Цитата: Ссылка (03 Август 2013 17:06)
Аля, навіть, якщо дітям по 13-15 років? я розумію і підтримую все, що Ви написали, але зовсім не готова наприйняти факт, що моя дочка в 13-14 закохається настільки. що аж до сексу (а ій вже 12)
Ну, тут 2 частини. 13 - 14 років це зарано. Якщо дівчина в такому віці ладна перейти до близьких фізичних стосунків, то або 1) вона на пару-тройку років випереджає у розвитку своїх однолітків, або 2) в неї настільки бідне духовне життя, що вся енергія пре тілом (тут привіт батькам і приказка про спізнілий боржомі), або 3) це Джульєта і Ромео вже теж знайшовся (на повному серйозі. не можу я виключити ситуацію, що справжнє кохання знайшлося отак одразу).
Якщо перший варіант, то у цьому віці вже буде повний комплект фізіологічних проявів дорослості, варто шукати роботу, влаштовувати обставини таким чином, щоб дитина смакуала відповідальністю і дорослими ситуаціями, щоб наздогнати реальність, бо поки батьки вважали її дитиною, вона вже стала дорослою людиною, а життєвого досвіду обмаль.
Якщо другий варіант, то все сумно, проте, якщо так, то навряд чи мама буде в таких темах перейматися, що робити заздалегіть. Це капець як сумна ,але скільки б ми не квохтали, не допоможемо.
Якщо третій, то спокійно дочекаються повноліття чи принаймні соціальної самостійності, даруючи одне одному радість альтернативними способами, уникаючи ризиків, бо кохання включає в себе турботу і ніжність.
У решті випадків середньостатистична дівчина 13-14 років сама обуриться пропозицією і нічого не станеться.
Отже, перша частина - вік, друга частина - закоханість. Впевнена, що дитина, яка отримує достатньо любові і уваги від батьків, у спромозі відокремити небезпеку від цікавості, пізнавати перші кроки - поцілунки, торкання, завмирання, дражнитися, спокушати, але не переходити ту межу, за якою дівочі ігри перетворюються на жіночі складності :)