- (2) Поддержать автора
-
moonsun
Награды:
moonsun
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |

moonsun
VIP пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 jozh 31 August 2012, 13:42
Як правило, купувати персик (хоча якщо вже накуплено яблук, бананів та ківі - то персик не купується, але не з причини нестачі грошей - а з причини того, що фруктів вже достатньо куплено, і персик буде наступного разу, бо того ж зазвичай побажання збираються до походу на базар, в нас навіть є такий вираз: "так, у кого які спецзамовлення є, диктуйте!"). Бо описаний Вами варіант в 99% випадків нереальний - ну не витрачається запланована сума повністю до копійки! (а якщо весь час йде впритик - значить, треба переглядати або бюджет, або меню) Є правило витрачати не більше запланованої суми. Плюс у якості вийнятку залізти "на завтра" - це не трагедія.
Та й взагалі, ніхто нікого не агітує планувати і рахувати, але складається таке враження, що дехто лякається самого усвідомлення того, скільки насправді витрачається на їжу. І тому для себе самого знаходить виправдання, наче то планування комусь зв'язує руки, знижує задоволення від їжі і взагалі робить людину скутою у житті (не помітила на власному досвіді ні першого, ні другого, ні третього). А колись хтось поруч розказує про свій стиль харчування з плануванням витрат - то тут же починає розказувати (перш за все для запевнення самого себе у правильності своїх власних дій), що планування та розрахунки - це обмеження тощо...
Не хоче та не має потреби хтось рахувати та планувати бюджет на харчування - та без проблем, це ж особиста справа сім'ї! Але чому обов'язково це треба розказувати з обхаюванням варіанту про планування?![]()
А при чому тут ресторан до бюджету на харчування?![]()
Я навіть на гостей, які до нас приїзжають, додаткові кошти виділяю, окремо від постійного бюджету. І коли хтось у від'їзді, то його "частку" віднімаю, а "відкомандирований" сам собі харчується, не обов'язково дотримуючись норми, бо у поїздках якраз цього не передбачиш, і як правило, виходить дорожче. Це ж усе робиться не для того, щоб обмежити собі свободу, - навпаки, для звільнення себе, як це не дивно звучить.
Ні, таки повернулася?
Чому ви вирішили, що хтось когось хаїть? першою моєю відповіддю в цій темі було, що я не можу відповісти, бо опитування не дає, як тільки це стало можливим, я поставила цифру, жлдних складнощів це в мене не викликало, часу зайняло секнд 10. Ті, хто не планують так, як ви, не вважають, що ви робите неправильно, просто вони роблять інакше. Все, не більше того. Додаткові запитання люди можуть ставити, просто з цікавості, а не щоб доколупатись.
Я в жодній темі не відповідала цифрами в постах, не писала про рівень доходів і витрат нашої родини, не вважаю це правильним робити на загальнодоступному ресурсі. Але в голосуваннях відповідаю, бо сама люблю статистику.
Закінчуйте захищатись - на вас ніхто не нападає, але ви у превентивних заходах вже перетинаєте межу приємного спілкування у бік оцінювання та перекручування, а це ще ніколи не покращувало рівень спілкування.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
jozh
Награды:
jozh
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |

jozh
VIP пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 Китиха 31 August 2012, 13:48
Тоді спочатку давайте прояснемо такі цифри - абсолютна сума доходів сім"ї та відсоток з неї на хурчування. Буває так, що до планування харчування має відношення і покупка капців.
Я до того, що добре як цей відсоток не левовий. Добре планувати, коли є ЩО планувати.
Ще я до того - коли грошей обмаль, планувати треба втрічі скрупульозніше, але й задовольння він цього сумнівне...
Не зрозуміла Вашого запитання... Чи це було не запитання, а зауваження щодо залежності від доходів сім'ї?
Коли доходи низькі, то якраз планувати практично обов'язково, інакше фізично не стане грошей навіть на найнеобхідніше.
Але питання задоволення чи незадоволення пов'язане не з плануванням, як таким, а з фактом низьких доходів. Можливо, саме тому у більшості людей у свідомості тісно пов'язані такі два фактори, як "планування витрат" та "бідність", бо бідність вимушено вимагає планування, а відносно хороше матеріальне становище до цього не зобов'язує. Але то не говорить про те, що планувати - погано саме по собі, навіть будучи мільярдером. Навпаки, враховуючи, що в середньому в сім'ї на їжу витрачається десь 40-60% доходу, планувати якраз розумно - бо інакше є ризик, що ці 40-60% перетворяться на 70-80%, а це вже буде досить помітно для сімейного бюджету - і чи не краще буде ці гроші витратити на відпочинок чи розвиток чи придбання якихось потрібних речей, замість просто проїсти?

Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
jozh
Награды:
jozh
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |

jozh
VIP пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 moonsun 31 August 2012, 13:50
Ні, таки повернулася?
Чому ви вирішили, що хтось когось хаїть? першою моєю відповіддю в цій темі було, що я не можу відповісти, бо опитування не дає, як тільки це стало можливим, я поставила цифру, жлдних складнощів це в мене не викликало, часу зайняло секнд 10. Ті, хто не планують так, як ви, не вважають, що ви робите неправильно, просто вони роблять інакше. Все, не більше того. Додаткові запитання люди можуть ставити, просто з цікавості, а не щоб доколупатись.
Я в жодній темі не відповідала цифрами в постах, не писала про рівень доходів і витрат нашої родини, не вважаю це правильним робити на загальнодоступному ресурсі. Але в голосуваннях відповідаю, бо сама люблю статистику.
Закінчуйте захищатись - на вас ніхто не нападає, але ви у превентивних заходах вже перетинаєте межу приємного спілкування у бік оцінювання та перекручування, а це ще ніколи не покращувало рівень спілкування.
Добре, давайте спишемо на те, що вчора я по місту носилася, як дзига, купу справ повирішувала і втомилася так, як дуже давно вже не стомлювалася, аж голова ввечері боліла.

Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
mamatanya
Награды:
mamatanya
Имя: mamatanya Группа: VIP пользователь Сообщений: 8122 Регистрация: 17.04.2010 Заходил(а): 15.06.2019 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 063 491 2019 |

mamatanya
VIP пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 Китиха 31 August 2012, 13:25
Ви вийшли на ринок, витратили заплановану суму, купили яблука. І тут дитина забажала персік. Що будете робити?
Я ще четвертий бачу - я смачно посиділа в ресторані, поспілкувалася з цікавими людьми в процесі, в потім тиждень на макаронах. Але "посиденьки" того коштували, бо задоволення.

коли в мене ще не було дітей, я часто так жила - якесь дороге задоволення, а потім тиждень на макаронах. дуже комфортно себе почувала. але ж тепер я не можу тиждень годувати дитину макаронами тому, що в мами є свої забаганки. денна норма - це мінімум того, що необхідно (щоб дитині були каша, суп, трохи м"яса, щось молочне), це та сумма, нижче якої не можна опускатись ніколи, + невеличкий запас на персик, печиво, або мамину забаганку

а щоб не витрачати всі гроші на яблука, коли дитина забажала персік, я намагаюсь не купувати наперед. тому і зручно рахувати на день, а не на місяць.
а то он alise кинула "безглузда цифра!" і пішла собі ))) якщо вона безглузда для когось, то це ж не означає, що для всіх.
до речі, до створення цієї теми я не знала, скільки витрачаю на день, але я знала, скільки чого треба купити, скільки це коштує, і наскільки я можу відійти від запланованого....порахувати все було дуже просто, але я раніше цього не робила

Мурена
Семья:
Мурена
Имя: Мурена Группа: VIP пользователь Сообщений: 1926 Регистрация: 18.01.2010 Заходил(а): 18.05.2013 |
Мурена
VIP пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 alisa 30 August 2012, 22:39Пощастило ж комусь, дитина персик просить...
Хоча моя дитина останнім часом навіть на малину згодилась. Прогрес.
Як на мене, то зараз фрукти-овочі, мабуть, дорожче м"яса виходять. Малина від 30 грн, персики від 10-12, яблука від 5-6, ну і так далі.
Я думала у меня только ребенок такой-фрукты не ест))
оказывается, мы не одни такие
alisa
Награды:
alisa
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |

alisa
мати-єхидна
31 August 2012
о, знову почалось рахування чужих грошей
))
Хто як хоче, той так свої гроші і витрачає. Хоче - планує, хоче - прогулює, хоче - свариться за них.
Не вистачає тільки згадки про хатню робітницю до повноти картини.

Хто як хоче, той так свої гроші і витрачає. Хоче - планує, хоче - прогулює, хоче - свариться за них.
Не вистачає тільки згадки про хатню робітницю до повноти картини.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
А твоя біда – не вміти бути ним
Zol_otko
Семья:
Zol_otko
Имя: Оля Группа: VIP пользователь Сообщений: 2329 Регистрация: 27.09.2010 Заходил(а): 06.09.2019 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 050-96-555-33, 066-50-36-224 |
Zol_otko
VIP пользователь
31 August 2012
Ми гроші на кожен день не виділяємо. Є загальна сума.плануються обов"язкові витрати,а далі те,що лишилося. Навіть на тижні суми не ділю,бо сьогодні я можу піти в супермаркет і скупитись на 500грн на тиждень,а на наступний раз на 100грн. Зауважу,що дуже багато продуктів у нас із підсобного господарства,тому розумію,що левову частку,яку би ми мали тратити на ці дорогі продукти,ми все-таки зберігаємо і витрачаємо на щось інше.
Не скажу,що моя система витрачання на харчування правильна,але я просто НЕ МОЖУ взяти і обмежувати себе кожен день наприклад 15грн на людину на день. Не спорю,і таке буває,що вчора багато стратила,а сьогодні маю в гаманці на все про все 20-30грн і вже визначаю що б таке купити.
А взагалі,я зробила висновок,щоб не мати спокуси купувати.а потім і їсти зайвих речей,то краще і на базар не ходити
Очі не бачать,душа не болить
просто в основному хочеться чогось смачненького,шкідливого і ще й виявляється,що воно дороге
Куди гроші пливуть не знаю, (але підозрюю
) Це при тому,що молочнокислі забаганки (йогурти і т.д.) ми не купуємо (лише масло,кефі,деколи молоко). Фрукти у нашій сім"ї не йдуть,як ми себе свідомо не настроюєм їх їсти,завжди купимо і вони лежать,або малій пхаємо (дитині ж треба вітаміни
)
А тепер найгірше! У нас основна сума йде на алкоголь
не подумайте,що ми закінчені алкоголіки.але частенько купуємо алкоголь (а він як відомо не дешевий). Не стільки я любитель (я вже давно від того відійшла),скільки чоловік! Пиво п"є літрами.................,пляшечку винця або шампанського,коньячком посмакувати.......чи щось нове купить попробувати...... І сам розумію,що витрачається на це забагато,але все одно.......(((( навіть зимою пива не перестає пити (ну може в меншій кількості)
Плюс донедавна ми курили,добре,що вже декілька місяців як кинули (на це зло хоч не витрачається)
І ще,ми стали якось ніби менше їсти,купувати зайвого,щоб потім старатись не викидати продукти,колись без 5-ти пачок майонезу в холдильнику не були,а тепер частенько і 1 не знайдеш,ковбасу часто купували,тепер зовсім рідко - по святах чи коли дуууже захочеться,колись ми витрачали ще більше грошей,бо я постійно приймала гостей без певного свята (а наготувати поляну діло не з дешевих),а тепер друзів нема,посиденьок з полянами нема і грошей зайвих не витрачається і мороки з салатами і закусками теж
Не скажу,що моя система витрачання на харчування правильна,але я просто НЕ МОЖУ взяти і обмежувати себе кожен день наприклад 15грн на людину на день. Не спорю,і таке буває,що вчора багато стратила,а сьогодні маю в гаманці на все про все 20-30грн і вже визначаю що б таке купити.
А взагалі,я зробила висновок,щоб не мати спокуси купувати.а потім і їсти зайвих речей,то краще і на базар не ходити

Очі не бачать,душа не болить

просто в основному хочеться чогось смачненького,шкідливого і ще й виявляється,що воно дороге

Куди гроші пливуть не знаю, (але підозрюю

А тепер найгірше! У нас основна сума йде на алкоголь

І ще,ми стали якось ніби менше їсти,купувати зайвого,щоб потім старатись не викидати продукти,колись без 5-ти пачок майонезу в холдильнику не були,а тепер частенько і 1 не знайдеш,ковбасу часто купували,тепер зовсім рідко - по святах чи коли дуууже захочеться,колись ми витрачали ще більше грошей,бо я постійно приймала гостей без певного свята (а наготувати поляну діло не з дешевих),а тепер друзів нема,посиденьок з полянами нема і грошей зайвих не витрачається і мороки з салатами і закусками теж

Серцем і душею з ними.......!
Filiola
Имя: Ирина Группа: Активный пользователь Сообщений: 960 Регистрация: 26.10.2011 Заходил(а): 21.12.2021 |
Filiola
Активный пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 Zol_otko 31 August 2012, 17:00Ми гроші на кожен день не виділяємо. Є загальна сума.плануються обов"язкові витрати,а далі те,що лишилося. Навіть на тижні суми не ділю,бо сьогодні я можу піти в супермаркет і скупитись на 500грн на тиждень,а на наступний раз на 100грн. Зауважу,що дуже багато продуктів у нас із підсобного господарства,тому розумію,що левову частку,яку би ми мали тратити на ці дорогі продукти,ми все-таки зберігаємо і витрачаємо на щось інше.
А взагалі,я зробила висновок,щоб не мати спокуси купувати.а потім і їсти зайвих речей,то краще і на базар не ходити![]()
Очі не бачать,душа не болить![]()
просто в основному хочеться чогось смачненького,шкідливого і ще й виявляється,що воно дороге![]()
Куди гроші пливуть не знаю, (але підозрюю) Це при тому,що молочнокислі забаганки (йогурти і т.д.) ми не купуємо (лише масло,кефі,деколи молоко). Фрукти у нашій сім"ї не йдуть,як ми себе свідомо не настроюєм їх їсти,завжди купимо і вони лежать,або малій пхаємо (дитині ж треба вітаміни
)
А тепер найгірше! У нас основна сума йде на алкогольне подумайте,що ми закінчені алкоголіки.але частенько купуємо алкоголь (а він як відомо не дешевий). Не стільки я любитель (я вже давно від того відійшла),скільки чоловік! Пиво п"є літрами.................,пляшечку винця або шампанського,коньячком посмакувати.......чи щось нове купить попробувати...... І сам розумію,що витрачається на це забагато,але все одно.......(((( навіть зимою пива не перестає пити (ну може в меншій кількості)
Плюс донедавна ми курили,добре,що вже декілька місяців як кинули (на це зло хоч не витрачається)
![]()
І ще,ми стали якось ніби менше їсти,купувати зайвого,щоб потім старатись не викидати продукти,колись без 5-ти пачок майонезу в холдильнику не були,а тепер частенько і 1 не знайдеш,ковбасу часто купували,тепер зовсім рідко - по святах чи коли дуууже захочеться,колись ми витрачали ще більше грошей,бо я постійно приймала гостей без певного свята (а наготувати поляну діло не з дешевих),а тепер друзів нема,посиденьок з полянами нема і грошей зайвих не витрачається і мороки з салатами і закусками теж![]()
Как с нас списано

Дикий Ёж
Награды:
Дикий Ёж
Имя: Маргарита Группа: VIP пользователь Сообщений: 7593 Регистрация: 20.10.2009 Заходил(а): 30.07.2018 |
Город: Николаев Район: Корабельный - Октябрьское Телефон: --- |

Дикий Ёж
VIP пользователь
31 August 2012
У нас на питание тоже нет ограничений. И иногда и вправду бывает что пойдешь в супермаркет и наберешь всякого, что и не особо нужно было, ну вот просто захотелось. Мы себе иногда такое позволяем, если есть возможность. А если в месяце были какие-то серьезные траты, и уже на "трыньканье" не осталось, тогда покупаем все необходимое.
Счастливее многих я, тех, кто не знает что это такое -
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!

liya
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 1739 Регистрация: 15.09.2010 Заходил(а): 16.09.2015 |
liya
VIP пользователь
31 August 2012
Я ввела обмеження на харучання тоді, коли побачила, як по мірі росту доходу ростуть витрати, при чому за рахунок всяких дурниць.
Ніхто не постраждав, а бюджету краще).
І ще тут хтось писав, що в Таврії залишає по 70-130 грн. щодня....Мій досвід каже, що це витратний шлях. Отакі щоденні походеньки в магазин спустошують гаманець куди як гарно.
Ніхто не постраждав, а бюджету краще).
І ще тут хтось писав, що в Таврії залишає по 70-130 грн. щодня....Мій досвід каже, що це витратний шлях. Отакі щоденні походеньки в магазин спустошують гаманець куди як гарно.
Пиши пьяным, редактируй трезвым. Э. Хемингуэй.
Zol_otko
Семья:
Zol_otko
Имя: Оля Группа: VIP пользователь Сообщений: 2329 Регистрация: 27.09.2010 Заходил(а): 06.09.2019 |
Zol_otko
VIP пользователь
31 August 2012
Опишу як у мене частенько виглядають закупи по захцянках
:
1. В усіх депресія,хочеться на "прогулянку" в супермаркет,потратити гроші на щось необхідне,ну і на смачненьке
2. Ура,ми в супемаркеті (душа співає)!
3. Підходимо до каси.блін, ціла гора,а по ходу знов нема що їсти на тиждень,ну нічого,може сума вийде не велика,на цінники ж дивилися,вибирали.......
4. Вердикт касира ХХХ грн.
5. В голові купа матюків як ми так "попали"
6. Дорога додому - знов депресняк, бо стратили дуже велику суму,а по суті додому нічого не несемо
Ось так і живемо від депресії до депресії
,тому стараємось маркетів з захцянками уникати

1. В усіх депресія,хочеться на "прогулянку" в супермаркет,потратити гроші на щось необхідне,ну і на смачненьке

3. Підходимо до каси.блін, ціла гора,а по ходу знов нема що їсти на тиждень,ну нічого,може сума вийде не велика,на цінники ж дивилися,вибирали.......
4. Вердикт касира ХХХ грн.

5. В голові купа матюків як ми так "попали"

6. Дорога додому - знов депресняк, бо стратили дуже велику суму,а по суті додому нічого не несемо

Ось так і живемо від депресії до депресії

Nikocha
Семья:
Nikocha
Имя: Ирина Группа: VIP пользователь Сообщений: 1851 Регистрация: 02.11.2009 Заходил(а): 22.08.2016 |
Nikocha
VIP пользователь
31 August 2012
мы тратим около 1000 в неделю, это с учетом соков, киндеров и т.д. нас 5 человек - 2 малых, муж, я, свекр. получается на человека около 28 грн в день.
Это с учетом того, что куры-утки свои, зелень, огурцы, помидоры, перчик своё.
Это с учетом того, что куры-утки свои, зелень, огурцы, помидоры, перчик своё.
Tais
Имя: Юлия Группа: Ведущий раздела Сообщений: 1506 Регистрация: 02.03.2009 Заходил(а): 12.12.2015 |
Tais
Ведущий раздела
31 August 2012
Унас на неделю где-то 300 грн. уходит. Раньше,пока работала, было больше. Каждый день в супермаркете по 100 грн. оставляла по дороге с работы. А есть нечего. Один раз решила ту же сумму потратить в мелких магазинах. Кол-во продуктов значительно увеличилось, поэтому теперь маркеты посещаем мы крайне редко, чтоб не было соблазна купить кучу не нужного. Это ж только кажется, что там цены дешевле, а на самом деле.... Пока дойдешь до хлеба в корзинке будет незапланированные конфеты, сухарики, а там еще и кастрюлька по скидке( не важно, что дома уже 5 таких!). Тем более когда за каждую покупку ты расчитываешься отдельно, то и контролитровать гораздо проще.

На вопрос "Как у тебя получается так молодо выглядеть?" я отвечаю:"Вовремя заспиртовалась"

jozh
Награды:
jozh

jozh
VIP пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 Zol_otko 31 August 2012, 18:37Опишу як у мене частенько виглядають закупи по захцянках:
1. В усіх депресія,хочеться на "прогулянку" в супермаркет,потратити гроші на щось необхідне,ну і на смачненьке![]()
4. Вердикт касира ХХХ грн.![]()
5. В голові купа матюків як ми так "попали"![]()
6. Дорога додому - знов депресняк, бо стратили дуже велику суму,а по суті додому нічого не несемо![]()
Ось так і живемо від депресії до депресії,тому стараємось маркетів з захцянками уникати
![]()
Просвітіть темну, будь-ласка, а що це таке?

Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Zol_otko
Семья:
Zol_otko
Zol_otko
VIP пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 jozh 31 August 2012, 19:03
Просвітіть темну, будь-ласка, а що це таке?![]()
Забаганки

Нява Малика
Семья:
Награды:
Нява Малика
Имя: Анна Группа: VIP пользователь Сообщений: 2286 Регистрация: 26.06.2010 Заходил(а): 10.01.2023 |

Нява Малика
VIP пользователь
31 August 2012
Планирование расходов более разумный подход, при маленьких доходах - просто необходимый. Но, по моей сути, мне ближе все-таки подход, когда не все определяется планированием. Такая себе графа "незапланированные траты" в планировании бюджета.
Подумала... Все-таки мне ближе безалаберный подход к тратам, поскольку такой подход позволителен при более высоком доходе (заметьте - я понимаю, что не обязателен). И хотя, во времена более высоких доходов мы больше и тратили, но все-таки и больше откладывали, и чувствовали себя более удовлетворенно, чем в режиме жесткого планирования.
Подумала... Все-таки мне ближе безалаберный подход к тратам, поскольку такой подход позволителен при более высоком доходе (заметьте - я понимаю, что не обязателен). И хотя, во времена более высоких доходов мы больше и тратили, но все-таки и больше откладывали, и чувствовали себя более удовлетворенно, чем в режиме жесткого планирования.
Меня часто спрашивают: "Как ты все успеваешь с двумя детьми. В чем секрет?". Мой секрет прост - я нихрена не успеваю.
jozh
Награды:
jozh

jozh
VIP пользователь
31 August 2012 Цитата: #9412 Zol_otko 31 August 2012, 19:08
Забаганки(Вибачайте,львівський діалект
)
А, дійсно, навіть у побудові слова це розпізнається!

Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Beretta
Семья:
Награды:
Beretta
Имя: Beretta Группа: Gold Сообщений: 5268 Регистрация: 12.03.2010 Заходил(а): 01.02.2018 |

Beretta
Gold
31 August 2012 Особисто про мене: Якщо я згадаю власнi витрати на тиждень, то нiчого страшного я там не знайду, бо давно вже перейшла межу "тринькання". Всi продукти однi i тiж самi. Дуже допомогли статтi про устрiй супермаркетiв i небажання бути лохом, на якого це розраховано.
Грошi на iжу менi просто неприэмно рахувати, одразу виникаэ питання чи то я, чи то чоловiк мало працюэмо, що маэмо вести розрахунки коли з"iсти того персика)) в головi одразу скрута, лихi часи i майже голод

Alida
Семья:
Alida
Имя: Alida Группа: VIP пользователь Сообщений: 3259 Регистрация: 04.01.2011 Заходил(а): 12.07.2024 |
Alida
VIP пользователь
01 September 2012 Цитата: #9412 jozh 29 August 2012, 13:40
Поділіть на 30, цього буде більш ніж достатньо для даного опитування.![]()
Я ж не якесь там точне до копійки дослідження роблю, а так, чисто середній рівень цікаво оцінити.
А то он начиталася в новинах, що в'язні у нас харчуються на 6 гривень в день, а середня сім'я у Чернівецькій області на 13 гривень в день на одну особу...Якось малувато, я б сказала.
![]()
Жизнь полосатая. У нас были времена, когда мы питались из расчета капуста, картофель, свекла, морковь, лук, хлеб, яйца, мука, подсолнечное и сливочное масло в любой день круглый год. Это в 6 грн/д вполне укладывается.
Только кто сказал, что это от экономии и правильного ведения хозяйства? Это от нищеты.
А если кто-то мечтает питаться как заключенный и собирать деньги на машину - бог в помощь. Такие крайности или от безысходности или от великого ума.
Сертифицированный консультант по грудному вскармливанию. ГВ консультация на дому т.0957444250. Кризисный психолог, травмотерапевт - консультация в офисе
matilda
Имя: matilda Группа: Активный пользователь Сообщений: 966 Регистрация: 24.01.2010 Заходил(а): 06.10.2017 |
matilda
Активный пользователь
02 September 2012 Цитата: #9412 Beretta 31 August 2012, 23:28
Особисто про мене: Якщо я згадаю власнi витрати на тиждень, то нiчого страшного я там не знайду, бо давно вже перейшла межу "тринькання". Всi продукти однi i тiж самi. Дуже допомогли статтi про устрiй супермаркетiв i небажання бути лохом, на якого це розраховано.
Грошi на iжу менi просто неприэмно рахувати, одразу виникаэ питання чи то я, чи то чоловiк мало працюэмо, що маэмо вести розрахунки коли з"iсти того персика)) в головi одразу скрута, лихi часи i майже голодоце таке моэ особисте уявлення з одного боку, а з iншого - я впевнена у своiх витратах на iжу. От з кiлькiстю готовоi iжi в мене проблеми, але я над цим працюю))
Beretta,вот так я и знала,что едите вы эти персики непросчитанные,и ,подозреваю, ещё чем-то догоняетесь))
Просматривают эту тему:
Forum