Цитата: Ссылка (13 Август 2013 22:33)
У Вас 100 грн лишние? Это почти стоимость брюк в школу
Я не про це. Зайвих грошей взагалі не буває ні в кого. Я про те, що якщо сім'я може спокійно собі дозволити поїздку втрьох за 300 грн. без того, щоб класти зуби на поличку чи там без брюк ходити чи там постійно економити кожну копійку, то і поїздка вчотирьох за 400 грн. буде доступною для цієї сім'ї.
Звісно, якщо і 300 на трьох важко з бюджету викроїти, то це зовсім інша тема, і явно за межами даної теми про другу дитину.
Я саме цю думку і просуваю - не що дитина за три копійки обходиться, як чомусь думає alisa про мою позицію, а про те, що у
процентному відношенні друга дитина суттєво на сімейний бюджет не впливає. Навіть якщо просто поділити, то це буде 25%. Але насправді то буде набагато менше, бо з одного боку, багато з витрат витрачається незалежно від кількості дітей (я про це вже детально вище писала), а з іншого, на дитину виплачується допомога. А отже, реальний процент буде приблизно 10-15% (можу помилятися).
І якщо вже другу дитину дійсно хочеться, то або знайти ці додаткові 10-15%, або зекономити при наявних доходах, вже якось можна. За вийнятком крайньої бідності і при одній дитині, повторюсь. Але то геть інша тема, знову повторюсь.