• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Достаточно ли платят детских?

annika413   
VIP пользователь   
31 March 2014 41196 848
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

Заходил(а): 02.09.2014
Район: Заводской - Лески
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (03 Апрель 2014 13:49)
я б теж, але я не маю великого оптимізму на рахунок цього, і боюся що витратять усе на розвиток космосу

на развитие своего кошелька! так вернее будет!
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (03 Апрель 2014 13:24)
на розбудову підприємств у нас витрачалося дуже мало грошей і не тому що їх усі новонародженим віддавали, так що давайте логічний зв"язок не від цього будувати)))

пусть наши политики по карманам пособирают сначала и отдадут в бюджет, пусть попроверяют всех ЧП-шников кто как платит налоги! Никому не надо, вот и получаем кучу малу.
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (02 Апрель 2014 20:10)
Одно не исключает другое, пособие позволяет лишь выживать. Мой муж - гос служащий, з/п не большая, взяток не берёт, в нашем случае пособие не бонус, а какое-то содержание меня и ребёнка

Жизнь очень дорогая, а дети тут не причем! Забыли как сами росли? Что кушали? Плохо, что много изобилия,а вот денег купить нет(((
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 03:41)
И смешно, а как раньше при советском союзе было, где рождаемость была хорошей???

Вам всього 25 років, а Ви сумуєте за ковбасою по 3 рублі, якої в очі ніколи не бачили? Ми і будемо так жити, якщо в нас навіть нове покоління живе з думками про дешеву срсрвську ковбасу.
Я Вам розповім, як при срср була добра народжуваність. Секрет срср простий - відсутність засобів контрацепції. Один із основних засобів планування родини - аборт. Основний засіб запобігання вагітності - кефір. Замість, звісно. Із доступних методів - ППА, календарний метод і спіралі. Тільки не сучасні мірени, а ті спіралі, які викликали запалення і які просто руйнували ембріони на ранніх термінах, якщо жінка все-таки вагітніла. Переважна більшість жінок того часу не ставиться до аборту як до чогось надзвичайного. Це була нормальна практика. Я вам навіть більше того скажу - в жінок в срср не було навіть прокладок.
По другому питанні - як все було райдужно із роботою в срср. Так, робота була. Платили, правда, за неї небагато, зате всім однаково - хоч добре працюй, хоч погано. Тому переважна більшість працювала погано - нащо напружуватись. Ця звичка, до речі, не викорінилась досі. Працювати в нас багато хто не хоче і відсиджує дні на роботі, жаліючись на погану зарплатню.
Але в питанні про срср головне не розмір зарплати, а те, що її не було на що витратити. Грошей, які виплачувались людям, було помітно менше, ніж продукції. Держава, звісно, і тут подбала про людей і запропонувала зберігати гроші в ощадній касі. Державній звісно. Таким чином срср отримувало частину грошей від населення назад. Прикол в тому, що такої маси грошей, як була на руках та рахунках людей в срср, в реальності і не існувало.
Та важливо ще як жити. І тут треба пам"ятати, що в срср пальто та куртки носили 5-7 років, а то і більше, взуття - поки не розповзеться. Дитячі речі носились братами-сестрами, а потім передавались племінникам, сусідам, знайомим. Носили їх до стану ганчірки. Плитка на кухні та в санвузлі клеїлась "на все життя" і добре, якщо вона була одного розміру і типу, бо клеїлась плитка, яку вдалось вкрасти чи дістати "по блату". Меблі - одні на все життя і не те, що подобається, а те, на що черга дійшла. Про побутову техніку я взагалі промовчу, бо я пам"ятаю, як я дитиною цілий день простояла в черзі за... електровафельницею. Вона, до речі, була зроблена так по дурному, що згоріла за кілька місяців і добре, що нікого не вбила, бо розжарена олія в цій конструкції стікала на кабель живлення - ясна справа, що провід цього довго не витримав. Як це диво радянської промисловості бахнуло і загорілось в мене на очах я теж добре пам"ятаю. Пральна машинка? Нормальний холодильник? Фен? Плойка? Та що там! Електрочайник - це була рідкість.
Якщо зараз жити так, як жили в срср, то я впевнена, теж буде на все вистачати.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
isabel

isabel

Заходил(а): 10.04.2018
Район: Ленинский
isabel
Активный пользователь
   04 April 2014
мне кажется, было бы неплохо убрать помощь на 4 и после ребёнка. Кто серьёзно хочет больше 3 детей - родит и так. Зато алкашка подумает.
la vita e bella

Besty

Заходил(а): 19.09.2018
Район: Ленинский
Телефон: 0503371407
Besty
Активный пользователь
   04 April 2014
Валюшка, я не "несу бред", я пишу правду. Если люди решились на второго или третьего только потому чтотгосударство поманило денежкой, то они сами виноваты, жалко только детей, которых они родили из-за выплат...
Вот выше пишут, как же прожить на 800 грн с ребенком. А на них не нужно жить! Это помощь, а не зарплата! Предполагается что у семьи есть папа, который приносит деньги и содержит семью, а 800 грн К ЭТОМУ добавляет государство. Я не говорю про матерей одиночек, как уже писали, они получают больше раза в 2, на эти деньги уж пару лет можно прожить. А если у семьи папа неработает или приносит мизер, мама сидит в декрете при этом 3 года и все втроем живут на 800 грн помощи....ну что сказать, ну нужно же как то с умом подходить к рождению детей... Правильно писали тут, что в развитых странах рожают за 30, потому на ноги становятся, карьеру строят, деньги откладывают.

Алиса, +1000 ко всему посту. Я ссср можно сказать незастала, но мама моя категорчески не хочет "назад", говорит всю жизнь в очередях, с ребенком не погуляешь, не поиграешь, все только за чем то стоишь!
Евгения

Евгения

Заходил(а): 28.05.2020
Евгения
Активный пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 08:29)
Валюшка, я не "несу бред", я пишу правду. Если люди решились на второго или третьего только потому чтотгосударство поманило денежкой, то они сами виноваты, жалко только детей, которых они родили из-за выплат...Вот выше пишут, как же прожить на 800 грн с ребенком. А на них не нужно жить! Это помощь, а не зарплата! Предполагается что у семьи есть папа, который приносит деньги и содержит семью, а 800 грн К ЭТОМУ добавляет государство. Я не говорю про матерей одиночек, как уже писали, они получают больше раза в 2, на эти деньги уж пару лет можно прожить. А если у семьи папа неработает или приносит мизер, мама сидит в декрете при этом 3 года и все втроем живут на 800 грн помощи....ну что сказать, ну нужно же как то с умом подходить к рождению детей... Правильно писали тут, что в развитых странах рожают за 30, потому на ноги становятся, карьеру строят, деньги откладывают.

Алиса, +1000 ко всему посту. Я ссср можно сказать незастала, но мама моя категорчески не хочет "назад", говорит всю жизнь в очередях, с ребенком не погуляешь, не поиграешь, все только за чем то стоишь!

вы что? да разве можно от мужей что-то требовать? они же такие... такие умные, талантливые, интеллигентные, просто не нашли еще своего места в жизни ))))) они обязательно, сидя на диване, дождутся вакансий директоров, начальников отделов, дело времени просто ))) а грузчиками, водителями, строителями, электриками, сварщиками ни-ни.. эти вакансии для кого-то другого, но не для чьих-то муженьков
ШумелКа Мышь

ШумелКа Мышь

Заходил(а): 05.12.2021
ШумелКа Мышь
VIP пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 03:22)
прожить одной с ребенком можно, а если добавляется прожерливый папа, то конечно туговато

ох уж этот папа! иш че придумал! на диету его и срочно
Лучше, чем сегодняшний день, никогда не будет. Сегодня совершенно.
Вера1690

Вера1690

Заходил(а): 26.08.2019
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (03 Апрель 2014 15:54)
Ну це якщо зразу продумувати такий довгограючий проект, де ми спочатку просто вбухаємо гроші задля стимуляції народження, років на через два-три плануємо нові дитсадочки, через 16-17 - середньо-спеціальні та вищі заклади освіти, через 20-25 - нові підприємства і т.д. І під це все зразу розрахунки економічні, планові, ресурсні. Де взяти гроші на всю цю велику інвестицію в людські ресурси, враховуючи, що лише починати окупатися ці гроші почнуть по-скромному років через 20-25, а коли воно повністю окупиться - то ще пізніше. І вся ця казка лише за умови, що по дорозі не трапиться який світовий гаплик типу криза чи ще щось подібне.
Ні, якщо у держави є така велика потреба у населенні і є так багато зайвих грошей, то на здоров'я, але... але...

взагалі-то любі державні проекти мають під собою довгоплановість. І розвивається держава не в одному якомусь напрямку, а у всіїх, у неприбутковмих галузях так само. Вона розвиває і спорт і медицину і освіту і вугільну промисловість і культуру, і т.д., усе не буду перераховувати, так що де узяти гроші і чи не станеться коллапс повинні думати 450 депів, президент, і кабмін у повному складі. на те у них і велика голова

При всіх цих розмовах про відсутніх коштів на соціальний сектор в Україні замість дитсадка гелікоптерні майданчики будуються і знаходяться кошти на кортежі, і людські ресурси знаходяться, і криза не заважає
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг

Слава Україні!
Вера1690

Вера1690

Заходил(а): 26.08.2019
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (03 Апрель 2014 15:54)
детских ведь тоже только 1000 и на них живут всей семьей.

я часто зустрічаю таке висловлювання, і цілком вірю що якеась кількість людей на так і робить, але у мене особисто, навіть врахувавши що зараз не працюючи я маю товаристово на 95% з жінок що знаходяться у відпустці по догляду за дитиною, немає жодного реального прикладу коли родина у ровному складі, тобто мама+дитина+тато живуть виключно на соціальну допомогу.

То я б це й момнт як показовий не брала б.
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг

Слава Україні!

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 04:14)
Жизнь очень дорогая, а дети тут не причем! Забыли как сами росли? Что кушали? Плохо, что много изобилия,а вот денег купить нет(((

я Вам сейчас открою страшную тайну: :)))

Ваши дети, живут не хуже, чем вы жили...
потому что у них есть любящая мама, игрушки, одежка, и вкусности, которые, Вы покупаете своей доченьке..

Если при этом еще и мульты, прогулки, и иногда зоопарк - то вобще все шикарно :)))
потому что это детство!

сложно и плохо потом становиться, когда сам обеспечиваешь все это своей крохе :))
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 07:28)
Вам всього 25 років, а Ви сумуєте за ковбасою по 3 рублі, якої в очі ніколи не бачили? Ми і будемо так жити, якщо в нас навіть нове покоління живе з думками про дешеву срсрвську ковбасу.
Я Вам розповім, як при срср була добра народжуваність. Секрет срср простий - відсутність засобів контрацепції. Один із основних засобів планування родини - аборт. Основний засіб запобігання вагітності - кефір. Замість, звісно. Із доступних методів - ППА, календарний метод і спіралі. Тільки не сучасні мірени, а ті спіралі, які викликали запалення і які просто руйнували ембріони на ранніх термінах, якщо жінка все-таки вагітніла. Переважна більшість жінок того часу не ставиться до аборту як до чогось надзвичайного. Це була нормальна практика. Я вам навіть більше того скажу - в жінок в срср не було навіть прокладок.
По другому питанні - як все було райдужно із роботою в срср. Так, робота була. Платили, правда, за неї небагато, зате всім однаково - хоч добре працюй, хоч погано. Тому переважна більшість працювала погано - нащо напружуватись. Ця звичка, до речі, не викорінилась досі. Працювати в нас багато хто не хоче і відсиджує дні на роботі, жаліючись на погану зарплатню.
Але в питанні про срср головне не розмір зарплати, а те, що її не було на що витратити. Грошей, які виплачувались людям, було помітно менше, ніж продукції. Держава, звісно, і тут подбала про людей і запропонувала зберігати гроші в ощадній касі. Державній звісно. Таким чином срср отримувало частину грошей від населення назад. Прикол в тому, що такої маси грошей, як була на руках та рахунках людей в срср, в реальності і не існувало.
Та важливо ще як жити. І тут треба пам"ятати, що в срср пальто та куртки носили 5-7 років, а то і більше, взуття - поки не розповзеться. Дитячі речі носились братами-сестрами, а потім передавались племінникам, сусідам, знайомим. Носили їх до стану ганчірки. Плитка на кухні та в санвузлі клеїлась "на все життя" і добре, якщо вона була одного розміру і типу, бо клеїлась плитка, яку вдалось вкрасти чи дістати "по блату". Меблі - одні на все життя і не те, що подобається, а те, на що черга дійшла. Про побутову техніку я взагалі промовчу, бо я пам"ятаю, як я дитиною цілий день простояла в черзі за... електровафельницею. Вона, до речі, була зроблена так по дурному, що згоріла за кілька місяців і добре, що нікого не вбила, бо розжарена олія в цій конструкції стікала на кабель живлення - ясна справа, що провід цього довго не витримав. Як це диво радянської промисловості бахнуло і загорілось в мене на очах я теж добре пам"ятаю. Пральна машинка? Нормальний холодильник? Фен? Плойка? Та що там! Електрочайник - це була рідкість.
Якщо зараз жити так, як жили в срср, то я впевнена, теж буде на все вис
Вы понимаете вообще суть вопроса? Или вы думаете, что сейчас честно можно заработать и купить все что захочешь. не имея своего дела ничего не купишь! Меня не интересует колбаса за 3рубля и фены и электрочайники, а то что я родилась в начале развала ссср и у меня есть сестра 91-го г.р. родители нас родили и воспитали и не сделали аборт, а воспитали и за это им спасибо! Я к тому веду, что какое ни было бы время, всегда найдется место для маленького дитяты, а как по мне: сама без штанов хотить буду, а малушу куплю!
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 09:09)
я Вам сейчас открою страшную тайну: :)))

Ваши дети, живут не хуже, чем вы жили...
потому что у них есть любящая мама, игрушки, одежка, и вкусности, которые, Вы покупаете своей доченьке..

Если при этом еще и мульты, прогулки, и иногда зоопарк - то вобще все шикарно :)))
потому что это детство!

сложно и плохо потом становиться, когда сам обеспечиваешь все это своей крохе :))

Это должны понимать люди, которые становятся родителями и тут не идет о госпомощи речь!
Да, я считаю, что мой ребенок живет а то и лучше, чем я, когда была маленькой, потому, что пока фрукты и сладкое я могу купить из собственных доходов не затрагивая детские!
Felicity

Felicity

Заходил(а): 19.11.2016
Felicity
Gold
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 03:45)
да вот-вот, только почему то майдановцы ни словом об зарпатах, власть их видете ли не устраивала

А вас влаштовувала? Перечитала всі Ваші пости і чесно кажучі в легкому шоці. Ви звідки знаєте як там було В СССР, навіть я у свої майже 30 років нічого не пам'ятаю. Моя мама здригається від згадки про дектрет у радянський час ,коли вона маючи на руках 2-х астматиків усі дектретні і татову зарплатню витрачала на ліки, а на їжу не вистачало. А що стосується підприємців ,яких треба перевірити, то мій чоловік саме підприємець, який забезпечує роботою інших людей, зараз він не зменшив зарплатню людям, хоча роботи вдвічі менше ніж до усіх цих подій. Економить він зараз на своїй зарплаті ,вже майже 3 місяці ми живемо на мою зарплатню (я працюю вдома вже 4 роки без перерви на дектрет), ну це таке, лірика. Коли в нього на роботі хтось звільняється, для мене це трагедія - бо це значить, що я з місяць практично не буду бачити чоловіка. А знаєте чому, бо працювати ніхто не хоче, у нього нормальні зарплатня, але треба працювати добре. Приходять молоді хлопці і говорять - та нє, я ж так не хочу ,а можна пів дня працювати нехай заробітня плата буде менша, ось вам і бажаючи працювати
Свою Україну любіть. Любіть її... Во врем'я люте. В останню тяжкую минуту За неї Господа моліть.
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 09:24)
Вы понимаете вообще суть вопроса? Или вы думаете, что сейчас честно можно заработать и купить все что захочешь. не имея своего дела ничего не купишь! Меня не интересует колбаса за 3рубля и фены и электрочайники, а то что я родилась в начале развала ссср и у меня есть сестра 91-го г.р. родители нас родили и воспитали и не сделали аборт, а воспитали и за это им спасибо! Я к тому веду, что какое ни было бы время, всегда найдется место для маленького дитяты, а как по мне: сама без штанов хотить буду, а малушу куплю!
А Ви взагалі суть поста зрозуміли? Якщо Ви народились на початку розвалу срср, то звідки вам знати, як воно було. Мені було 10 років на момент розвалу, щось я таки вже кумекала і от я в срср точно не хочу.
Ясна справа, що Вас не цікавлять фени та ел. чайники, але ці тільки тому, що зараз ви пішли і все це купили, а тоді - зась! Хочешь щось купити - стій в черзі, переплачуй вдесетеро.
з.і. Про неможливість заробити я коментувати не буду - працювати треба, а не на роботу ходити. Де б я не працювала, я нормально заробляла саме тому, що я звикла активно працювати, а не сидіти і чекати закінчення робочого дня - Ви-то, може, здивуєтесь (ну, раз для Вас срср - це гарний приклад) але це дуже цінується.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
vestigial

vestigial

Заходил(а): 13.12.2021
Район: Заводской
Телефон: (068)267-15-48
vestigial
VIP пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 09:24)
Вы понимаете вообще суть вопроса? Или вы думаете, что сейчас честно можно заработать и купить все что захочешь. не имея своего дела ничего не купишь!

Так, можна чесно заробити! Тільки ПРАЦЮВАТИ треба, а не сидіти з 9 до 18 копирсатись в "контактику", скиглячи що мало платять.

У мене нема своєї справи. Я звичайний IT-шник, самоук (освіта - біофак ОНУ, диплом "з відзнакою"). І нічого, можу дітям іграшки, фрукти, добрячий одяг купувати. Чоловік програміст, закінчував мехмат того ж самого ОНУ. Наша добра знайома робить ремонти, але робить класно, різні там декоративні штукатурки, барельєфи, художні стелі - і нічого так, двох дітей сама виростила. Чи може, ви мали на увазі "мати розумну голову або працьовиті руки"="мати свою справу"? Тоді так, ой, неробі ніхто за так не платитиме. Ніде в світі.
1) Отака я бяка. Тим і пишаюся. 2) Той, хто сказав "сидіти на попі рівно" забув, що пласка від сидіння срака - з біса неприваблива

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   04 April 2014
я уже совсем запуталась., о чем речь...
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
КеТьКа

КеТьКа

Заходил(а): 21.12.2016
КеТьКа
VIP пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 09:38)
Так, можна чесно заробити! Тільки ПРАЦЮВАТИ треба, а не сидіти з 9 до 18 копирсатись в "контактику", скиглячи що мало платять.

У мене нема своєї справи. Я звичайний IT-шник, самоук (освіта - біофак ОНУ, диплом "з відзнакою"). І нічого, можу дітям іграшки, фрукти, добрячий одяг купувати. Чоловік програміст, закінчував мехмат того ж самого ОНУ. Наша добра знайома робить ремонти, але робить класно, різні там декоративні штукатурки, барельєфи, художні стелі - і нічого так, двох дітей сама виростила. Чи може, ви мали на увазі "мати розумну голову або працьовиті руки"="мати свою справу"? Тоді так, ой, неробі ніхто за так не платитиме. Ніде в світі.

хорошо , а как по вашему не сидеть на месте ????С маленьким ребенком на рукакх .Инвалиду? Кроме Фриланса неуж то есть чтио то нормальное?? (это я так для инфы может посоветуете что то?)
https://vk.com/bezvozmezdnoe в группе отдают даром. не каких продаж или обменов) Если вам будут говорить про меня гадости - верьте каждому слову, вы же стадо.
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 09:32)
А Ви взагалі суть поста зрозуміли? Якщо Ви народились на початку розвалу срср, то звідки вам знати, як воно було. Мені було 10 років на момент розвалу, щось я таки вже кумекала і от я в срср точно не хочу. Ясна справа, що Вас не цікавлять фени та ел. чайники, але ці тільки тому, що зараз ви пішли і все це купили, а тоді - зась! Хочешь щось купити - стій в черзі, переплачуй вдесетеро.
з.і. Про неможливість заробити я коментувати не буду - працювати треба, а не на роботу ходити. Де б я не працювала, я нормально заробляла саме тому, що я звикла активно працювати, а не сидіти і чекати закінчення робочого дня - Ви-то, може, здивуєтесь (ну, раз для Вас срср - це гарний приклад) але це дуже цінується.

А я тоже до декрета не сидела и одним местом не протирала рабочий стул, а работала,работала и не жалуюсь, что маленькое пособие! Спасибо за такое, плохо что до 3-х лет недополучаю(моей дочери 2.8мес), потому, что реально из-за болезненности ребенка не могу выйти на работу!
КеТьКа

КеТьКа

Заходил(а): 21.12.2016
КеТьКа
VIP пользователь
   04 April 2014
Цитата: Ссылка (04 Апрель 2014 09:32)
А Ви взагалі суть поста зрозуміли? Якщо Ви народились на початку розвалу срср, то звідки вам знати, як воно було. Мені було 10 років на момент розвалу, щось я таки вже кумекала і от я в срср точно не хочу. Ясна справа, що Вас не цікавлять фени та ел. чайники, але ці тільки тому, що зараз ви пішли і все це купили, а тоді - зась! Хочешь щось купити - стій в черзі, переплачуй вдесетеро.

Вот я тоже такой человек что мне нужна активная работа , а ни сидение за компом ( я про работу в интеренете)Вроде по чучуть работаю но не то . Мне надо что б активность какаято была((((((
https://vk.com/bezvozmezdnoe в группе отдают даром. не каких продаж или обменов) Если вам будут говорить про меня гадости - верьте каждому слову, вы же стадо.
Просматривают эту тему:

Forum