне і те ж саме?
Ну якщо його зробити із вершками, то буде трохи схоже. А з водою все-таки смак не такий. Я не можу пояснити, на що воно схоже - на шоколад цікавої текстури. Якщо додати замість води сироп - то буде ще й цікавий присмак. 

Катається, ну як і трюфель приблизно. Ідеальні кульки зробити не вийде, все-такі руки теплі, тому треба оперативно. Але мені здається, що в цьому своя принада. Можна спробувати у форми викласти маленькі. Це, до речі, цікава думка, самій треба спробувати. 

Трюфель - це вершки та шоколад, але їх як мінімум добу вистоюють на холоді. Принаймні в мене такий рецепт. Вершки треба брати хороші, жирністю від 30 і вище. Збивати не треба. 
Solnce

Solnce

Заходил(а): 06.04.2016
Район: Заводской - Намыв
Телефон: 709-509
Solnce
Пользователь
   25 December 2012
Цитата: #2390 busa1881 20 December 2012, 10:31
А напишите, пожалуйста, рецепт вашей свекрови. Я хочу мужа побаловать, у него 30-го день рождения и он очень наполеоны уважает.
Могу дать свой рецепт, точнее не свой а своей бабушки. Но у меня выходит даже вкуснее чем у бабушки. Домашние драку устраивают за последний кусочек торта.
Если отложить на послезавтра то, что можно сделать сегодня, у тебя будет два свободных дня для....
busa1881

busa1881

Заходил(а): 11.02.2015
busa1881
Активный пользователь
   25 December 2012
Цитата: #2390 Solnce 25 December 2012, 11:28
Могу дать свой рецепт, точнее не свой а своей бабушки. Но у меня выходит даже вкуснее чем у бабушки. Домашние драку устраивают за последний кусочек торта.
Давайте! Уже готова записывать!
Solnce

Solnce

Заходил(а): 06.04.2016
Район: Заводской - Намыв
Телефон: 709-509
Solnce
Пользователь
   25 December 2012
Цитата: #2390 busa1881 25 December 2012, 11:29
Давайте! Уже готова записывать!
Тесто на 11 коржей: 250 гр. кефира
                                  250 гр. маргарина (растопить)
                                  1 ст. сахара
                                  1 ст.л. уксуса
                                  1 ч.л. соды
                                  2 яйца
                                  соль
                                   мука сколько возьмет
 Тесто не должно быть сильно тугое, должно легко кататься. Коржи пекуться в духовке при 180 градусах.

Я делаю больше коржей но тоньше, выходит приблизительно 18-20 коржей.

Крем: 2 л. молока
          8 яиц
          3 ст. сахара
          6 ст.л. муки
          ваниль или ванильный сахар
          200-250 гр. сливочного масла
Молоко вскипятить (после закипания выключить приблизительно на 1 мин.), смешать яйца, сахар и муку.Снов зажечь огонь под молоком и тонкой струйкой добавлять смесь в молоко постоянно помешивая (мешать удобнее и лучше венчиком), когда крем загустел(приблизительно 5-7 мин.) его выключить и добавить растопленное масло.

Мазать коржи не жалея крема, на первый и последний корж больше всего крема, обмазать бока и посыпать весь торт измельченным коржом до крошки (можно немножко зажаренным).

Пальчики оближеш!!!
Если отложить на послезавтра то, что можно сделать сегодня, у тебя будет два свободных дня для....
busa1881

busa1881

Заходил(а): 11.02.2015
busa1881
Активный пользователь
   25 December 2012
Спасибо! Порадую своего любимого мужа!

AnnaV

Заходил(а): 28.06.2016
AnnaV
Пользователь
   25 December 2012
Цитата: #2390 Solnce 25 December 2012, 11:50
Тесто на 11 коржей: 250 гр. кефира
                                  250 гр. маргарина
                                  1 ст. сахара
                                  1 ст.л. уксуса
                                  1 ч.л. соды
                                  2 яйца
                                  соль
                                   мука сколько возьмет
 Тесто не должно быть сильно тугое, должно легко кататься. Коржи пекуться в духовке при 180 градусах.

Я делаю больше коржей но тоньше, выходит приблизительно 18-20 коржей.

Крем: 2 л. молока
          8 яиц
          3 ст. сахара
          6 ст.л. муки
          200-250 гр. сливочного масла
Молоко вскипятить (после закипания выключить приблизительно на 1 мин.), смешать яйца, сахар и муку.Снов зажечь огонь под молоком и тонкой струйкой добавлять смесь в молоко постоянно помешивая (мешать удобнее и лучше венчиком), когда крем загустел(приблизительно 5-7 мин.) его выключить и добавить растопленное масло.

Мазать коржи не жалея крема, на первый и последний корж больше всего крема, обмазать бока и посыпать весь торт измельченным коржом до крошки (можно немножко зажаренным).

Пальчики оближеш!!!
А можно вопрос? Маргарин надо порубить или растопить?
gala kiss

gala kiss

Заходил(а): 06.12.2018
Телефон: 066-808-38-98
gala kiss
VIP пользователь
   25 December 2012
я еще до конца с меню не определилась, то точно знаю что хочу утку запечную, салатик Мимоза для мужа, холодец, пюре подумаю еще каких нибудь салатиков ( особенно хочется с семгой малосоленой) и хочу попробовать вот такую елку сделать.

семейный фотограф запись по телефону 066 808 38 98 http://galinakisel.com/
Ажур

Ажур

Заходил(а): 09.06.2017
Ажур
VIP пользователь
   25 December 2012
Цитата: #2390 gala kiss 25 December 2012, 12:37
я еще до конца с меню не определилась, то точно знаю что хочу утку запечную, салатик Мимоза для мужа, холодец, пюре подумаю еще каких нибудь салатиков ( особенно хочется с семгой малосоленой) и хочу попробовать вот такую елку сделать.
А с чего она?
Елка

Елка

Заходил(а): 22.12.2015
Телефон: 0956820907
Елка
VIP пользователь
   25 December 2012
Цитата: #2390 gala kiss 25 December 2012, 12:37
Это вариация печеночного торта? или что это?
Николяся

Николяся

Заходил(а): 13.09.2019
Николяся
Новичок
   25 December 2012
Девочки, у меня тоже есть рецептик Наполеона.Не классический, но очень оригинальный, особенно хорош для тех, кто не любит раскатывать коржи.Итак наливной Наполеон.
тесто:
4шт сладких сырка (детских, сырковая масса "Словяночка")
4 яйца
2 ст сахара
1/2 ч.л. соды
16 ст.л. муки
щепотка соли, ваниль
Яйца взбить с сахаром, добавить творог, взбить, +соль,сода,ваниль, мука. Тесто получается как густая сметана.Хорошо смазать раст.маслом форму (размер формы примерно 30 на 30 см), положить пергаментную бумагу. Столовой ложкой выкладываем массу, тонко распределяя по бумаге. Должно получиться 5 коржей.Печь примерно 15 мин при 180 градусах.
крем:
1,5 л. молока (можно и чуть больше, если любите много крема)
6 яиц
2 ст. сахара
1 ст. муки
200 гр сливочного масла
Закипятить молоко, яйца взбить с сахаром, добавить муку.Когда молоко закипит добавить туда взбитую массу и хорошо перемешать, сразу выключить.Добавить масло и перемешать до растворения.
Крема получается достаточно, чтобы хорошо промазать коржи.Посыпаю толченым печенье "Топленое молоко" Рошен
Получается торт весом более 3 кг!
Если коржи печь заблаговременно, то нужно переложить их обычной офисной бумагой, а то слипнуться.
ПРИЯТНОГО АППЕТИТА!!!
«Дай йому волю, дай йому долю, дай доброго світу, щастя дай, Боже, народу і многая, многая літа… Боже, великий, єдиний, нам Україну храни!»
лора76

лора76

Заходил(а): 01.02.2020
лора76
Активный пользователь
   25 December 2012
А мы из нового решили сделать один салатик - давала его в темке "Любимый салатик".

Салат «Остановись, мгновенье...»

Ссылка

Комменты автора.

Салат божественный! Описать просто невозможно, надо пробовать! Его смели за секунду и просили сразу же повторить! 

Состав: 

кальмары, отваренные и порезанные кольцами, 

вешенки, порезанные и обжаренные, 

крабовые палочки, порезанные лапшой и обжаренные, 

луковица, 

сладкое яблоко, 

яйца, 

майонез, 

соль. 

лук мелко порезать, ошпарить и промыть холодной водой, порубить яйца, яблоко почистить и нарезать кубиками, всё смешать, посолить и заправить майонезом. 

Язык можно проглотить!

Фото

Просматривают эту тему:

Forum