• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Сексуальное воспитание

Конфетти   
VIP пользователь   
15 September 2012 14924 202
mamatanya

mamatanya

Заходил(а): 15.06.2019
Район: Центральный
Телефон: 063 491 2019
mamatanya
VIP пользователь
   03 August 2013
)))))))) будете смеяться, но я только сейчас поняла, почему когда-то мама допытывалась до всех подробностей разговора и маршрута с молодым человеком, когда я была еще не совсем совершеннолетней. она еще страшно сердилась и нервничала (хоть и старалась скрыть изо всех сил), если я уклончиво отвечала вроде "гуляли, болтали ни о чем". это она прикидывала, было ли у нас время на что-то кроме разговоров. извела меня тогда этими вопросами в край....
mamatanya

mamatanya

mamatanya
VIP пользователь
   03 August 2013
ні, я так не думаю. звісно, якщо це буде постійно, то рано чи пізно дізнається і мама. аби не пізно. бо вона ж повірила, що презервативи їм не потрібні, а грошей не витачило, або просто забули.
mamatanya

mamatanya

mamatanya
VIP пользователь
   03 August 2013
або тому й не купували, щоб свідків не було і мамі випадково не доклали
lilak

lilak

Заходил(а): 13.08.2016
lilak
Пользователь
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 01:14)
а мені все ж таки цікаво почути мам хлопців....))) ну з подробицями)))

Я тут одна мама мальчиков? /ay ))) Ща напишу, только не знаю какие подробности изложить ))

Мальчики у меня еще маленькие, пока подробности нашего сексуального воспитания звучат на подобие: "у бабушки нет писюна - она девочка, а у тебя есть, потому что ты мальчик, как папа и дедушка" в ответ на предложение бабушке пописать писюном )))

Вообще мне кажется выход такой: демократический стиль общения и воспитания ребенка в принципе. А он предполагает сотрудничество и постоянное общение с родителем, однако с предоставлением определенных свобод. Вырастить думающего ребенка, способного понять причинно-следственные связи, способного не пойти на поводу у толпы, а именно это проблема подростков. Ребенок подросткового возраста не хочет выделяться в своей компании отсутствие опыта.
Но, человек предполагает, а... хочешь мира - готовься к войне )) Нужно понимать, что у ребенка своя жизнь и только он ее может прожить. В некоторых ситуациях и авторитарные методы не плохи, когда уж совсем несет детеныша. Нужно только понить о том, что у него еще нет вашего опыта и, соответственно, он врядли сможет принять ваши разумные доводы в некоторых ситуациях. Как нерилично говорил один мой знакомый: зов п.... сильней приказов командира! Грубо, но в точку в отношении некоторых первых сексуальных опытов. Авторитаризм и тотальный контроль может действительно вызвать бурю протеста. А, если родитель не видит другого выхода, и это его вынужденный, но обдуманный выбор, чтож - это действительно право родителя.

Попытаемся донести приятности выбора не сексуального партнера, а любви и серьезных, длительных отношений. Будем надеяться на благоприятный исход )) Но, мы с мужем на всякий случай готовы становиться бабушкой и дедушкой даже очень рано)) Кстати, один из доводов серьезно подумать о том пора или нет, предложить подростку представить, что его избранник останется в его жизни навсегда, как минимум в качестве отца или матери его будущего ребенка. Потому что нет 100% эффективных средств предохранения от беременности, и случайный секс всегда может стать началом чьей-то жизни.
mamatanya

mamatanya

mamatanya
VIP пользователь
   03 August 2013
ет, ну это все понятно, это про воспитание в целом. а там предлагалась ситуация, что вот уже родители оказались перед фактом: их 14-летнее чадо занимается сексом. как реагировать? как себя вести?
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   03 August 2013
А що мами хлопчиків?))))
Як казала моя бабця- на козаку немає знаку.
Страшний сон про невідомих та навіть відомих онуків просто мрія в порівнянні зі сном про вагітну неповнолітню дочку.
Крім загальних для обох полів цінностей кохання і початку сексуального виховання з двох років фразою "мама любить папу, папа любить маму", особливістю виховання хлопця є його любов до матері як до першої жінки в його житті. (Власне, як для дівчинки перший чоловік - батько). Любов до матері, розуміння її жіночих особливостей і проблем він перенесе на першу дівчину, інших жінок і дружину.

Ще 14-річний середньостатистичний хлопець поступається в фізичному розвитку середньостатистичній дівчині. Тому всі паніки наступають пізніше і не такі гострі. 

mamatanya

mamatanya

mamatanya
VIP пользователь
   03 August 2013
ну от 16-річний хлопець вже достатньо фізично розвинутий. якщо почне своє сексуальне життя, то з такою ж 16-річною або тією самою 14-річною, про яку ми тут фантазуємо.....це ж теж чиясь дитина....дві дитини намагаються бути дорослими, це небезпечно....ніяк втручатись не станете? я розумію, що головне вже в голову вкладене до того, і суттєво не зміниш, я про це вже казала, але хоч якось направляти це в більш-меньш розумному напрямку....навіть не знаю....мені складно уявити себе мамою хлопчика. до того ж хлопці з мамою швидше за все не ведуть такі інтимні бесіди...чи ні?
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   03 August 2013
Я б сказала, що хлопці ведуть ще менше, ніж дівчата. Звісно, ми всі найкращі матері і діти наші друзі, але 100% розраховувати на повну відвертість я б не стала навіть з дівчинкою. І не тільки в питаннях сексу.
Це я тепер знаю, що в 16 років мій ще сексом не займався. А тоді в мене впевненості не було - постійної дівчини не було, а чим вони займаються, коли "пішов гуляти" - хз. Може, й сексом. Хоча "ні,ні,ні, мамо." Але хлопчик - це простіше в плані ймовірної вагітності і репутації. За чашкою чаю розказувала про нехороші болячки, закликала дружити тільки з пристойними панянками. До речі - пристойні друзі - запобігання порочним зв"язкам))). Закликала користуватися презервативами, навіть пропонувала купляти, якщо сам соромиться. Запевняла, що як дівчина (гіпотетична) завагітніє, то буде одружуватися. "А воно тобі треба в 16 років зв"язувати себе з малознайомою на все життя і брати огромезну відповідальність, яка ще не по силах? Це вже як мама і папа. Уяви себе на папиному місці." На що отримувала запевняння, що нічого такого.

Пані Наталю, мої пропозиції піти купити презервативи носили виключний, превентивний, а не системний, дозволяючий характер. Бо при гарних стосунках з сином я не була насітльки самовпевнена, що він зі мною поділиться планами та звітами про сексуальний контакт. І таки не поділився, але це вже було пізніше. І те, що вони користувались презервативами, є заслуга і моїх тодішніх розмов))))

Щодо знайомств з дівчинами і батьками. Мабуть, я теж не дуже вдалий приклад. Бо в 16-17 дійсно тиждень погуляли в кіно, розійшлися, через місяць інша. Ну, спитаєш хто-що. Але при такій швидкості я не втигала знайомитися. І сенсу не бачила знайомитися з тією, з якою він сам ще не обзнайомився достатньо, щоб зав"язати те, що називається взаєминами

Якщо дівчина, складніше. Питання - з ким відпускаєш в кіно? Я свого часу гроші давала на таксі, щоб він міг після концерту дівчат розвести додому (просто однокласниць) і сам безпечно доїхати додому. А відпусти дівчину - куди, з ким, коли і як повернеться? Розписку брати чи що?

І дівчата, і хлопчики ще соромляться батьків, щоб йти прям офіційно знайомитися. Себе згадайте, як йшли до майбутньої свекрухи. А то 14. Тому краще компанією запрошувати до себе, чи ходити туди, де тусуються вони - чергувати на дискотеках в школі, цікавитися концертами тупої музики, скейт-фестами чи що там ще у них зараз. Все одно дівчина/хлопець для першого контакту - це найчастіше з дружньої тусовки. От її і треба тримати під приглядом всю. І формувати заздалегідь - пристойна школа, гурток, секція, театр, танці тощо.
moonsun

moonsun

Заходил(а): 20.10.2017
moonsun
VIP пользователь
   03 August 2013
Підтримую, що для виховання хлопця теоретичні ромови про романтику, кохання на все життя і цноту до шлюбної ночі - не за адресою. Я теж використовую приклад батьків: поведінка тата, як приклад ставлення справжнього чоловіка до достойної жінки; мати, як можливість споглядати за життям жінки у різних обставинах.
В тата вчиться ставлення до жінки як до "кришталевої вази", не романтиці з квіточками, а щосекундній повазі і відповідальності. Коли я нещодавно була у лікарні, син до мене приходив, бачив мене білу, нещасну і перелякану, потім вдома носив мені чай і бутери, коли я отямувалась. Могла б приховати, але не стала, він вже достатньо дорослий, щоб бачити не тільки обкладинку дорослого життя, хай краще знає, як погано буває жінці, не вірить в казочку про "це не операція, 5 хвилин і пішла додому".
Забороною і допитами не багато зробиш. Я почала статеве життя до повноліття і не шкодую ані хвилини. Він був не першою закоханістю, але це було дуже сильне почуття, це було свідоме рішення, і ніякий не вітер в голові, не запаморочення. Так, я не одружилася з ним, та, власне, й не збиралася бути йому дружиною, але якби був шанс прожити цей період знову, то не змінила б це рішеня, не дивлячись на біль, розчарування і решту зі стандартного набору підліткових закоханостей. У чому величезна помилка моєї мами? У позиції "пасть порву, моргали виколю". Мене не гвалтували, мозок не запудрювали, нічим не залякували. Якого біса до мого кохання ставлення як до злочину? Чого вона добилася? Я швидко і рано навчилася жити подвійним життям, не повідомляючи про левину частину моїх знайомств і місць, де буваю. Казково...
Скоро син стане підлітком і ми дуже активно з чоловіком шукаємо шляхи забезпечити синові можливість тусовки друзів приводити додому; думаємо, як їм забезпечити достатню ізольованість, щоб вони почували себе безпечно, не під наглядом, і нам не заважали. Краще я буду другом в його тусовці, ніж конвоїром, від якого треба сховатись. Бо мої батьки нарадітись не могли, як дівчина фізикою займається, тричі на тиждень на факультативи ходить. Ага-ага... вночі параграф читнула, ось тоді і п'ятірка на уроці, ну а тричі на тиждень геть не та фізика з хімією була /t1803 тому і свого досвіду впевнена - заборони не діють, статеві стосунки з дурості бувають у дурнів, а ще секс може бути через кохання, і до цього батьки мають бути готові. у чотирнадцять - зарано, згодна, але може бути всяке, краще мати кілька варіантів, крім заборони, бо помилитись може не тільки дурень, а і недосвічений закоханий.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 11:45)
 У чому величезна помилка моєї мами? У позиції "пасть порву, моргали виколю". Мене не гвалтували, мозок не запудрювали, нічим не залякували. Якого біса до мого кохання ставлення як до злочину? 

Згадався радянський фільм "Однажды двадцать лет спустя" - " У тебя любовь, первая любовь..."
happy2look

happy2look

Заходил(а): 21.10.2021
Телефон: 0509990063
happy2look
VIP пользователь
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 11:54)
Згадався радянський фільм "Однажды двадцать лет спустя" - " У тебя любовь, первая любовь..."

что-то не помню этого момента? это ей мать говорила?.. вот как всё может повернуться))))))
всё, сорри! вспомнила))))
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 12:01)
что-то не помню этого момента? это ей мать говорила?.. вот как всё может повернуться))))))

Так, вони всі їхали в автомобілі, і дочка з ними років якраз 14.  а за ними на мотоциклі Ромео. Виіршили познайомитися, Ромео засмущався і якось різко відмовився. Закохані психанули одне на одного. Ромео поїхав, дочка в істериці. І тут мама, обіймаючи, каже "У тебя любовь. Первая любовь"
(по пам2яті)))
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   03 August 2013
Згадувала, як називався ще один фільм і знайшла ось що
фільми про закоханих дітей

Все наоборот
А если это любовь? 
Вам и не снилось… 
Воспитание чувств (фильм) 
Дорогая Елена Сергеевна (фильм) 
Завтра, третьего апреля… 
Звонят, откройте дверь
Класс (фильм, 2008) 
Куколка (фильм, 1988) 
Отличница лёгкого поведения 
Под кайфом и в смятении
Секреты (фильм, 2007) 
Точка, точка, запятая… 
Баламут (1978) 

moonsun

moonsun

moonsun
VIP пользователь
   03 August 2013
піду від зворотнього. чого я бажаю дорослим дітям? щасливої родини. що для цього треба мати? вміння спілкуватись, вирішувати конфлікти, якісне сексуальне життя, про кохання і матеріальні блага не в цю тему, бо цілком залежить від дитини і батькам тут робити немає чого. що потрібно, щоб людина вміла спілкуватись, конфліктувати і знала свою сексуальність? досвід, можливість тренуватись, помилятись. чи матиме дитина можливість спробувати, якщо буде заганятись у межі суворих заборон і однозначних визначень? однозначно, нічого доброго з цього не вийде; або їй колись її рожеві окуляри так здеруть чи розіб'ють прямо на обличчі, що на залізування ран можуть піти роки, або вона буде виходити в доросле життя одна, наосліп, позбавлена можливості ставити питання та звертатися за допомогою. в мене є кілька знайомих, які "зходили замуж, щоб потрахатися", бо батьки впадали на дупу, щоб "захистити дитину від ганьби", про життя з коханим без шлюбу не йшлося. зараз це розлучені одинаки, які не вміють будувати нормальні стосунки і щиро не розуміють, чого в них не складається. отже, я за громадянський шлюб, за дошлюбний секс, за зміну партнерів, поки не знайдеш своє. коли дитина почне свій пошук? коли буде достатньо дорослою? як я можу мінімізувати ризики? дати якомога більше чесної інформації. дорослість має бути не тількі у тілі, а й у мозоку, душі, зважені рішення приймає рішення той, хто знає, що таке відповідальність, готовий помилятися і виправляти помилки. і ось тут найважче для батьків - прийняти той факт, що неможливо захистити дитину від всіх помилок, всього болю, всіх падінь. дозволити дитині програвати і приповзати по допомогу, а не вимагати від неї ідеальності.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

Евгеша

Евгеша

Заходил(а): 23.12.2017
Район: Ленинский - ЮТЗ
Евгеша
Активный пользователь
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 14:29)
 і ось тут найважче для батьків - прийняти той факт, що неможливо захистити дитину від всіх помилок, всього болю, всіх падінь. дозволити дитині програвати і приповзати по допомогу, а не вимагати від неї ідеальності.

я вас читаю и полностью согласна с каждым словом,но как себя заставить перестать переживать за нее, как себя убедить что так правильно??? я сейчас на грани между тотальным контролем ( потому что влезает в такие неприятности, что волосы дыбом встают от страха за нее -дочке почти 6 лет) и и полным пофигизмом - делай что хочешь я устала предупреждать о последствиях, и это только ей 6, как уже сейчас находить доводы и объяснять ребенку что то что она совсем не хочет понимать...как??? подскажите...
moonsun

moonsun

moonsun
VIP пользователь
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 15:28)
я вас читаю и полностью согласна с каждым словом,но как себя заставить перестать переживать за нее, как себя убедить что так правильно??? я сейчас на грани между тотальным контролем ( потому что влезает в такие неприятности, что волосы дыбом встают от страха за нее -дочке почти 6 лет) и и полным пофигизмом - делай что хочешь я устала предупреждать о последствиях, и это только ей 6, как уже сейчас находить доводы и объяснять ребенку что то что она совсем не хочет понимать...как??? подскажите...

розповідати про те, як є, а не про те, як треба. не можуть батьки не перейматись тим, що з дитиною, але можуть не ставити собі за мету передбачити все. які такі неприємності можуть чекати на дитинку 6 років? це події, на яких дитина навчається чомусь, що їй буде у нагоді у дорослому житті, тому і варто, як на мене, не тому, якою має бути "хороша дитинка", а тому, що дійсно працює у житті.

onp2008

Заходил(а): 21.08.2018
Телефон: 0676039018. 0993413207
onp2008
Рукодельница
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 11:45)
Підтримую, що для виховання хлопця теоретичні ромови про романтику, кохання на все життя і цноту до шлюбної ночі - не за адресою. Я теж використовую приклад батьків: поведінка тата, як приклад ставлення справжнього чоловіка до достойної жінки; мати, як можливість споглядати за життям жінки у різних обставинах. В тата вчиться ставлення до жінки як до "кришталевої вази", не романтиці з квіточками, а щосекундній повазі і відповідальності. Коли я нещодавно була у лікарні, син до мене приходив, бачив мене білу, нещасну і перелякану, потім вдома носив мені чай і бутери, коли я отямувалась. Могла б приховати, але не стала, він вже достатньо дорослий, щоб бачити не тільки обкладинку дорослого життя, хай краще знає, як погано буває жінці, не вірить в казочку про "це не операція, 5 хвилин і пішла додому".
Забороною і допитами не багато зробиш. Я почала статеве життя до повноліття і не шкодую ані хвилини. Він був не першою закоханістю, але це було дуже сильне почуття, це було свідоме рішення, і ніякий не вітер в голові, не запаморочення. Так, я не одружилася з ним, та, власне, й не збиралася бути йому дружиною, але якби був шанс прожити цей період знову, то не змінила б це рішеня, не дивлячись на біль, розчарування і решту зі стандартного набору підліткових закоханостей. У чому величезна помилка моєї мами? У позиції "пасть порву, моргали виколю". Мене не гвалтували, мозок не запудрювали, нічим не залякували. Якого біса до мого кохання ставлення як до злочину? Чого вона добилася? Я швидко і рано навчилася жити подвійним життям, не повідомляючи про левину частину моїх знайомств і місць, де буваю. Казково...
Скоро син стане підлітком і ми дуже активно з чоловіком шукаємо шляхи забезпечити синові можливість тусовки друзів приводити додому; думаємо, як їм забезпечити достатню ізольованість, щоб вони почували себе безпечно, не під наглядом, і нам не заважали. Краще я буду другом в його тусовці, ніж конвоїром, від якого треба сховатись. Бо мої батьки нарадітись не могли, як дівчина фізикою займається, тричі на тиждень на факультативи ходить. Ага-ага... вночі параграф читнула, ось тоді і п'ятірка на уроці, ну а тричі на тиждень геть не та фізика з хімією була /t1803 тому і свого досвіду впевнена - заборони не діють, статеві стосунки з дурості бувають у дурнів, а ще секс може бути через кохання, і до цього батьки мають бути готові. у чотирнадцять - зарано, згодна, але може бути всяке, краще мати кілька варіантів, крім заборони, бо помилитись може не тільки дурень, а і недосвічений закоханий.

зараз, будучи дорослою жінкою, як Ви гадаєте повинна вести себе мати. якщо іі дитина-підліток не просто закохалася, а  й має регулярні статеві відносини? на Вашому досвіді, якби мати була другом-порадником, від якоі не було б потреби приховувати відношення із хлопцем. але при цьому вона була б категорично проти сексу до 17-18 років, чи прислухалися б Ви до іі думки, чи вона (думка) жодним чином не вплинула б на Ваші рішення?
moonsun

moonsun

moonsun
VIP пользователь
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 16:25)
зараз, будучи дорослою жінкою, як Ви гадаєте повинна вести себе мати. якщо іі дитина-підліток не просто закохалася, а  й має регулярні статеві відносини? на Вашому досвіді, якби мати була другом-порадником, від якоі не було б потреби приховувати відношення із хлопцем. але при цьому вона була б категорично проти сексу до 17-18 років, чи прислухалися б Ви до іі думки, чи вона (думка) жодним чином не вплинула б на Ваші рішення?

Не вплинула б. Я сама була категорично проти, поки йшлося теоретично. Всі дружби, зустрічання і гуляння не закінчувалися сексом, я твердо і без сумнівів відмовляла чи навіть не дозволяла пропонувати. Але прийшло почуття, і точка зору змінилася.
Якщо факт вже стався, це постійний партнер, це кохання, вони використовують мозок, тобто використовують бар'єрні засоби захисту, найбезпечніша поведінка батьків  прийняти це як факт, пройтися по пунктах про гігієну і привчити консультуватись у лікаря у випадку будь-яких сумнівів. Будь-який прояв страусиної поведінки - заборона, відмова обговорювати, істерики, вистьобування - риття ями власній дитині.
Дуже-дуже бажано, щоб дитина шкільного віку утрималась від статевих актів, якщо вже є бажання мати сексуальне життя, то нехай це буде петінг, оральний секс, тобто ті варіанти, які несуть найменьші ризики. Але якщо вже сталося, то треба діяти за обставинами, а не намагатися втиснути реальність в омріяну рамочку.

Евгеша

Евгеша

Заходил(а): 23.12.2017
Район: Ленинский - ЮТЗ
Евгеша
Активный пользователь
   03 August 2013

Цитата: Ссылка (03 Август 2013 16:01)

які такі неприємності можуть чекати на дитинку 6 років? 
ножницы, электричество, вентилятор, продукты в магазине взятые без спросу и т.д. я не рассказываю дочке как ведут себя "хорошие" девочки, это не для меня . понятие "хорошие" слишком "слащавое", я разговариваю как не стоит делать что б не было проблем и повреждений телесных, но как только я не успею упомянуть или посчитаю что 350 раз сказала , может хватить  повторять, моя дочь делает именно то что не стоило делать... и ладно продукты, но электричество и ножницы и все остальное....я честно в растерянности не знаю как объяснить на словах...!!!! ,  с вентилятором мне удалось донести о последствиях, правда пришлось применить силу и показать как вентилятор может накрутить ее распущенные волосы если стоять слишком близко и не заплетать волосы...но надолго ли??? вот как достучаться?? как разговаривать с человеком который посторонних людей быстрее понимает чем родителей???
п.с. я понимаю что у нее сейчас такой возраст- познает мир, но как не посидеть и не рехнуться???

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   03 August 2013
А що не так з ножницями? Моя з двох років щось вирізає.

Вам не здається, що ви зададто дитину опікуєте? Тому і не слухається. Адже коли нічого не можна, то можна все. а коли вона зі шкільної дискотеки буде затримуватись до дев"ятої, Ви взагалі збожеволієте?
Просматривают эту тему:

Forum