На дві банки по 300 мл готової пасти я беру 100 грамів тертого какао, 100 грамів какао-масла, 100 грамів фундуку смаженого і дрібно молотого, аж до стану пасти, 150 грамів дрібного цукру та 200 грамів молока або пастерізованих вершків 10%. Молоко краще брати магазинне, щоб не було зайвих присмаків.
Какао терте та какао-масло розчинити на водяній бані до рідкого стану (не перегрівати, як тільки розчинилось - одразу знімати), додати цукор, почати збивання міксером або комбайном (я збиваю в комбайні, мені так зручніше) Як тільки цукор розчинився, додати горіхову пасту та вершки або молоко. Збивати ще пару хвилин, потім перелити в банку і поставити в холодильник.
Вот более облегченный рецепт нутеллы из сливы(я делаю без орехов,но по желанию перемолотые в порошок орехи можно добавить в последнюю варку)
слива любая(я беру угорку)-2кг
сахар-1кг
какао-4 ст л
масло сливочное(желательно брать самое жырное)-200гр
Сливу очистить от косточек,перемолоть на мясорубке,засыпать сахаром до появления сока,затем поставить на огонь,довести до кипения и выключить.
Так варить 5-6 раз в течении 2-х дней,затем в последнюю варку добавляем какао,(перемолотые орехи по желанию),дать покипеть 5-10 мин.Затем добавить сливочное масло и еще проварить минут 10,нутелла готова!Простерелизовать банки и крышки ,влить кипящюю нутеллу и закатать.Приятного аппетита!