Посміялась. О так, я старезна шкапа в 35 років, ще СРСР пам'ятаю.
"Кто на кого учился"? Я вчилась на біолога, а саме - генетика. Вчилась добре, без жодного хабаря чи "торби". Якби я так і сиділа на сраці рівно, то може і залежала б від виплати соціальної допомоги. У мене вистачило гідності вчитись знов, самотужки, а не вимахувати червоним дипломом перед службою зайнятості. Так, я привчена працювати і сподіватись на власний розум та руки, а не на доброго дядька. Поки не припече, не навчишся покладатись на себе. А хтось не вчиться взагалі, бо йому всі щось винні.
Я вийшла на роботу через тиждень після кесарського - обидва рази, не "сиділа в декреті". Молодшому 8 місяців. Я вже давно знайшла роботу з дому, працювала так ще до вагітності, так що мені декрет був не потрібен - тільки тиждень на "оговтатись". Вдома може працювати перекладач, програміст, системний адміністратор - це тільки знайомі з практики приклади. Вдома працює знайома - шиє на індивідуальне замовлення, і шиє класно (а, це мабуть, "своя справа"?). Хто хоче - знайде спосіб, хто не хоче - знайде відмовку.
З вашого посту прям хочеться вас, бідненьку, пожаліти.