Моя однокласниця завагітніла у 11 класі і жила з бабусею у крихітній однушці на її пенсію. Чесно потім призналася, аби не ті гроші, що давали, зробила б аборт. Бо не було навіть за що пелюшок купувати. Зараз працює, туго їй, та все ж.
- 0 Поддержать автора
-
Лілічка
Семья:
Лілічка
Имя: Liliya Группа: VIP пользователь Сообщений: 4866 Регистрация: 22.09.2010 Заходил(а): 20.12.2018 |
Лілічка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:10)
В тому числі передбачити і такі варіанти, як незапланована вагітність зовсім молодих дівчат, тобто навіть якщо по дурості чи наївності так трапилося, то щоб хоч фінансові проблеми не страшили, та в результаті не робили аборту.
Моя однокласниця завагітніла у 11 класі і жила з бабусею у крихітній однушці на її пенсію. Чесно потім призналася, аби не ті гроші, що давали, зробила б аборт. Бо не було навіть за що пелюшок купувати. Зараз працює, туго їй, та все ж.
А с апрелем пришла тревога, птичий крик нарушал мой сон, и звала за собой дорога, плыл туман вдоль моих окон. Все закончилось - злость и жалость, а внутри - тонкой коркой лед. Но когда ничего не осталось,
нужно просто идти вперед.
@dobraya@
Семья:
@dobraya@
Имя: Надя Группа: Активный пользователь Сообщений: 330 Регистрация: 29.11.2011 Заходил(а): 28.05.2023 |
Город: Николаев Район: Ленинский - Старый Водопой Телефон: 0666320420; 0936855002 |
@dobraya@
Активный пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:07)
8-ми годинний робочий день, це з 8(9)-до 15(16) години. У вас пари ввечері починалися чи ви ввечері на роботу йшли?Була у Вас на руках дитина?
Может ребёнка и не было, потому что на тот момент у неё были другие цели?
Zemy
Семья:
Награды:
Zemy
Имя: Зяма Группа: VIP пользователь Сообщений: 12755 Регистрация: 03.01.2011 Заходил(а): 12.04.2017 |
Zemy
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:10)
Хіба я десь писала, що не достойна? Вихідна ідея була в тому, щоб якось прив'язати рівень цих виплат до попередньої сумлінної праці, тобто щоб не народжували одного за одним з метою жити надалі на дитячі гроші. Наскільки запропонований механізм відповідає цій меті, і які можуть бути побічні наслідки, то вже інше питання, це треба продумати добре. В тому числі передбачити і такі варіанти, як незапланована вагітність зовсім молодих дівчат, тобто навіть якщо по дурості чи наївності так трапилося, то щоб хоч фінансові проблеми не страшили, та в результаті не робили аборту.
Я категорически с этим не согласна, никакой градации тут быть не должно.
Дети одинаковые и равны перед гос-ом, им одинаково нужны памперсы, пеленки, одежки, питание и игрушки - и помощь дается конкретно на ребенка (другой вопрос кто как ей распоряжается - и тут нужен контроль), но не может один ребенок получить от гос-ва больше, а другой меньше. Дети должны быть равны в правах изначально, вне зависимости в какой семье они родились. Так можно договориться до того, что тем у кого доход более 10 тыс - помощь совсем не нужна, а тем кто зарабатывать меньше 2тыс в мес. - рожать совсем не стоит, а вот с 2 до 10 - самое то рожать... и т.д. Или что рожать у нас будут только те, кто отработал 10 лет на гос-во. У нас не та демографическая ситуация в стране... мы вымираем...
Градация возможна только за 2-3 ребенка - и то только как инструмент стимуляции рождаемости, хотя сейчас нашему гос-ву не до этого.
Здесь был Зяма...
А теперь ищите меня здесь https://zemychat.wordpress.com/
@dobraya@
Семья:
@dobraya@
Имя: Надя Группа: Активный пользователь Сообщений: 330 Регистрация: 29.11.2011 Заходил(а): 28.05.2023 |
Город: Николаев Район: Ленинский - Старый Водопой Телефон: 0666320420; 0936855002 |
@dobraya@
Активный пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:16)
Но это ж вы писали, что на деньги расчитывать не нужно, а надеяться только на себя и предохраняться.
Лілічка
Семья:
Лілічка
Имя: Liliya Группа: VIP пользователь Сообщений: 4866 Регистрация: 22.09.2010 Заходил(а): 20.12.2018 |
Лілічка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:17)
Может ребёнка и не было, потому что на тот момент у неё были другие цели?
так якого тоді порівнювати себе зі мною?Чи Ви гадаєте, що в мене була ціль вагітніти у 18 років?
А с апрелем пришла тревога, птичий крик нарушал мой сон, и звала за собой дорога, плыл туман вдоль моих окон. Все закончилось - злость и жалость, а внутри - тонкой коркой лед. Но когда ничего не осталось,
Лілічка
Семья:
Лілічка
Лілічка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:19)
Но это ж вы писали, что на деньги расчитывать не нужно, а надеяться только на себя и предохраняться.
Ви теж читати не вмієте?Чи принципово не підійматесь очима вище мого посту?Бачили, на що я відповідаю?
Дикобразка
Имя: Наталія Группа: VIP пользователь Сообщений: 1104 Регистрация: 26.02.2014 Заходил(а): 29.05.2014 |
Дикобразка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:13)
Бабло отримала-прийшли соц. служби. Немає умов для проживання дитини, не куплено там все необхідне, не має спального місця, пустий холодильник-гроші забрати через суд. Але це все тільки думки,недоскональні авжеж.
Важливо ще, щоб при цьому соцслужби не заривалися. Бо вирішить якась тьотя, що у все необхідне входить коляска або суміші або ходунки, і мусиш купувати, навіть якщо конкретно твоїй дитині воно геть не треба. Чому, наприклад, має бути окреме спальне місце, якщо дитина спить разом з мамою, а? Або той же пустий холодильник - а раптом якраз збиралися поїхати купувати, бо так планують на тиждень, скажімо? І так далі, з'являється багато дуже можливостей для зловживань.
Дикобразка
Имя: Наталія Группа: VIP пользователь Сообщений: 1104 Регистрация: 26.02.2014 Заходил(а): 29.05.2014 |
Дикобразка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:18)
Дети должны быть равны в правах изначально, вне зависимости в какой семье они родились.
Діти й так народжуються в різних умовах, в тому числі й фінансових, і завжди так буде. Ця уравнилівка теж до добра не доводить. Бо тоді давайте заставимо мамочок звітувати, чим вони годують дітей, як одягають, чому навчають, і не сміти якось виділитися, щоб раптом права дитини якісь не порушити. Давайте все-таки не змішувати права дітей та матеріальні виплати їх мамам, це типова маніпуляція. В кінці кінців, діти мають право і на тата - то давайте примусово одружувати мам-одиначок? І так далі, маса прикладів.
Лілічка
Семья:
Лілічка
Лілічка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:21)
Важливо ще, щоб при цьому соцслужби не заривалися. Бо вирішить якась тьотя, що у все необхідне входить коляска або суміші або ходунки, і мусиш купувати, навіть якщо конкретно твоїй дитині воно геть не треба. Чому, наприклад, має бути окреме спальне місце, якщо дитина спить разом з мамою, а? Або той же пустий холодильник - а раптом якраз збиралися поїхати купувати, бо так планують на тиждень, скажімо? І так далі, з'являється багато дуже можливостей для зловживань.
Я ж пишу, тут треба конкретика. Тобто конкретні умови якісь. Все ж таки є різниця між цим
і цим
@dobraya@
Семья:
@dobraya@
@dobraya@
Активный пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:19)
так якого тоді порівнювати себе зі мною?Чи Ви гадаєте, що в мене була ціль вагітніти у 18 років?
Нет я не считаю, что это была ваша цель. Но так же у вас произошло. И я не считаю, что это было бы несправедливо, если бы вы получили выплату, соответствующую вашему вкладу в бюджет государства. Не ничего, а просто меньше.
PS И тон можете сменить
Zemy
Семья:
Награды:
Zemy
Имя: Зяма Группа: VIP пользователь Сообщений: 12755 Регистрация: 03.01.2011 Заходил(а): 12.04.2017 |
Zemy
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:21)
Это тоже большой вопрос, но адекватному человеку достаточно 5 минут, чтобы определить в каких условиях находится ребенок. У меня как-то соцслужба пришла за 10 минут до прихода домработницы, и как назло, в этот день я решила забить на ежедневную беготню-уборку, с мыслью - "домработница сейчас все уберет". И даже полный хаос в квартире не стал причиной каких-либо нареканий со стороны вполне адекватных работников соцслужб. Нормальные соцработники вполне могут понять, что за продуктами могут сходить завтра, ходунки не являются жизненной необходимостью, коляску может заменить слинг, а младенец вполне может спать с мамой до 2-х лет, а убрать игрушки и вещи могут через час.
Вопрос в том что совковую систему менять надо, причем в головах. Соцслужба должна быть для людей, для детей, а не мы все для соцслужбы...
Здесь был Зяма...
Лілічка
Семья:
Лілічка
Лілічка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:30)
Нет я не считаю, что это была ваша цель. Но так же у вас произошло. И я не считаю, что это было бы несправедливо, если бы вы получили выплату, соответствующую вашему вкладу в бюджет государства. Не ничего, а просто меньше.
Мій чоловік на ту виплату мені 7 років працював. Так що досить рахувати що, я сиджу на чиїйсь шиї. Головне, дивіться за собою.
Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:30)
PS И тон можете сменить
Дикобразка
Дикобразка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:31)
Вопрос в том что совковую систему менять надо, причем в головах. Соцслужба должна быть для людей, для детей, а не мы все для соцслужбы...
Ось тут взагалі додати нічого. Стовідсотково.
Китиха
Семья:
Награды:
Китиха
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
Китиха
Модератор
01 April 2014
Моє бачення, імхо звісно
Виходити потрібно з основи, що дітей ми народжуємо для себе і сподіватися, що держава нам щось винна - неправильно. Країна іждивенців виходить. Не потрібно на державу перекладати функцію чоловіків, вони деградують від цього. Звісно, чоловіки повинні мати змогу багато і за пристойні гроші працювати.
Якщо жінка працювала, вона отримує оплачуваний лікарняний, не працювала - немає лікарняного. Оплата відпустки по догляду - в залежності від фінансового стану держави. В яких ще багатих країнах, крім нашої, є така соціальна програма оплати догляду за дитиною до 3 років?
А форс-мажорні обставини (мати-одиначка, мама-студентка-школярка, папа-інвалід, мама-рожаюзагроші тощо) повинні окремо виписані законом і відповідним контролем і за фіктивними одиначками, і за фіктивною інвалідністю (і таке є), і за забезпеченням дитини необхідним.
Виходити потрібно з основи, що дітей ми народжуємо для себе і сподіватися, що держава нам щось винна - неправильно. Країна іждивенців виходить. Не потрібно на державу перекладати функцію чоловіків, вони деградують від цього. Звісно, чоловіки повинні мати змогу багато і за пристойні гроші працювати.
Якщо жінка працювала, вона отримує оплачуваний лікарняний, не працювала - немає лікарняного. Оплата відпустки по догляду - в залежності від фінансового стану держави. В яких ще багатих країнах, крім нашої, є така соціальна програма оплати догляду за дитиною до 3 років?
А форс-мажорні обставини (мати-одиначка, мама-студентка-школярка, папа-інвалід, мама-рожаюзагроші тощо) повинні окремо виписані законом і відповідним контролем і за фіктивними одиначками, і за фіктивною інвалідністю (і таке є), і за забезпеченням дитини необхідним.
mayorovatany
Семья:
Награды:
mayorovatany
Имя: ТАТЬЯНА Группа: VIP пользователь Сообщений: 1154 Регистрация: 03.11.2010 Заходил(а): 12.12.2018 |
mayorovatany
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 15:47)
Знайшла. Прямо в законі й подивилася, щоб вже точно.
7. У Законі України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 20, ст. 102 із наступними змінами): 1) пункт 3 частини першої статті 3 виключити; 2) текст cтатті 12 викласти у такій редакції: "Допомога при народженні дитини призначається у розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України"; 3) у статті 12-3 слово "першої" виключити; 4) розділ IV "Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку" виключити.
2. Зміни, передбачені розділами II і III, набирають чинності з 1 квітня 2014 року, крім: абзацу другого підпункту 3 пункту 3, підпунктів 2 і 3 пункту 8, пункту 23, абзацу другого підпункту 2 пункту 24, пункту 25, підпункту 2 пункту 28 розділу II цього Закону, які набирають чинності з 1 травня 2014 року; пункту 7, підпункту 1 пункту 8 розділу II цього Закону, які набирають чинності з 1 липня 2014 року.
Ссылка
7. У Законі України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" (Відомості Верховної Ради України, 2001 р., № 20, ст. 102 із наступними змінами): 1) пункт 3 частини першої статті 3 виключити; 2) текст cтатті 12 викласти у такій редакції: "Допомога при народженні дитини призначається у розмірі 41280 гривень. Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України"; 3) у статті 12-3 слово "першої" виключити; 4) розділ IV "Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку" виключити.
2. Зміни, передбачені розділами II і III, набирають чинності з 1 квітня 2014 року, крім: абзацу другого підпункту 3 пункту 3, підпунктів 2 і 3 пункту 8, пункту 23, абзацу другого підпункту 2 пункту 24, пункту 25, підпункту 2 пункту 28 розділу II цього Закону, які набирають чинності з 1 травня 2014 року; пункту 7, підпункту 1 пункту 8 розділу II цього Закону, які набирають чинності з 1 липня 2014 року.
Ссылка
Лілічка
Семья:
Лілічка
Лілічка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:34)
Моє бачення, імхо звісно
От плюсую. Все що я і хотіла сказати, але бардак в голові не дав!Браво!
@dobraya@
Семья:
@dobraya@
@dobraya@
Активный пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:33)
Мій чоловік на ту виплату мені 7 років працював. Так що доситьрахувати що, я сиджу на чиїйсь шиї. Головне, дивіться за собою.
Я не говорю, что вы сидите на чьей-то шее? И когда это ваш муж успел наработать к 23 годам( я так понимаю ему столько было, когда родился ребёнок) целых 7 лет
Zemy
Семья:
Награды:
Zemy
Zemy
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:27)
Діти й так народжуються в різних умовах, в тому числі й фінансових, і завжди так буде. Ця уравнилівка теж до добра не доводить. Бо тоді давайте заставимо мамочок звітувати, чим вони годують дітей, як одягають, чому навчають, і не сміти якось виділитися, щоб раптом права дитини якісь не порушити. Давайте все-таки не змішувати права дітей та матеріальні виплати їх мамам, це типова маніпуляція. В кінці кінців, діти мають право і на тата - то давайте примусово одружувати мам-одиначок? І так далі, маса прикладів.
Вот Лиличка прекрасно привела пример, о чем я говорю. Не надо контроля, кто чем кормит, когда гуляет (у нас тут даже на форуме единодушия в этих вопросах нет) - но оценить положение вещей вполне можно практически с одного взгляда. Чтобы не было как во Львове - дети 3 года в пролежнях, вспухли от голода - а соцслужба и не появлялась на пороге.
Помощь выплачивается ребенку. Получает помощь - оф. представитель ребенка перед гос-ом. Это не награда маме за выслугу лет, или премия за трудовой подвиг. Это помощь от гос-ва новому гражданину страны. И не может гос-во одному из них помогать больше, другому меньше. Это в корне не верно.
Здесь был Зяма...
Дикобразка
Дикобразка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:35)
я что-то с этими подпунктами запуталась!
Що саме незрозуміло? Спробую прояснити, якщо треба, бо я наче розібралася.
Лілічка
Семья:
Лілічка
Лілічка
VIP пользователь
01 April 2014 Цитата: Ссылка (01 Апрель 2014 21:31)
Это тоже большой вопрос, но адекватному человеку достаточно 5 минут, чтобы определить в каких условиях находится ребенок.
Бардак тут
і бардак тут
ТОму згодна, що визначити, які умови проживання дитини у родині нескладно.
Просматривают эту тему:
Forum